Opublikowano 20 listopada 202520 lis W dniu 16.11.2025 o 02:43, tjery napisał(a):Jak lubisz naprawdę ściganie to najpierw kup sobie kompa, bo na konsolach masz same gówienko.ale przestań już być takim purystą simracingowym, bo na konsolach jest sporo tytułów do zabawy w singlu a zdaje się że gtfan ma PS5, więc tam GT7 w Multi też jest na wysokim poziomie.
Opublikowano 20 listopada 202520 lis W dniu 16.11.2025 o 09:39, gtfan napisał(a):A co jest nie tak z ACC? :)Rzeczywiście, zupełnie zapomniałem, że ACC jest na konsolach :)2 godziny temu, MaZZeo napisał(a):ale przestań już być takim purystą simracingowym, bo na konsolach jest sporo tytułów do zabawy w singlu a zdaje się że gtfan ma PS5, więc tam GT7 w Multi też jest na wysokim poziomie.Z tego co pisze gtfan o samym sprzęcie i o tym jaką przykłada do tego wagę wywnioskowałem, że nie oczekuje od gry tylko tego, żeby sobie pojeździć i się fajnie pobawić, ale raczej jest fanem prawdziwego ścigania i faktycznej "symulacji". Ale ok, źle tam się wyraziłem, chodziło mi o to, że na konsolach nie ma najlepszych gier tego typu, czyli LMU, iRacing, AMS2, Raceroom, a nie o to, że wszystko co na konsolach to jak to się ładnie wyraziłem, gówienko.
Opublikowano 20 listopada 202520 lis Witam. Czy jest zamiennik kierownicy do ps5 z pedałami i skrzynia biegów. ?
Opublikowano 3 grudnia 20253 gru Fanatec po słabym Black Week wprowadził jeszcze grudniowe przeceny, nawet parę sensownych rzeczy jestFANATECDecember Deals | FANATECLast deals of the year 2025przy okazji pytanie - kupował ktoś ich produkty z programu "Certified Refurbished"? one są jak nowe czy może się zdarzyć że np. kierownica będzie powycierana?
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Korzystając z grudniowych promocji kupiłem pod rajdy kierownicę BMW GT2 plus dorzuciłem mod - shiftery od Simube, połowa ceny oficjalnych od Fanateca, a jakość podobno identyczna (przynajmniej tak twierdzą ludzie co mają oba warianty)Jakość wykonania faktycznie super, montaż plug&play.Troszkę pokombinowałem z ustawieniami prawego analogu żeby łatwo było sięgać do ręcznego i generalnie jest bardzo spoko, łatwo nim operować przy skręcie kierownicy z czym miałem duży problem próbując sięgnąć do przycisku na kierownicy. Niesymetrycznie wygląda lewa i prawą strona ale operuje się dobrze.A sama kierownica moim zdaniem troszkę za szeroka. Może kwestia że już się przyzwyczaiłem do kierownicy F1 co ma 27cm, ale dodanie tych 5cm szerokości sprawiło że FF był prawie nieodczuwalny (grałem na 100% w kierownicy i 60% w grze, w moim przypadku ACC), do tego kontry takie trochę mułowato się zakłada. Przy małej kierownicy była fajna ostrość reakcji, tu jest trochę takie wszystko spowolnione. Idzie się przyzwyczaić, ale pewnie do ACC czy ogólnie wyścigów będę używał kierownicy F1, tą okrągłą zostawię do rajdów.Czekam jeszcze na mod do pedałów od 3DRap, bo niestety musiałem zrezygnować z load cell, a feeling zwykłego hamulca po graniu jakiś czas z LC jest bardzo słaby. Na cuda nie liczę, ale może odrobina progresji coś poprawi sytuację pod nieobecność LC. Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez gtfan