Opublikowano czwartek o 19:541 dzień On zawsze gdzieś jest, stąd te wszystkie cytaty z wywiadów, których udziela masę, choć głównie mówi zawsze to samo hehe.No ale od ogłoszenia daty wersji Switch/Xbox, wydawało się jasne, że ten czerwcowy nie-E3 czas to będzie jakieś większe ogłoszenie.Ostatni wywiad z "Famitsu":"W trzeciej części od początku braliśmy pod uwagę tworzenie na wszystkie sprzęty. Robienie gier zmieniło się. Kiedyś, typowo było to: najpierw skończ jeden hardware, potem portuj. Square Enix też tak robiło. Teraz, widzę, że jest to trudne. Rendering, streaming, optymalizacja pamięci, konfiguracja assetów, konieczne jest od początku tworzyć z myślą o różnych sprzętach. Już nie żyjemy w czasach, gdy portowanie jest trudne. Można mówić, że to uniemożliwa robienie skrajnie dopracowanych gier. Ale uważam, że to nie jest problem, który można zostawić na później. Dlatego po portowaniu Remake i Rebirth, teraz mamy takie podejście od początu, więc nie martwcie się""równoczesna premiera? Nie mogę tego ujawnić konkretnie. Ale zauważliśmy, że ludzie chcą w tym samym czasie jarać się wychodzącą grą. Tworzenie na wszystkie platformy naraz jest ważne. Bierzemy to serio. Gracze bardziej niż myślimy chcą jednocześnie dzielić grę. Odpowiemy na to w sposób spełniający oczekiwania""to już koniec epoki, że gry AAA były tylko na małą liczbę sprzętów. Liczy się, z jaką pasją będziesz grać, a nie na jakim sprzęcie. Dlatego trzecia część nie będzie absolutnie wydana bez dopieszczenia. Doprowadzę ją do takiego punktu, bym mógł z dumą powiedzieć: skończyłem serię FF7 Remake do samego końca"
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Można zmienić tytuł posta.Liczę na jakieś ciekawe wydanie całej trylogii w pudełkach.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Mózg mi eksplodował. Za dużo pokazali, masakra. Noc nieprzespana bedzie.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Hajp jak za dzieciaka, no będzie grane, oj będzie. Wygląda to przepięknie, weapony są potężne, no ta gra to jakiś sen. Nie wiem tylko czy jon system jest potrzebny, ale póki co system walki w tych grach jest tak udany, że im zaufam.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Fajne, ale już nie ma efektu wow. Pora skończyć rebirth. Znowu rozkopane jak integrade przed rebirth.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Grałem w tę grę 200 godzin, w oryginalne FF7 pewnie łącznie ze 100 w życiu, a i tak ile razy widzę Cat Sitha to sobie myślę "a tak, jest też Cat Sith w tej grze".Akurat niedawno grałem i w FF Tactics, i w "piątkę", i uderzyło mnie, jak sam system jobów nieuchronnie komplikuje grę - to chyba dwa Fajnale, które zyskały najwięcej możliwości na swoje czasy, ale też z potężną ilością klikania i grindu, jeśli chciało się robić chociaż 25% tego, co można w grze. Nie wyobrażam sobie, że do gry REVELATION zostanie on dodany tak "na serio" jak tam, ale może będzie to taka lekka odmiana, która ma tylko delikatny wpływ i niezbyt dużo trenowania, tak jak np. rozwijanie broni w Rebirth. Zresztą w zwiastunie twórcy od razu pokazali, że wiedzą, co gejmerów obchodzi w takim systemie najbardziej - jakie przebranka będzie miała pod tym pretekstem Tifa.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 48 minut temu, Kuba0101 napisał(a):To ma być open-world jak rebith?More opener world. W sumie to chyba dowiedzieliśmy się, jak to zostanie rozwiązane, z tym skakaniem z highwinda. Cały świat będzie niby taki sam ale w pewnej miniaturze podczas latania, i skakanie w określone miejsce do eksploracji w detalu. Może to być ciekawe połączenie modelu z lat 90. ze współczesnym open worldem.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor Oj to Wutaj nie podoba mi się i to mocno z tych urywków co pokazali.Co do podtytułu to też jakiś dziwny. Reunion pasowałoby bardziej ale musieli wsadzić to do Crisis Core.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Reunion podobno nawet nie było rozważane, przynajmniej tak Hamaguchi mówił u Maxa.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 6 godzin temu, ogqozo napisał(a):More opener world. W sumie to chyba dowiedzieliśmy się, jak to zostanie rozwiązane, z tym skakaniem z highwinda. Cały świat będzie niby taki sam ale w pewnej miniaturze podczas latania, i skakanie w określone miejsce do eksploracji w detalu. Może to być ciekawe połączenie modelu z lat 90. ze współczesnym open worldem.Miejmy nadzieję, że tym razem otwarty świat będzie ciekawszy, bo w poprzedniej odsłonie dostaliśmy mnóstwo zapychaczy i list zadań do odhaczenia, zupełnie jak w grach od Ubisoftu.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Bedzie 100% identyko jak chodzi o poboczne. Oni przeciez myślą ze nawet Chadley sie ludziom podoba. Zagram na pewno ale jednak po cichu licze, że ostatnia walka to tym razem max godzine.
Opublikowano 46 minut temu46 min Mam trochę obawy o te joby. Fajnie, że w każdej części próbują rozwijać system walki, ale nie wiem, czy trochę nie przekombinują. Plus patrząc po zwiastunie niektóre stroje związane z jobami nie wyglądają zbyt imponująco. Mówią też o tym, że będzie można zwiedzać tereny Mideel, Wutai i okolice Midgaru. Ciekawe, czy to oznacza, że reszta kontynentów z Rebirth takie jak Cosmo Canyon i Nibelheim wylecą całkowicie? Może tak być, bo ciężko uwierzyć, że przeniosą wszystkie lokacje z Rebirth plus dadzą kilka nowych z Revelation.
Opublikowano 38 minut temu38 min Oczywiście to bzdury (jak większość tego co mówią devi), bo nie możliwym jest zrobić zakończenie tej historii tak by wszyscy byli zadowoleni (jebnięty fanbase), ale wiedząc jak Hama kocha Aerith i jego historię z serią, to jestem nahajpowany pod niebiosa.