Skocz do zawartości

PS2 FAQ - najczęściej zadawane pytania

Featured Replies

Opublikowano

Najlepiej jeszcze jak znajdziesz se serie scph-7000x, gdzie podlaczysz EU 8.5v adapter i nie bedziesz musial sie bawic z 110v

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 625
  • Wyświetleń 39,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Najlepsze obrazy to te zrobione samodzielnie z oryginałów stojących na półce.

• Na alliexpress masz przejściówki, podobno bitfunx jest całkiem ok, ewentualnie Component na HDMI jeśli masz kabel Component, tylko tyle jest tego że trzeba poszukać i poczytać która będzie najlepsza.

• ProstyHeker
    ProstyHeker

Mam bitfunx za 20zl i jest super. Ważne - weź czarnego, nie srebrnego. Srebrny o ile z PSX działa idealnie, o tyle na PS2 ma duże szumy i widoczny przeplot (no i kosztuje 80zl). Na czarnym wszystko gi

Opublikowano

witam. probowałem zagrać w gry z psx na moim ps2. gry działają ale karty pamięci orginalnej do psx ps2 nie widzi model slim. jaka memorke kupic zeby mozna bylo smialo zapisywac savy?

pozdrawiam

Opublikowano

Rozbierz memorke i styki przetrzyj benzyną ekstrakcyjną. U mnie pomogło bo psx przestał czytać dwie memorki a teraz działa bez problemów. 

Opublikowano

A masz kartę do psxa? Bo ja myślałem kiedyś, że karta z ps2 zadziała:/

Opublikowano

Karta na psx działa elegancko. A po włożeniu do ps2 konsola jej nie widzi i przy probie zapisu nie ma na co zasavowac

Grzybiarzy- może działa ale nie ps 2 slim, taką właśnie mam

Opublikowano

też miałem ten problem, spróbuj tak: odłącz pada >> włóż memorkę >> odpal konsolę >> podłącz pada >> sformatuj kartę. To nie jest żart, okazuje się że karta jest nie wykrywana przy boot up-ie z podpiętym padem, po formacie wszystko zacznie śmigać.

Opublikowano

Jak karta działa na PSXie, a na PS2 nie, to raczej wina slotu kart pamięci w PS2.

Opublikowano

To jeszcze pytanie, czy karta pamięci od PSX jest oryginalna, czy podróbka, bo PS2 ma problemy z kartami podrobionymi, chociaż nie wszystkimi. Akurat moje podróbki czyta bez problemu... :)

Opublikowano

mam dwie karty jedna oryginalna druga nie no i zadna nie odpala na ps2.

sproboje ten patent z odlaczonym padem ale nie chcialbym formatowac bo mam naprawde duzo godzin z zycia tam pozapisywane:)

jak tylko sprawdze to dam znac jak poszlo

dzieki za pomoc

Grzybiarz; slot jest ok karte od ps2 widzi i dziala prawidlowo

Edytowane przez gałgan

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jesli chodzi o slimki to osobiscie bym szukal czegos z serii 7700 albo 9000 czy jak t te numerki szly nigdy nie pamietam. Wierze po prostu na slowo ze sa mniej awaryjne.

Co do fata to mimo ze super sie prezentuje to balbym sie o laser. A skoro koles tak zaznacza zecw idealnym stanie to pewnie wymieniany na nowy.

Tez zamierzam wrocic do ps2 i to wlasnie slimke z ostatnich serii bede szukal a taka wyrwie sie bez dodatkow od 100zl do 150zl jak ogladalem po necie.

Opublikowano

Moim zdaniem inwestycja w Fat opłaca się tylko gdy chcemy korzystać z HDD i HDloadera nie używając lasera. Inaczej to lepiej kupić Slima

Opublikowano

Dokładnie taki mam plan, do FATa bym wkładał od razu dysk, a jak mam kupować SLIM to wolałbym poszukać dobrze i dorwać najlepiej nowy egzemplarz.

Opublikowano

Jesli chodzi o slimki to osobiscie bym szukal czegos z serii 7700 albo 9000 czy jak t te numerki szly nigdy nie pamietam. Wierze po prostu na slowo ze sa mniej awaryjne.

Co do fata to mimo ze super sie prezentuje to balbym sie o laser. A skoro koles tak zaznacza zecw idealnym stanie to pewnie wymieniany na nowy.

Tez zamierzam wrocic do ps2 i to wlasnie slimke z ostatnich serii bede szukal a taka wyrwie sie bez dodatkow od 100zl do 150zl jak ogladalem po necie.

Ja też wymieniłem laser na nowy i padł mi po dwóch tygodniach, kolejny miał problem z czytaniem CD itd. 

Opublikowano

Jak widać mimo że to niby nowe lasery to są tyle warte, nieoryginalne baterie do psp. Na początku ok a potem gorzej niż stara.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Orientuje się ktoś czy GunCon II jest kompatybilny wstecz z grami z PsOne  na GunCon I ?

Opublikowano

A nie lepiej używany oryginał? Nadal można wyrwać pada w ładnym stanie.

Opublikowano

Ano, w większości przypadków bardziej się opłaca kupić używany oryginał niż jakiś no-name nowy, który albo się rozp.ieprzy albo będzie się na nim gorzej grało (ostre zbyt wysoko wystające przyciski itp)

• 1 rok później...
Opublikowano

Da się ustawić we free mc bocie aby obraz był taki jak w kineskopowcu? Nawet jak ustawiam 4:3 to w gra nadal zajmuje cały ekran :/