Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Final Fantasy VII Remake Part 3

Featured Replies

Opublikowano

Koncowka Rebirth została doskonale rozegrana. Zrobili cliffhangera ktory trzyma ludzi w niepewnosci az do ostatniej czesci, odswiezyli scenke znana z oryginalu (kawalek z wodą został specjalnie wycięty, ale powróci w trzeciej części, podobnie jak monolog Cloud'a) i przy okazji zostawili furtkę na nowy rozwój historii.

Przypominam po raz enty, że to nie jest retelling tylko sequel, a wydarzenia które się dzieją były już zwiastowane od 2 dekad w tym uniwersum. Ludzie narzekajacy na "zmiany" po prostu nie rozumieja czym jest ta gra, albo nie chca tego zrozumiec.

• Odpowiedzi 38
  • Wyświetleń 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Koncowka Rebirth została doskonale rozegrana. Zrobili cliffhangera ktory trzyma ludzi w niepewnosci az do ostatniej czesci, odswiezyli scenke znana z oryginalu (kawalek z wodą został specjalnie wycięt

• Ale problemem nie jest historia tylko jak ją przedstawiono w cutscenkach. A wyszło średnio i tyle.

• Patapon
    Patapon

Skoro zaczyna się w Icycle Inn to wyobrażam sobie jak cała ekipa będzie siedziała (coś jak w Kalm) w domu profesora Gasta, oglądając zapisane filmy z matką Aerith i wspominając samą Aerith tylko teraz

Opublikowano

Ale problemem nie jest historia tylko jak ją przedstawiono w cutscenkach.

A wyszło średnio i tyle.

Opublikowano

Ale co konkretnie jest nie tak z cutscenkami?

Opublikowano

Nawet na napisach końcowych, gdzie pokazują sceny z gry, to widać, że scena pogrzebu w wodzie została specjalnie wycięta. Wszystko to wróci w part 3, wydaje się że mają to przemyślane i ja jestem dobrej myśli, że zakończenie będzie świetne.

Opublikowano

Co do zakończenia to ja osobiście hurra optymistą nie jestem. Fanbase tej gry jest tak zjebany, że obawiam się że SE się przestraszy reakcji na zmiany i wrzuci jakieś debilne rozwiązanie typu opcjonalne zakończenia do wyboru przez gracza. Na twitterach są odklejeńcy co wysyłają Nojimie groźby śmierci, także ten. notlikethis

Opublikowano
19 godzin temu, smoo napisał(a):

Koncowka Rebirth została doskonale rozegrana. Zrobili cliffhangera ktory trzyma ludzi w niepewnosci az do ostatniej czesci, odswiezyli scenke znana z oryginalu (kawalek z wodą został specjalnie wycięty, ale powróci w trzeciej części, podobnie jak monolog Cloud'a) i przy okazji zostawili furtkę na nowy rozwój historii.

Przypominam po raz enty, że to nie jest retelling tylko sequel, a wydarzenia które się dzieją były już zwiastowane od 2 dekad w tym uniwersum. Ludzie narzekajacy na "zmiany" po prostu nie rozumieja czym jest ta gra, albo nie chca tego zrozumiec.

Kawałek z wodą nie będzie miał takiego ładunku emocjonalnego, kiedy pojawi się po 3 latach w kolejnej części. Moim zdaniem "pogrzeb" był idealnym miejscem na zakończenie Rebirth.

Opublikowano

Ja jestem spokojny o końcówkę, bo jako gra to ten projekt się w miare broni, gorzej wypada caly klimat tej gry. Nie kupuje tego kingdom hearts w otoczce ff7.

Opublikowano

Muszę powiedzieć, że dosyć ciekawy punk widzenia Pixa i Ofiego o megaprojekcie generacji, ale są gusta i guściki, wiadomo :).

Jedyne co mogę na siłę zarzucić Rebirth, to że za długa była :).

Trójka tez na pewno będzie za długa, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby nie wrzucili do niej wszystkich rzeczy ze swoich gier, jakie zrobili dotychczas.

I tutaj rodzi się problem - jak ktoś będzie chciał przejść wszystko naraz to ma schody, jak z FF XIV. Po prostu istnieją szanse, że tego nie skończy, nie dlatego, że to nie jest dobre, ale, że mu się to rozmydli, skoro jedna gra jest większa, niż FF od VI do XII.

Opublikowano

Rebirth był w sam raz długością, dla mnie nie był za długi, ale jak niektórzy tutaj traktują granie jak pracę i musza czyścic mapę to nie dziwie się ze jebnęli grą w połowie. Dodam że grałem jedna po drugiej Remake i Rebirth nie czułem zmęczenia materiału.

Edytowane przez LansVansDans

Opublikowano

Jak wyjdzie trzecia część to taki run całości wleci jak złoto banderas Rebirth z Chadleyem mnie niemal pokonał, ale pod tym bagnem asasynowego open worlda leży samo dobre i wspominam gierkę bardzo dobrze.

Opublikowano

Chadley do wyjebania bez dwóch zdań, jak dla mnie to był jedyny minus Rebirth.

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Muszę powiedzieć, że dosyć ciekawy punk widzenia Pixa i Ofiego o megaprojekcie generacji, ale są gusta i guściki, wiadomo :).

Żeby nie było - Part 3 to jedna z moich najbardziej oczekiwanych giereczek i uwielbiam cały ten gigantyczny rimejkowy projekt. Jedynkę oceniłem na 8, Rebirth na 9. Fantastycznie zagrane postacie, które od razu się lubi, najlepszy system walki od czasu X-2 i oczywiście ta MUZYKA. Jak wróciłem do Cosmo Canyon, a w tle zaczęła grać znajoma nuta to autentycznie pojawiły się łzy w oczach.

Nie przeszkadza mi też fakt samych zmian, bo niektóre są bardzo udane, zwłaszcza te komediowe. Natomiast miałem trochę zgrzytów w tych bardziej dramatycznych momentach, jak na przykład slumsy pod Gold Saucer i śmierć Dyne'a. W oryginale mamy depresyjną, ponurą miejscówkę i historię Dyne'a zakończoną samobójstwem. W rimejku zamienili całe slumsy w jaskrawy cyrk z jakimiś pajacami, a Dyne ginie w strzelaninie z randomowymi żołnierzami Shinry. 2 minuty po jego śmierci mamy Dio, który pręży muskuły nad jego zwłokami i rzuca żartami na prawo i lewo, a chwilę później walka z gigantycznym robotem wyciągniętym z dupy. Zero momentu na jakąś ciszę, przemyślenia, scena nie ma czasu nawet wybrzmieć, bo już wajcha do przodu i lecimy dalej. Bardzo to dostosowane do dzisiejszego odbiorcy z mózgiem wyżartym przez tik toki. Cały czas musi coś się dziać, dopamina musi być pompowana.

Opublikowano

Dlatego mówię, ze ten sceny są sklejone na kolanie i rushowanie tematów byle do przodu.

Problem jest taki, że ff7 to byla taka trochę gra czytanka - powolne tempo, dużo dialogów, które sobie czytasz we wlasnym tempie w akompaniamencie genialnej muzyki.

Opublikowano
3 godziny temu, LansVansDans napisał(a):

Rebirth był w sam raz długością, dla mnie nie był za długi, ale jak niektórzy tutaj traktują granie jak pracę i musza czyścic mapę to nie dziwie się ze jebnęli grą w połowie. Dodam że grałem jedna po drugiej Remake i Rebirth nie czułem zmęczenia materiału.

Ja też nie, ale nie zamęczałem się calakiem i minigrami na 102.

2 godziny temu, smoo napisał(a):

Chadley do wyjebania bez dwóch zdań, jak dla mnie to był jedyny minus Rebirth.

Był, tutaj liczę na spory refactor.