Opublikowano czwartek o 11:394 dni Czcionka w paru problematycznych miejscach powiększona, a to zawsze trzeba spropsować.
Opublikowano czwartek o 11:554 dni 16 minut temu, kazetwu napisał(a):Podoba mi się estetyczna reklama prenumeraty, o niebo lepsza, niż poprzedniaRzeczywiscie ladna. Nasuwaja sie delikatne skojarzenia z rycerska stylowka From Software
Opublikowano czwartek o 11:594 dni Zaraz się okaże, że Perez to w sumie Romka nie potrzebuje, bo może sam zająć się oprawą graficzną.
Opublikowano czwartek o 12:444 dni Autor 44 minuty temu, Kmiot napisał(a):Zaraz się okaże, że Perez to w sumie Romka nie potrzebuje, bo może sam zająć się oprawą graficzną.15 lat obserwowania Romka nie poszło w las!
Opublikowano piątek o 21:053 dni Mam i ja. A że w empiku było coś jeszcze, to wziąłem od razu komplecik.
Opublikowano sobota o 15:572 dni Niby człowiek czyta forum, niby wchodzi na strony i niby śledzi YT ale o polskich patchach Resident Evil 4 Remake i Village dowiedziałem się dopiero z PSX Extreme
Opublikowano sobota o 21:292 dni Pierwsze co zrobiłem to wszedłem zobaczyć reklamę prenumeraty. I oczom nie wierzę. Klimatyczna jak diabli. Oby Romek się zainspirował i takim dobrym layoutem poprawił swój minimalizm. :)
Opublikowano niedziela o 13:081 dzień Resident Requiem- wirus-T-> wirus T (bez myślnika) bardziej różne->rożniejsze bardziej autentycznemu->autentyczniejszemu A słowo zombie zostało spolonizowane co najmniej w 1998 r. jako zombiak i jako takie ładnie się odmienia.Reanimal - quasiotwartymi-> Poprawnie od tego roku!Dragon Quest - Eniksa->Enixa najbardziej przystępnych-> najprzystępniejszych funkcje QoL - och kurna, nie dość, że angielski termin ciągle mało zrozumiały, to jeszcze zastępujemy go skrótemPlanet of Lana 2 - bardziej eleganckim->elegantszym poprzedniczka była (...) projektem - skoro ją wydano to przestała być projektem, może być produktem albo czymkolwiek innymMario Tennis - kompana sterowanego przez komputer-> konsolę!Fighting Force - nie znajdziemy nic więcej->niczego wiecej wyłącznie na emulatorze PSOne->PSXYakuza - Yoshitace Mine'owi-> zakładam, że bohater jest Japończykiem i jego nazwisko jest japońskie, więc Mine będzie w tym przypadku nieodmienne A poza tym hardkorowa recka, pewnie świetna z punktu widzenia osoby zaznajomionej z serią, ale dla laika to jak czytanie podręcznika do fizyki atomowej.High on Life - podczas prac nad prequelem - eee, pierwsza częśc to nie prequel Prequel to kontynuacja (dzieło, produkt, które powstało po produkcie oryginalnym), ale przedstawia wydarzenia wcześniejsze niż oryginał. "Ogniem i mieczem" nie jest prequelem "Potopu".Star Trek - Borgowie -> Borg (to kolektyw)Gear club - wydany rok wcześniej na mobilki -> jednak lepiej urządzenia przenośneQuake 2 na PSXa - Już wtedy mnie ta wersja odpychała jak ubogi krewny wersji piecowej. Pierwszy Quake na Saturna to był port! Pomysł na dobry tekst (albo cykl) - Mistrzowie kodu. O grach i konwersjach, które nie miały prawa działać. Pierwszy Doom, kkrieger, Rendering Ranger, RE 2 na N64, Battle for Naboo na N64, SFA 2 na SNESa, Quake właśnie.Region filmowy - Bad Boysów-> Bad Boys (i dwie literki zaoszczędzone!) Silent Hill - oprawiony projekt -> skoro film już jest na ekranach, to już nie jest projektem No i nie zgodzę się, że bohaterka Drag Me to Hell była niegrzeczna.Komiks: X-Menów -> X-Men (kolejne dwie literki zaoszczędzone)Nadal błędy ze składem/łamaniem tekstu i gdzieniegdzie pojawia się np. 1998 r., gdzie [r.] pojawia się na początku następnego wiersza.
Opublikowano niedziela o 13:521 dzień Po zamknięciu Bluepoint games liczyłem na artykuł o uśmierconych przez Sony studiach typu London Studio, Psygnosis itd. Może ktoś się kiedyś podejmie tego tematu?
Opublikowano niedziela o 14:001 dzień Pan Jutrzen nie wyłapał kluczowego błędu. Ural, Hanka Mostowiak była bohaterką M jak Miłość, a nie Klanu!
Opublikowano niedziela o 15:491 dzień Mam wrażenie, że Roger w co drugim tekście wspomina o giełdach i kupowaniu gier na stadionie dziesięciolecia. Nie wiem czy mi się tylko wydaje czy jestem na tym punkcie przeczulony, bo raz w życiu dostałem wielką paczkę gier na PSX kupionych na tym okropnym stadionie. Któregoś dnia wujek, który pojechał do Warszawy do pracy, zadzwonił i zapytał jakie bym chciał gry, a potem cały dzień chodził po stoiskach i szukał. Gdy je przywiózł nie mogłem uwierzyć własnym oczom, ale moja radość nie potrwała długo. Większości tytułów nie dało się w ogóle uruchomić, te które dało się uruchomić były głównie po rosyjsku albo japońsku, a reszta nie była tym czym miała być, np. w pudełku z okładką NBA Live 03 była płyta z natłoczonym napisem NHL 03 a po uruchomieniu okazało się, że jest to demo Fify 2003... Zamiast Finala Fantasy grałem w łowienie ryb, a zamiast Drivera 2 głowiłem się jak uruchomić Digimon World 3, który był po japońsku. Mam te skarby do dzisiaj, a zasmuconej miny świętej pamięci wujka, który chyba poczuł się oszukany i zawiedziony, nie zapomnę nigdy. Z tego powodu nie rozumiem kompletnie ludzi, którzy z sentymentem wspominają zakupy na tym PRLowskim gruzie od oszustów sprzedających niedziałające kopie i ludzi którzy wspominają te badziewne ruskie tłoki (ostatnio wyświetliło mi się kilka materiałów na YT o tym fenomenie).
Opublikowano niedziela o 17:281 dzień 4 godziny temu, Jutrzen napisał(a):wyłącznie na emulatorze PSOne->PSXSamo Sony nie używa nigdy nazwy psx. Masz np ps one Classics
Opublikowano niedziela o 23:251 dzień Co nie zmienia faktu, że akurat PS One to nazwa konkretnego modelu pierwszego PlayStation.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Manor leaks z recenzji numeru:Powoli wychodzą brudne fakty na temat Komoda, o czym donosi Mazzi. Czekamy na rozwój sytuacji. Ostatnio widziałem jak Adamus cieszy się graniem w Reanimal. Sprawdzam kto pisał recenzję: Komodo. Wszystko się potwierdza. O RE:R to już nawet nie ma co wspominać. Czyżby wrogie przejęcie sekcji recenzji? Oczywiście sam zainteresowany sprawy nie komentuje, tylko pisze o jakichś niszowych filmidłach.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Też mnie trochę rozśmieszyło, że Komodo zaklepuje 2 lata wstecz recki wszystkich najlepiej zapowiadających się gier. Cwaniaczek.Ale niech recenzuje. Czytając teksty naszego wiecznego praktykanta zawsze czuję, że chłopak recenzuje zgodnie z własnym sumieniem i nigdy nic nie zawyża i nie zaniża.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Ha, mam juz tylko 341 do nadrobienia, a jeszcze nie ma 342. Aż się człowiek obawia. Na szczęście cyfra już jest prawilnie.Btw jak specjale z allegro to cyfry się nie dostanie?
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Autor 4 godziny temu, Basior napisał(a):Btw jak specjale z allegro to cyfry się nie dostanie?Odezwij się na sklep@psxextreme.pl - podepniemy PDF-y na naszej stronie, tylko optymalnie mieć tam konto.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 9 godzin temu, Manor napisał(a):Manor leaks z recenzji numeru:Powoli wychodzą brudne fakty na temat Komoda, o czym donosi Mazzi. Czekamy na rozwój sytuacji. Ostatnio widziałem jak Adamus cieszy się graniem w Reanimal. Sprawdzam kto pisał recenzję: Komodo. Wszystko się potwierdza. O RE:R to już nawet nie ma co wspominać. Czyżby wrogie przejęcie sekcji recenzji? Oczywiście sam zainteresowany sprawy nie komentuje, tylko pisze o jakichś niszowych filmidłach.Aż przejrzałem swoje recki z ostatnich 12 miesięcy - wyszło tego 16 sztuk, z czego w numerach 240 i 241 nie reckowałem żadnego tytułu, więc chyba jednak nie tak znowu wszystko wpada do mnie . Natomiast co do kolizji z gustem Mazziego i chęci pisania recenzji tych samych gier - cóż, najwyraźniej wielkie umysły myślą podobnie!