Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX EXTREME 343

Featured Replies

Opublikowano

Takie głośne tytuły powinni dostawać kompetentni recenzenci, no i te dwie strony dla takiego molocha to mało.

Zax to się nadaje do recenzowania szrotów na 1/3 strony i gównowpisów na PPE.

• Odpowiedzi 73
  • Wyświetleń 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dzień dobry! Kwietniowy numer od dzisiaj w sprzedaży :) prenumeraty pocztowe wyszły w poniedziałek prenumeraty InPost we wtorek Patronite rozesłany na raty wtorek i środa e-wydanie dostępne od wto

• Takie głośne tytuły powinni dostawać kompetentni recenzenci, no i te dwie strony dla takiego molocha to mało. Zax to się nadaje do recenzowania szrotów na 1/3 strony i gównowpisów na PPE.

• Extreme Plus porusza temat który aż prosi się o jakiś materiał na YouTube w języku angielskim dla zachodniego odbiorcy, bo chyba nic takowego jeszcze nie powstało. Rewolucja elektroniczna napływającą

Opublikowano

Extreme Plus porusza temat który aż prosi się o jakiś materiał na YouTube w języku angielskim dla zachodniego odbiorcy, bo chyba nic takowego jeszcze nie powstało.

Rewolucja elektroniczna napływającą z mitycznego zachodu do krajów postkomunistycznych to temat, który został muśnięty chyba jedynie przez kanał Noclip w rozmowie z Iwińskim.

Jestem pewien, że wielu amerykańskim czy nawet zachodnioeuropejskim graczom, rozwali mózg zestawienie ich wspomnień z wypadów do gamestopu i nintendo pod choinką, do tego jak wyglądały te czasy tutaj.

Opublikowano

Racja, bardzo ciekawy temat w Extreme Plusie tym razem.

Super by bylo kiedyś zobaczyc w druku wybór najlepszych artykułów z EP. Za Lapusza chyba sie kroiło cos w tym stylu.

Edytowane przez LeifErikson

Opublikowano
  • Autor

Dzień dobry! Kwietniowy numer od dzisiaj w sprzedaży :)

• prenumeraty pocztowe wyszły w poniedziałek

• prenumeraty InPost we wtorek

• Patronite rozesłany na raty wtorek i środa

• e-wydanie dostępne od wtorku

Życzymy przyjemnej lektury!

pe343.jpg

Opublikowano

Recenzji najmocniejszego 6+ w historii nie mogę sobie odpuścić nosacz3

Opublikowano

Nie do końca jarze o to całe zamieszanie. Chodzi o to że CD dostało zbyt wysoką czy zbyt niska ocenę wersji PS5?unknown

Opublikowano
3 minuty temu, Enepsignos napisał(a):

Nie do końca jarze o to całe zamieszanie. Chodzi o to że CD dostało zbyt wysoką czy zbyt niska ocenę wersji PS5?unknown

Zax akurat CD ogrywał na pececie, bo potężni Koreańczycy nie udostępnili konsolowych wersji do recenzji.

Opublikowano
56 minut temu, Enepsignos napisał(a):

Dosyć nisko, ale też chętnie przeczytam. To gra ciekawa i wywołuje dosyć sprzeczne emocje.

Opublikowano

Z rana podjechałem i kupiłem.

Jeszcze na światłach przeczytałem recke o której głośno leo

Czuję, że ta ocena pociągnie jak słynna ocena za MGS2.

Recenzja mimo wszystko ciut za krótka na taki tytuł i gre numeru z okładką.

Nie popisał się redaktor, ocena jest jego i ok.

Ja bym stawiał jak Roger- 7 albo jakieś 8. To nie jest gra dla każdego i nie jest to gra dla Zaxa. Nie widać żeby łykał ten świat i klimat, a to wszystko przytłoczone problemami które wymienia.

Nic odkrywczego ani sensacyjnego nie napisał żeby się szło doczepić. Zgadzam się z większością tych irytujących mechanik i rzezy które wymienia. Ale nadal chce mi się łazić po tym molochu. W podobnym czasie takiego Assasina odstawiłem i zwymiotowałem od znaczników.

Opublikowano

Przed chwilą odebrałem swój egzemplarz. Akurat wczoraj dokończyłem czytać poprzedni numer.

Opublikowano

Gazetka jakas taka swieza sie wydaje.

Fajna „grafika” w artykulach o czarnobylu i o wrozeniu z pada.

Brak reklamy Nintendo? Nie dali Mario Wonder?

A Perez to rasowy „dostawca towaru”; dwie strony na komiksy na probe i zabiera z powrotem, dwie strony na filmy na probie i tez zabierze nawet to

Szkoda, bo np. z zeszlego miesiaca az trzy filmy sobie obejrzalem i byly super kazdy jeden

Apeluje o przywrocenie dodatkowych kartek na kulture obrazu

Opublikowano

W empiku nie bylo a pobliski sklepik co prawda ma, ale na kasie jest chlop, który wchodzi zawszę ze mna w dialog, którego nie chcę prowadzić na zasadzie "czy gral pan w grę z okładki?".

Jutro znowu poszukam w innym sklepie/

Opublikowano
W dniu 31.03.2026 o 20:30, LeifErikson napisał(a):

Artykułu o wróżbiarstwie to się nie spodziewałem. :D Na razie tylko szybkie scrollowanko PDFa w oczekiwaniu na listonosza, wiec przeczytam pewnie za jakieś 2-3 tygodnie, ale zapowiada sie dobrze.

Ja jako autor również... ;)

Opublikowano

Ale tempo tym razem, numer juz dzisiaj leżał w skrzynce. Miła odmiana. D

Opublikowano
12 godzin temu, Enepsignos napisał(a):

„Wersji ps5” xd równie dobrze można by prawie każdej grze ujmować oczko bo przecież istnieje ładniejsza wersja na PC.

Chyba że masz na myśli za niską ocenę, bo przecież jest jeszcze mydło xss

Opublikowano
4 godziny temu, Ken Adams napisał(a):

A Perez to rasowy „dostawca towaru”; dwie strony na komiksy na probe i zabiera z powrotem, dwie strony na filmy na probie i tez zabierze nawet to

czyli niebawem powinny być dwie strony na Anime ;)

Opublikowano

Nie o taki zgrentgen nic nie robiłem. Nie dość, że nie ma opinii zgredów tylko sami praktykanci, to jeszcze im się gra nie podobała.

Opublikowano

Zrobił się hałas o reckę CD, a mnie lekko zaintrygowałą ocena HIVa dla John Carpenter's Toxic Commando (wyraźnie odbiega od średniej na agregatorach). Pewnie mało kogo ta gra obchodzi :D

Opublikowano
29 minut temu, karmaster napisał(a):

mnie lekko zaintrygowałą ocena HIVa dla John Carpenter's Toxic Commando (wyraźnie odbiega od średniej na agregatorach). Pewnie mało kogo ta gra obchodzi :D

Na steamie bardzo dobrze oceniana, na meta zielono od graczy, jest lepiej niż się spodziewałem po trailerach. Na jakieś promce sobie sprawdze

Opublikowano

przeczytałem już recenzję CD Zaxa, ciężko mi się odnieść jak sam nie grałem. Na pewno ma argumenty za tym, żebym grę na razie olał i może sprawdził za jakiś czas po poprawkach. Mam lekkie wrażenie że autor szukał dziury w całym, patrząc na pozytywne opinie w temacie gry na forumku.

W każdym razie, fajnie znowu było poczuć klimat recenzji MGS2 (nawet pamiętam podsumowanie z oceniaczki bez sprawdzania: "Chciałem grę, a nie film...")

Edytowane przez Manor

Opublikowano

6+ to jakaś kurwa profanacja. Jak nie mam czasu na granie to nie biorę się za takie wielkie światy.

Stękały w tych czasach to absolutny cinema ściek. Mechaniki złe, tory złe, jebany Tusk.

Opublikowano

Jestem i tak w szoku po tej jego recenzji, bo ani razu nie wspomniał o fallout czy starfield, najlepszych rpg w dziejach.

Opublikowano
4 godziny temu, Zwyrodnialec napisał(a):

Nie o taki zgrentgen nic nie robiłem. Nie dość, że nie ma opinii zgredów tylko sami praktykanci, to jeszcze im się gra nie podobała.

Jeszcze masz „Zgred-shot” i PoGRAduszki extra )