Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS2 FAQ - najczęściej zadawane pytania

Featured Replies

Opublikowano

Najlepiej jeszcze jak znajdziesz se serie scph-7000x, gdzie podlaczysz EU 8.5v adapter i nie bedziesz musial sie bawic z 110v

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 627
  • Wyświetleń 43,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Najlepsze obrazy to te zrobione samodzielnie z oryginałów stojących na półce.

• Na alliexpress masz przejściówki, podobno bitfunx jest całkiem ok, ewentualnie Component na HDMI jeśli masz kabel Component, tylko tyle jest tego że trzeba poszukać i poczytać która będzie najlepsza.

• ProstyHeker
    ProstyHeker

Mam bitfunx za 20zl i jest super. Ważne - weź czarnego, nie srebrnego. Srebrny o ile z PSX działa idealnie, o tyle na PS2 ma duże szumy i widoczny przeplot (no i kosztuje 80zl). Na czarnym wszystko gi

Opublikowano

witam. probowałem zagrać w gry z psx na moim ps2. gry działają ale karty pamięci orginalnej do psx ps2 nie widzi model slim. jaka memorke kupic zeby mozna bylo smialo zapisywac savy?

pozdrawiam

Opublikowano

Rozbierz memorke i styki przetrzyj benzyną ekstrakcyjną. U mnie pomogło bo psx przestał czytać dwie memorki a teraz działa bez problemów. 

Opublikowano

A masz kartę do psxa? Bo ja myślałem kiedyś, że karta z ps2 zadziała:/

Opublikowano

Karta na psx działa elegancko. A po włożeniu do ps2 konsola jej nie widzi i przy probie zapisu nie ma na co zasavowac

Grzybiarzy- może działa ale nie ps 2 slim, taką właśnie mam

Opublikowano

też miałem ten problem, spróbuj tak: odłącz pada >> włóż memorkę >> odpal konsolę >> podłącz pada >> sformatuj kartę. To nie jest żart, okazuje się że karta jest nie wykrywana przy boot up-ie z podpiętym padem, po formacie wszystko zacznie śmigać.

Opublikowano

Jak karta działa na PSXie, a na PS2 nie, to raczej wina slotu kart pamięci w PS2.

Opublikowano

To jeszcze pytanie, czy karta pamięci od PSX jest oryginalna, czy podróbka, bo PS2 ma problemy z kartami podrobionymi, chociaż nie wszystkimi. Akurat moje podróbki czyta bez problemu... :)

Opublikowano

mam dwie karty jedna oryginalna druga nie no i zadna nie odpala na ps2.

sproboje ten patent z odlaczonym padem ale nie chcialbym formatowac bo mam naprawde duzo godzin z zycia tam pozapisywane:)

jak tylko sprawdze to dam znac jak poszlo

dzieki za pomoc

Grzybiarz; slot jest ok karte od ps2 widzi i dziala prawidlowo

Edytowane przez gałgan

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jesli chodzi o slimki to osobiscie bym szukal czegos z serii 7700 albo 9000 czy jak t te numerki szly nigdy nie pamietam. Wierze po prostu na slowo ze sa mniej awaryjne.

Co do fata to mimo ze super sie prezentuje to balbym sie o laser. A skoro koles tak zaznacza zecw idealnym stanie to pewnie wymieniany na nowy.

Tez zamierzam wrocic do ps2 i to wlasnie slimke z ostatnich serii bede szukal a taka wyrwie sie bez dodatkow od 100zl do 150zl jak ogladalem po necie.

Opublikowano

Moim zdaniem inwestycja w Fat opłaca się tylko gdy chcemy korzystać z HDD i HDloadera nie używając lasera. Inaczej to lepiej kupić Slima

Opublikowano

Dokładnie taki mam plan, do FATa bym wkładał od razu dysk, a jak mam kupować SLIM to wolałbym poszukać dobrze i dorwać najlepiej nowy egzemplarz.

Opublikowano

Jesli chodzi o slimki to osobiscie bym szukal czegos z serii 7700 albo 9000 czy jak t te numerki szly nigdy nie pamietam. Wierze po prostu na slowo ze sa mniej awaryjne.

Co do fata to mimo ze super sie prezentuje to balbym sie o laser. A skoro koles tak zaznacza zecw idealnym stanie to pewnie wymieniany na nowy.

Tez zamierzam wrocic do ps2 i to wlasnie slimke z ostatnich serii bede szukal a taka wyrwie sie bez dodatkow od 100zl do 150zl jak ogladalem po necie.

Ja też wymieniłem laser na nowy i padł mi po dwóch tygodniach, kolejny miał problem z czytaniem CD itd. 

Opublikowano

Jak widać mimo że to niby nowe lasery to są tyle warte, nieoryginalne baterie do psp. Na początku ok a potem gorzej niż stara.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Orientuje się ktoś czy GunCon II jest kompatybilny wstecz z grami z PsOne  na GunCon I ?

Opublikowano

A nie lepiej używany oryginał? Nadal można wyrwać pada w ładnym stanie.

Opublikowano

Ano, w większości przypadków bardziej się opłaca kupić używany oryginał niż jakiś no-name nowy, który albo się rozp.ieprzy albo będzie się na nim gorzej grało (ostre zbyt wysoko wystające przyciski itp)

• 1 rok później...
Opublikowano

Da się ustawić we free mc bocie aby obraz był taki jak w kineskopowcu? Nawet jak ustawiam 4:3 to w gra nadal zajmuje cały ekran :/