Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odyseja 2026

Featured Replies

Opublikowano

Nie znalazłem tematu a zaraz wchodzi do kin.

Dzisiaj chyba recki odpalają i średnia na meta to 88. Jak na film całkiem sporo obama

• Odpowiedzi 68
  • Wyświetleń 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Interstellar xDDDD Ten film i jego oceny to jakaś masowa halucynacja.

• Ja przed chwilą wróciłem z kina i bardzo dobrze się bawiłem. Tylko dodam, że nie dość że byłem sam, to jeszcze autem pojechałem na 3 godzinny film bez alkoholu, co tylko świadczy o jego wysokim poziom

• A mi się podobało. Właśnie wyszedłem z seansu. Na pierwszy rzut oka ciężko się do czegoś przyczepić. Może jestem mało wymagający ale jeden z lepszych, o ile nie najlepszy film w takich klimatach. Zagr

Opublikowano

Eliot page podobno gra najznakomitszego greckiego wojownika w zaświatach. Ale nie gra Achillesa tylko Sinona, więc jest ok.

rayos

17841482330437883230523662778586.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Sebas napisał(a):

Eliot page podobno gra najznakomitszego greckiego wojownika w zaświatach. Ale nie gra Achillesa tylko Sinona, więc jest ok.

rayos

17841482330437883230523662778586.jpg

No niestety critical drinkery i reszta zjebów stracili jeden naboj amunicji.

Opublikowano

Dlaczego? Gra rolę Achillesa z odysei tylko inaczej ja nazwali

Opublikowano

Robienie ruchomych obrazków było całkiem fajne ogólnie, ale jak takie rzeczy sie zaczynają dziać z filmami, i to z tak ważnym materiałem źródłowym, to może warto skończyć. Przynajmniej na zachodzie.

Edytowane przez Sebas

Opublikowano
Godzinę temu, Rozi napisał(a):

można anulować seanse przez te parę sekund dosłownie niczego. grifterzy już na siłę szukają czegokolwiek xd

Opublikowano

Będziesz teraz niszczył ludziom ewentualny seans i napierdalał te swoje wrzutki?

Opublikowano

W to, że film zarobi sporo siana nie wątpię, niestety. Nolan zawsze przemyca straszne dziadostwo do filmów i większość to ignoruje.

Pierwszy raz sie zderzyłem z nolanowskim zakrzywianiem rzeczywistości jak byłem z dobrym znajomym w kinie na premierę dark knight rising. Zobaczyłem statystów wyraźnie markujących ciosy podczas zamieszek i na koniec ta scena śmierci Talii jak z Nagiej Broni xD

Znajomy po seansie był zachwycony i żadnej z tych rzeczy nie zauważył.

Opublikowano

Nolan to najbardziej przereklamowany reżyser i nigdy nie zrozumiem jego popularności. Drewniane dialogi, audio mix woła o pomstę nieba, a sceny akcji to kabaret.

Opublikowano
53 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Będziesz teraz niszczył ludziom ewentualny seans i napierdalał te swoje wrzutki?

Tak, już znalazłem żagańskie kino i wykupiłem miejsce obok ciebie, żeby niszczyć ci ewentualny seans.

Opublikowano

Przereklamowany to może za duże słowo, ma w swoim dorobku kilka świetnych filmów. Memento, Mroczny Rycerz, Incepcja, Interstellar to dla mnie są hiciory, które pozamiatały ówczesną konkurencję.

Opublikowano

Do "Mrocznego rycerza" robił bardzo dobre filmy, trójca Memento-Bezsenność-Prestiż jest przeze mnie bardzo ceniona, ale od Incepcji (albo kretyńskiego trzeciego Batmana, nie pamiętam, co było wcześniejsze), żaden jego film nie siadł mi na więcej niż 5/10 (Oppenheimera nie widziałem). To są ładne filmy, ale poza tym niczego ciekawego w nich dla mnie nie ma, a próby dodawania im intelektualnego waloru wychodzą patetycznie.

Opublikowano

Nolan? Przereklamowany reżyser, raczej szanowany wsród niedzielnych kinomaniaków. Ej, widziałeś Incepcję? Zajebiste leo Gość ma zjazd formy z filmu na film. Tenet był słaby, zasnąłem na nim w kinie. Widać, że kończą mu się pomysły autorskie to wziął się za robienie biopiców (Oppenheimer) bo tam przynajmniej materiał na scenariusz jest prawie gotowy, albo łapie się za klasykę tak jak tym razem.

Opublikowano
2 godziny temu, drozdu7 napisał(a):

Jak dla mnie to Rozi akurat pomaga, bo z im gorszym nastawieniem idę na seans to przeważnie potem jest miłe rozczarowanie.

Te 15 lat temu też wchodziłem do kina z napisem GOTY na ryju podniecony reckami a potem co? Chujuf sto.

Opublikowano
4 godziny temu, Rozi napisał(a):

Ja jebie, przecież ta zbroja waży więcej od niej.

Opublikowano

No ma słabsze filmy jak Tenet czy Dunkierka, nawet Oppenheimer trochę męczył, ale epickości nie można mu odmówić. I stronę techniczną zawsze dopracowaną na tip top. Fakt, że castingowo tutaj weszła nieco mocna odklejka, ale jak ktoś patrzy tylko na zwisające lub nie kutasy, albo czy kolor ten czy inny to przypomnina mi się zawsze hejt na Ledgera jako Jokera i wszystko jasne.

Opublikowano
23 minuty temu, Masorz napisał(a):

Jak dla mnie to Rozi akurat pomaga, bo z im gorszym nastawieniem idę na seans to przeważnie potem jest miłe rozczarowanie.

Te 15 lat temu też wchodziłem do kina z napisem GOTY na ryju podniecony reckami a potem co? Chujuf sto.

No spoko, po prostu wydaje mi się że każdy wie już o Helenie i Elliocie Page i może zdecydować czy chce iść.

No i nie da się ukryć że wolę zaufać bandzie recenzentów niż Roziemu )

Opublikowano

Ja poniesiony niedawnym rewatchem Interstellara klepnąłem sobie bileciki na Imax (idealnie w środku sali) i zamierzam się dobrze bawić.

Potrafię krytycznie podejść do filmów które oglądam, ale nie mogę się pozbyć wrażenia, że jak miałbym przywołać z miejsca filmy, który zostały ze mną najdłuższej w pamięci to zdecydowanie najwięcej wymieniłbym od Nolana.

Opublikowano
  • Autor

Mi tam poza Tenetemi Openheimerem wszystko siadło. Nawet ostatni Batman był zjadliwy poza paroma babolami.

Mimo wszystko, po tych wszystkich zachwytach boje się, że jednak dostanę coś innego, niż spodziewam się dostać.

Edytowane przez Jakim

Opublikowano

Mnie zawsze rozpierdala jak ludzie nie trawiący Nolana tylko czekają na to by najnowszy jego film był porażką. Tak jakby tego chcieli, trzymali za to kciuki i mieli już gotowe wrzutki do netu. To tak bardzo widać że masakra.

Opublikowano
2 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Nolan? Przereklamowany reżyser, raczej szanowany wsród niedzielnych kinomaniaków. Ej, widziałeś Incepcję? Zajebiste leo Gość ma zjazd formy z filmu na film. Tenet był słaby, zasnąłem na nim w kinie. Widać, że kończą mu się pomysły autorskie to wziął się za robienie biopiców (Oppenheimer) bo tam przynajmniej materiał na scenariusz jest prawie gotowy, albo łapie się za klasykę tak jak tym razem.

Dla mnie się skończył po drugim batmanie, trzeci to była tragedia, a Tenet szkoda strzępić ryja.