Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Resident Evil: Incydent Raccoon City - wydawnictwo specjalne redakcji magazynu PSX Extreme Przedsprzedaż w promocyjnej cenie 49,99 zł potrwa do 10 maja. Od 11 maja regularna cena 59,99 zł. Wysyłka zamówionych egzemplarzy zaplanowana jest najpóźniej do 22 maja. Sklep PSX Extreme - https://www.psxextreme.pl/kategoria-produktu/ksiazki/Allegro - https://allegro.pl/uzytkownik/N3Media?order=n Dostępne okładki:Resident Evil OutbreakResident Evil 1Resident Evil 2Resident Evil 3Trzecia książkowa publikacja N3 Media (wydawnictwa miesięcznika PSX Extreme oraz specjalnych wydawnictw poświęconych growej kulturze retro) nie tylko pozwala cofnąć się w czasie o trzy dekady, ale także twórczo wykorzystuje tę nostalgię do publikacji, jakiej jeszcze nie było na polskim rynku.Resident Evil: Incydent Raccoon City poświęcone jest wszystkim grom legendarnej serii Capomu, których akcja orbituje wokół miasta zbudowanego przez korporację Umbrella. Rzuca nowe światło na uwielbiane pozycje z PlayStation lub PlayStation 2 oraz wykorzystuje je jako kontekst do licznych rozważań eseistycznych. Body horror, przestrzenie budujące teksty grozy, wzorzec nawiedzonego zamczyska, teorie spiskowe, przemysł lekowy, relacja kiczu i strachu, kulturowe bogactwo figury ożywionych zwłok i wiele, wiele innych. Celem wydawnictwa było udowodnienie, że Resident Evil to kopalnia fascynujących tematów, a nie tylko „proste gry o zombie”. Informacje na temat wydania:116 stron w twardej oprawie, na świetnej jakości papierze, ubrane w albumową formę graficzną (format 205x290)4 okładki do wyboruwysyłka zamówień przedpremierowych planowana jest najpóźniej do 22 majaAutorzy Za przygotowanie wydawnictwa odpowiada wielozadaniowa grupa horrorowych specjalistów branży dziennikarskiej, deweloperskiej oraz akademickiej: Adam Piechota (redaktor prowadzący), Kacper Adamus, Maciej Marchewka, Krzysztof Grabarczyk, Roger Żochowski, Michał Mazur, Łukasz Kujawa, Sebastian Kochaniec, Tomasz Pstrągowski, Aleksandra Bulinska, Iga Ewa Smoleńska, Nikodem Parchem oraz Krzysztof Kempski.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Łapki z outbreaka Cieszę się że sam outbreaka też się załapał. Na resztę pobocznych gier dziejących się w rc i tak szkoda kartek.Okładkowo poza łapkami ta z dwójki kozak. Z nemkiem jedynie trochę słabizna imo. Ten przystojniak na lepsze zdjęcia
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Mam w serduszku klasyki, ale okładeczka z Outbreak prezentuje się wyśmienicie
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Chyba okładka z jedynki wjedzie, chociaz ten Outbreak tez spoko. Spodziewałem się czegoś z Leonem i Claire.Kiedy part 2?
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. zamówione. Komodo nie odpowiadał za okładki i od razu jakieś lepsiejsze nawet przez chwilę się zastanawiałem ale ostatecznie padło na Nemesisa
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Okładka z Outbreaka i klasyczny art z RE2 zajebiste A ta asymetria okładki z RE1 to
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Wiadomo, że wlatuje okładeczka z ukochanym Nemesisem. A w ogóle będzie coś w wydawnictwie o Requiem? Jak mają być wszystkie gry związane z Raccoon, to i najnowszej nie wypadałoby pominąć.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Dawno nie miałem takie zgryzu z okładkami, bo wszystkie są IMHO fatalne
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Dwie sztuki zamówione. Jedną zawsze zamawiam dla kumpla zza granicy.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 10 minut temu, Pix napisał(a):Wiadomo, że wlatuje okładeczka z ukochanym Nemesisem.A w ogóle będzie coś w wydawnictwie o Requiem? Jak mają być wszystkie gry związane z Raccoon, to i najnowszej nie wypadałoby pominąć.W pewnym sensie będzie. Zgodnie z „requiem” w tytule :)
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 15 minut temu, Benson napisał(a):Dawno nie miałem takie zgryzu z okładkami, bo wszystkie są IMHO fatalne Okladki sa spoko, ale arty dobrane na okladki to jakis troling i chyba nie taki w slusznej sprawie.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. @Piechota a jeszcze się zapytam, czy będzie zachowany format z poprzednich wydawnictw? W sensie, że zostaną opisane kulisy produkcji 3 pierwszych części (i Outbreak?), a pomiędzy tym wszelkie rimejki, spinoffy, rozkiminy filozoficzne i konstrukty? Fajną ekipę zebrałeś, więc trzymam kciuki, że uda Ci się dowieźć projekt do końca i nie zwariować, bo znając Ciebie, to pewnie podszedłeś do zadania bardzo ambitnie ;)
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ja właśnie miałem nadzieję na okładkę z jedynki albo dwójki. Outbreak lekkie zaskoczenie ale ta z jedynki robi mi potężną robotę.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Przeciez ta z 1 w momencie wyjscia gry to byl jakis absurd i chory odpal, ale nostalgie rozumiem.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Kurde, jednak najbardziej podoba mi się biała z rękami z RE Outbreak. Ta grafika z okładki RE2 mnie oblecha odkąd pierwszy raz widziałem w gazecie w latach 90 jako dzieciak i do dzisiaj mi to zostało. Wolę artwork PAL.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):Kurde, jednak najbardziej podoba mi się biała z rękami z RE Outbreak. Ta grafika z okładki RE2 mnie oblecha odkąd pierwszy raz widziałem w gazecie w latach 90 jako dzieciak i do dzisiaj mi to zostało. Wolę artwork PAL.Nemesis też słaby, ta grafika od pupcia dobrze siedzi i bym brał. Z dwójki to nie wiem, szukałem artów ale nie znalazłem nic ciekawego, ale nawet już ten duet bym wolał.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. No nie tak mialo być, okładki fatalne poza jedynką. Gdzie Leon, gdzie Clair, gdzie Jill?? W takim razie wezmę tylko jedynke. Szkoda... Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez aux
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 17 minutes ago, aux said:No nie tak mialo być, okładki fatalne poza jedynką. Gdzie Leon, gdzie Clair, gdzie Jill?? W takim razie wezmę tylko jedynke. Szkoda...
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. W sumie to się zastanowię, bo trzecia okładka też mi pasuje do pozostałych w tej bieli.