Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kierownice

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 14.08.2022 o 19:20, dziadek_mruz napisał:

Witam. Może ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć. Kierownica thrustmaster  TX po włączeniu zakręca kiera w lewo i w prawo po czym

się wyłącza. Tak jakby prąd znikał. 

Podejrzewam że może być coś z zasilaczem, dość powszechnie usterka Thrusmasterow. Można wymienić zasilacz samemu, są tutoriale w necie.

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 528,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Moją pierwszą kierownicą była Momo Racing Force, solidny kawał sprzętu jak na tamte czasy, chociaż miewałem problemy z pedałami i często gubiła kalibrację.  Driving Force Pro, i przesiadka z 240 stop

• Postanowiłem przebudować moje Racing Rig pod kierownice.      Ostatecznie nie wyszło to źle ale popełniłem kilka błędów, które wyeliminowałem podczas budowy drugiej wersji znalezionej w

• Zaczynając od fotelu to składanie jego jest mozolne i warto spojrzeć na YouTube, bo krótka instrukcja zawiera braki i jeden błąd. Natomiast sama jakość jest bez zarzutu, mnóstwo części i śrubek, czyst

Opublikowano

.

Edytowane przez gtfan

Opublikowano
20 hours ago, gtfan said:

realizm wyniesiony na nowy poziom :D wunderbaum starowany za pomocą arduino :)

7292283596391878749.gif.a9b436591cfedaf5101b58b9dc7ccb98.gif

Na co ja patrzę? :ermm:

Opublikowano

.

Edytowane przez gtfan

Opublikowano

Próbowaliście podłączać przedłużacz USB do kierownicy? Można tak robić bez obawy o utratę jakości sygnału? W sensie, że reakcja w grze będzie opóźniona?

Mam kierownicę do PS4 ale chciałem podłączyć do PC, bo tu mam więcej wyścigów z GP, jednak wolałbym grać na dużym ekranie TV niż na mniejszym monitorze.

Opublikowano

.

Edytowane przez gtfan

Opublikowano

.

Edytowane przez gtfan

Opublikowano

Od zawsze mam kierownicę podpiętą przez przedłużkę usb i nigdy nie było żadnych problemów. 

Zresztą te kabelki w kierownicach są mega krótkie i żeby to sięgnęło do konsoli, to musi być mega blisko. Projektują to chyba pod pececiarzy co siedzą przy biurku z nosem w ekranie xD

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

.

Edytowane przez gtfan

Opublikowano

Panowie szukam standu razem z fotelem pod g29. Możecie coś polecić/odradzić?

Opublikowano
1 hour ago, maciucha said:

Panowie szukam standu razem z fotelem pod g29. Możecie coś polecić/odradzić?

Nie znając budżetu ciężko coś doradzić ale wydaje mi się że na OLX można znaleźć Next Level Racing Challenger albo Next level racing F-GT w miarę rozsądnych już cenach.

Opublikowano

Chciałem pisać że budzet do 1000zl ale już widzę że za tyle to sobie mogę kupić co najwyżej nowe krzesełko rybackie z rurka o średnicy 1cm :rayos:

Taki playseat evolution alcantara ktoś używał?

636671533_playseat-evolution-alacantara7531893722_7.jpg.59a3e11364dcb4917bde017918f7e0ef.jpg

Opublikowano
On 9/19/2022 at 9:14 PM, gtfan said:

nowa wersja pedałów od Fanateca -> https://fanatec.com/eu-en/pedals/csl-elite-pedals-v2 

Obejrzałem wnikliwy test i recenzję. Nawet fajne, na tyle że zastanawiam się nad zmianą zmianą moich CSL na Elitki V2. 

22 hours ago, maciucha said:

Chciałem pisać że budzet do 1000zl ale już widzę że za tyle to sobie mogę kupić co najwyżej nowe krzesełko rybackie z rurka o średnicy 1cm :rayos:

Taki playseat evolution alcantara ktoś używał?

636671533_playseat-evolution-alacantara7531893722_7.jpg.59a3e11364dcb4917bde017918f7e0ef.jpg

Nada się pod G29 jakby fotem był mało wygodny zawsze możesz jakiś kocyk położyć na fotel i będzie zdecydowanie lepiej.

Opublikowano
7 godzin temu, MaZZeo napisał:

Ja używałem białej wersji. Polecam, aczkolwiek trochę tyłek już boli po sesjach dłuższych niż 3h

Pedały tak wysoko nie męczą nóg? Wyobrażam sobie jakbym musiał te nogi trzymać w powietrzu zeby naciskać pedały.

Opublikowano

Profil z pedałami możesz ustawić niżej do jakiegoś zakresu. Ja miałem nogi oparte o podstawkę pedałów więc nigdy mi nie wisiały w powietrzu.

U mnie to wyglądało tak

Spoiler

image.thumb.jpeg.a5ef503c3c36d63f266d30e30f03ee8d.jpeg

w ogóle to u Logitecha na stronie pojawił się Logitech Pro Racing Wheel - nowa kierownica z direct drive. Póki co bez ceny więc chyba jakiś błąd u nich na stronie.

Zrzut ekranu 2022-09-21 o 18.03.48.png

Opublikowano

Żaden błąd. Całe życie na to czekałem. No może nie całe życie ale odkąd zapoznałem się z technologią Direct Drive. Gdy konkurencja tworzyła nowocześniejsze kierownice oni cały czas tkwili w średniowieczu. Ale nareszcie nastąpiło oświecenie :banderas:

Opublikowano

Wszystko fajnie ale cena to jakieś potezna kpina xDDDD

1000 dolarów za bazę z kierownica, kiedy Fanatec CSL DD wraz z kierownica to wydatek 700-800 euro. Okej, Logitech ma 11nm ale nie to jest najważniejsze. 

sama baza jest tez ogromna w porównaniu do produktów Fanateca wiec nie do każdego riga będzie pasować. 

No i pedały - raptem 50 euro tańsze od aluminiowych Fanatec Clubsport V3 które są świetne i nie wyglądają jak zabawka od Logi.

No i najśmieszniejsze ze znowu nie ogarneli kompatybilności z dwoma konsolami, w przeciwieństwie do Fanateca. Ogolnie porazka, Fanatec oferuje więcej za mniej.

jak ktoś jezdzi tylko na PC to od niedawna jest jeszcze Moza Racing który ma bardzo dobre dobre opinie i tez jest tańszy pd Logitecha.

Opublikowano

15 minutes ago, MaZZeo said:

Wszystko fajnie ale cena to jakieś potezna kpina xDDDD

1000 dolarów za bazę z kierownica, kiedy Fanatec CSL DD wraz z kierownica to wydatek 700-800 euro. Okej, Logitech ma 11nm ale nie to jest najważniejsze. 

sama baza jest tez ogromna w porównaniu do produktów Fanateca wiec nie do każdego riga będzie pasować. 

No i pedały - raptem 50 euro tańsze od aluminiowych Fanatec Clubsport V3 które są świetne i nie wyglądają jak zabawka od Logi.

No i najśmieszniejsze ze znowu nie ogarneli kompatybilności z dwoma konsolami, w przeciwieństwie do Fanateca. Ogolnie porazka, Fanatec oferuje więcej za mniej.

jak ktoś jezdzi tylko na PC to od niedawna jest jeszcze Moza Racing który ma bardzo dobre dobre opinie i tez jest tańszy pd Logitecha.

Obejrzałem dwie recenzje,

1. samej bazy z kierownicą oraz

2. pedałów.

I mam takie same wnioski. Logitech spóźnił się totalnie z wejściem w Direct Drive. Brak tej kompatybilności ponownie zmusza do wyboru pomiędzy obozem Playstation a Xboxem. A to już duże NO! NO! 

Cena? 7100 zł za bazę z obręczą i pedałami ?? :kekw: 

Mając taki budżet to wybrałbym bazę CLS GT, pedały CSL Elite V2, dowolną obręcz klasy Clubsport. Te 11nm mnie nie przekonuje bo nauczyłem się o tym że 8 nm, w zupełności mi wystarcza. 

Ale, Logitech dopiero wkracza na arenę lepszego sprzętu, więc jestem ciekaw ich obręczy, ich wajchy hamulca ręcznego i biegów bo tam w bazie są 3 sloty USB, więc jeśli jeden będzie zajęty to nie widzę innych dwóch peryferii jak ręczny i biegi, które wypadało by tam podłączyć. Spodziewam się obręczy F1 i może okrągłej do WRC ale F1 wypuszczą na pewno. 

Mając fanateca jestem mega zadowolony więc mogę spokojnie grać i obserwować co zrobi w przyszłości Logitech. Na dziś dzień nie zamieniłbym CSL na Pro Racing Wheel. Ale jednego raczej bym się spodziewał. Mianowicie długowieczności produktu Logitech. Może stąd ta cena :unknown: