Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX EXTREME 343

Featured Replies

Opublikowano

Tu nie ma spodoba, nie spodoba. Dawanie 6+ i innych tego typu ocen takiej grze jest przejawem bycia po prostu [piii]. Gdzie wiemy jakie oceny krapon potrafił wystawić. Zax skale ocen ma za nic.

2 godziny temu, Pix napisał(a):

Oho, tak czułem, że niektórym się nie spodoba ocena Crimson Desert. Jakby to na ppe napisali: GRACZE SĄ WŚCIEKLI

• Odpowiedzi 73
  • Wyświetleń 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dzień dobry! Kwietniowy numer od dzisiaj w sprzedaży :) prenumeraty pocztowe wyszły w poniedziałek prenumeraty InPost we wtorek Patronite rozesłany na raty wtorek i środa e-wydanie dostępne od wto

• Takie głośne tytuły powinni dostawać kompetentni recenzenci, no i te dwie strony dla takiego molocha to mało. Zax to się nadaje do recenzowania szrotów na 1/3 strony i gównowpisów na PPE.

• Extreme Plus porusza temat który aż prosi się o jakiś materiał na YouTube w języku angielskim dla zachodniego odbiorcy, bo chyba nic takowego jeszcze nie powstało. Rewolucja elektroniczna napływającą

Opublikowano

Crimson Desert po prostu nie ma takich częstych loadingów jak Starfield 10/10, podczas których masz czas wstawić pranie, uprasować gacie i ogólnie przemyśleć swoje życiowe wybory.

Opublikowano
1 minutę temu, Pix napisał(a):

Crimson Desert po prostu nie ma takich częstych loadingów jak Starfield 10/10, podczas których masz czas wstawić pranie, uprasować gacie i ogólnie przemyśleć swoje życiowe wybory.

Ocena gry uczyni ją jeszcze bardziej legendarną na forumie.

Opublikowano

Ale pod warunkiem, że rewizję też zrobi Zax i jeszcze obniży ocenę ;d

Opublikowano
  • Autor

@MichAelis przystopuj z tymi bluzgami proszę - wcześniejszy koment ukryłem, późniejszy edytowałem, bo trochę przesada - rozumiem, że autor nie pasuje, że ocena nie pasuje, ale no już nie rzucajmy mięsem na lewo i prawo. Zwłaszcza że póki co to pół zdania o samej recenzji nie ma, tylko ciśnięciem po autorze. U Ciebie @Shen zedytowany jeden wyraz również - bez takich personalnych wycieczek, naprawdę można nieco inaczej wyrazić niezadowolenie z recenzji/oceny.

55 minut temu, PiotrekP napisał(a):

Inpost dziś wysyłka? Na pewno? Ja właśnie swój odebrałem z paczkomatu.

Prenumeraty wyszły wczoraj, dzisiaj część Patronite i jutro druga część.

Opublikowano

Ściągnąłem pdf o co tyle halo bo paczkomat jeszcze pusty i widzę Zaxa wytykającego Crimsonowi makietowy i sztuczny świat. Nie no tego nie odzobaczysz. On to wstydu nie ma. kekw

Opublikowano

Uff, na szczęście u mnie pełna kulturka i Prezes nie musiał cenzurować ;d

Crimson Desert mi zupełnie obojętny i pewnie nawet nigdy nie zagram, więc już się nie wypowiadam.

Anyway, fajnie tak na szybko przejrzeć numer w pdf, ale papier to jednak papier. Na szczęście pan inpost już do mnie jedzie, będzie czytanko, bo naprawdę duuuużo interesujących mnie tematów w tym numerze. Recki Fatal Frame 2 i Demon Tide, Adamus w Czarnobylu, Konsolite i wirtualny chłopiec, Kubica i Kingdom Hearts, a to dopiero początek. Dzięki, panowie <3

Opublikowano

HaHa, aż sobie kupiłem pdf żeby zobaczyć o co ta jatka ) No i Zax moim zdaniem ma rację, to będzie dobra gra za rok w edycji definitive.

Opublikowano

Artykułu o wróżbiarstwie to się nie spodziewałem. :D Na razie tylko szybkie scrollowanko PDFa w oczekiwaniu na listonosza, wiec przeczytam pewnie za jakieś 2-3 tygodnie, ale zapowiada sie dobrze.

Opublikowano

Raz o Władcy Pierścieni. I też ja, się tak złożyło jakoś. Ale to raczej wyjątki, raz na kilka lat.

Opublikowano

Spoko, że jest więcej dyskusji o RE9 bo te dwie strony recenzji z czcionką dla starych dziadów w poprzednim numerze to padka niesamowita moim zdaniem. Duże gry AAA powinny dostawać więcej miłości. Ja wiem, że magazyn dryfuje w rejony popkultury ale ja wole więcej miejsca na recenzje.

Opublikowano

Akurat duże gry AAA to są coraz gorsze i nie ma czasami nawet o czym pisać. Już chyba wolałbym, żeby czasami jakaś ukryta mała perełka dostała pełną stronę zamiast jednej trzeciej, gdzie przy takiej ilości miejsca nie da się praktycznie przekazać żadnych informacji.

Opublikowano

Wyobrażacie sobie, że Perez wpada do Wieści Gminnych i napotyka Fakę z nastawieniem "wyedytuję mu bluzgi bo to trochę przesada"? Ekstrim by przez rok nie wychodził z powodu takiego sidequesta kekw

Opublikowano

No ja to się cieszę, że redaktorzy PE żyją w słodkiej niewiedzy, jak duża patola odwala się w niektórych zakątkach forumka ;d

Opublikowano

pojebany ten forumek teraz że ho ho

reggie

Opublikowano

@Pix ty chyba patoli nie widziałeś. Wejdź na pierwszą lepszą grupę polityczną na fb, tam dopiero są patusy. Albo nawet nie, wystarczy profil polityka na fb i sekcja komentarzy.

Opublikowano

Mam za sobą jakieś 15 godzin w Crimson Desert i nie wydaję mi się, by była to wybitna gra. Ja bym pewnie celował w jakieś 7+, ale poza wciągającą eksploracją i odkrywaniem pięknego świata gra nie jest specjalnie odkrywcza. Praktycznie każdy główny element, jak system walki, zagadki, fabuła, jest lepiej zrealizowany w innych, konkurencyjnych grach. Zapewne wiele zależy też od tego czego oczekujemy - mnie np. nie kręci szukanie danego przedmiotu/składnika w 14 różnych sklepach w mieście. Jak dla mnie za dużo tu mechanik, które niewiele wnoszą, w dodatku sterowanie nie pomaga. Niemniej jednak sam świat i jego odkrywanie - bajka.

Edytowane przez Roger

Opublikowano

Liczę, że Starfielda na PS5 również zrecenzuje Zax. Pragnę ponownie poczytać o wyjątkowości tej produkcji.

Opublikowano

Roger, fanatycy Ci powiedzą, że Crimson Desert zaczyna się robić naprawdę dobre po 80 godzinach. Po 200 godzinach jest już GOTY. Wytrwaj

Opublikowano
1 godzinę temu, Pix napisał(a):

Roger, fanatycy Ci powiedzą, że Crimson Desert zaczyna się robić naprawdę dobre po 80 godzinach. Po 200 godzinach jest już GOTY. Wytrwaj

Raczej marne szanse, że do 200 dobije, ale kilka osób w redakcji gra, więc może namówię na kolejny Zgrentgen.

Opublikowano
8 godzin temu, PiotrekP napisał(a):

O tym to już nie raz było, że te 2 strony to jest trochę za mało.

Też mi to nie pasuje, wolałbym konkret recenzję na 4-5 stron, kosztem recenzji na 1/3 strony, gdzie nic się konkretnego nie dowiemy i zwyczajnie szkoda na to tracić czas moim zdaniem.

Opublikowano

Niby tak, ale wyobraziłem sobie, że dostaję do przeczytania recenzję na 4-5 stron Crimson Desert albo Starfielda od Zaxa i rezygnuję z czytania PE, bo przecież nie będę za to płacił.