Sasori 1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Gdzie dokupię/znajdę brakujące mi czary Aquarus i Groundus (Flarus, Windus oraz Cycus Zwisus już mam, sam nie wiem skąd)? Po drugie - mam ekipę w okolicach 52lvl. Mogę ze spokojem dokończyć grę czy lepiej jeszcze się poszlajać i pogrindować? Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 1.Oba spelle znajdziesz w Grand Staff pod koniec gry w skrzynkach.(Engine Room) 2.Zalezy czy chcesz poomijac dodatkowych bossow,backyard i side questy,jesli nie zalezy Ci na nich i masz w miare dobre skille i gear to dasz rade ukonczyc gre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sasori 1 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Wczoraj wieczorem wykończyłem dodatkowych bossów (został tylko król Kelelonów), dobiłem ekipą do 57lvl. Bossowie padali jak muchy*, więc o ile końcówka nie jest przegięta, to dzisiaj powinienem ujrzeć listę płac *Dosłownie. Tylko z Personą chwilę się pomęczyłem, bo nie wiedziałem o co jej chodzi. Ogólnie to chyba tylko Fu i nieśmiertelny z backyardu unikną śmierci, bo 68h na liczniku znaczy, że trzeba zacząć grać w coś nowego edyta: no dobra, dopadnę tego gnoja Fu Ale jak zrobić ToE bez Aquarusa i Groundusa? No chyba że mogę podskoczyć po te czary na Grand Staff, a gra nie "wessie" w sekwencję kończącą grę. BTW, Gambit jest gdzieś w Gothza, prawda? Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Sasori Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Z tego co pamiętam, to można przejście GS nie wessie cię w końcówkę. Chyba "gamble", nie "gambit". Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Gamble o ile pamietam dostajesz w Tosca Village za wykonanie questu ze statuami kelolona na perfect. ToE przechodzilem bez tych 2 czarow,ale jesli chcesz mozesz je spokojnie zebrac,gra nie powinna Cie wessac. Ogolnie na ToE mialem taka taktyke ze pakowalem postacie do 60 lvlu a potem poprostu Ultimate Hit + ewentualna dobitka,czasem spell Death (na te beasty). Ultimate hit kaimem albo seth,sarah/ming rzuca spirit magic Faster i Powerus na osobe ktora ma rzucic UH,skip i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Brakuje mi 3 seedów do 99, zebrania ostatniego akcesorium i skilla dla nieśmiertelnych. Nie ma już żadnych na aukcji, wszystkie lokacje przeszedłem po 2 razy w poszukiwaniu i też nic więcej nie znalazłem. Wygląda na to, że nie będę miał tej gry zrobionej na 100%. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Hmm,jezeli Seed tez pojawiaja sie na aukcji tak jak itemy z lokacji ktore sie ominelo a nie mozna juz do nich wrocic,to znaczy ze one sa jeszcze osiagalne. Probowales szukac pod woda albo jeszcze raz obiec numare?(ja tam mialem wlasnie brakujace 2-3).Duzo rosnie wszedzie na scianach i latwo jakis przegapic,jeden jest w roomie Ming w wazonie,schowany w rogu mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sanryu 0 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Brakuje mi 3 seedów do 99, zebrania ostatniego akcesorium i skilla dla nieśmiertelnych. Nie ma już żadnych na aukcji, wszystkie lokacje przeszedłem po 2 razy w poszukiwaniu i też nic więcej nie znalazłem. Wygląda na to, że nie będę miał tej gry zrobionej na 100%. Przeszukaj Numare i te winorosle (or something ) ja znalazlem wlasnie ostatnie tam Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Dokładnie. Mi też brakowało 4ech i wszystkie 4 znalazłem w Numarze. Trzeba szukać tych czerwonych owoców;]. Cytuj Odnośnik do komentarza
MoniqaPS2PSP 1 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Ktoś kiedyś tu wpomniał,że graficznie nie powala i wygląda jak dopakowany FFXII - pytanie do gościa: grasz na zwykłym tv? :neko: Jak ta gra nie jest graficznie dobra to ja nie wiem, który z jRPG jest. Co niektórzy naprawde oczekują h.u.j wie czego. Lost Odyssey spełnił w 100% moje oczekiwania i mogę spokojnie się w niego zagrywać czekając na kolejne częsci FF. Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Ja tam również jestem zadowolony z tego jak prezentuje się LO, w głownej mierze świetnie się prezentują postacie. Jak na razie z tych jRPG'ów które przeszedłem na 360 to LO ma zdecydowanie najlepszą fabułę a to głównie dzięki The Thousand Year of Dreams, no co jak co ale czytanie różnych historii Kaima mnie powaliło i nie spodziewałem się że tak mnie wciągnie czytanie o jego 1000 letnim życiu. Edytowane 3 Lutego 2009 przez chrno-x Cytuj Odnośnik do komentarza
miki77 16 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 A ja mam pytanie odnośnie LO. Blue Dragon był dla mnie cholernie nudny, między innymi dlatego, że trzeba było czasami się wracać, by nabić trochę expa. Czy podobnie jest w LO? Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Nie, w LO spokojnie styka levelowanie w bierzącej lokacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Nie wiedzialem gdzie o to zapytac,to zapytam tu. Wiadomo cos o Lost Odyssey 2?Bedzie?nie bedzie?jakiekolwiek info? Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Kiedyś coś tam mówil M$, ze chciałby aby LO stał się dla X0 tym czym FF było dla konsol Sony. Kontynuacja przy gód Kaima raczej nie powstanie, bo jego historia się zakończyła. Jak coś to seria prawdopodobnie będzie wyglądać jak FF właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
masterlag 1 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Krótka piłka jest jakiś działający sposób na rozwiązanie disc read errora na 4 dvd(poza nową płytą,albo oddaniem do regeneracji)??Z tego co czytałem to nie jedna osoba była przez ten error niepojona i nie ma ona nic ze stanem w jakim jest disc 4(u mnie np igła). Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Moim rozwiazaniem bylo kupienie angielskiej wersji gry (3xA),bo 3 egzamplarze PL zakupione w saturnie i empiku mialy zwalony dysk 4.Drugie to granie z dysku chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza
masterlag 1 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 No ja mam 3xA i po +- 5min gry na 4 discu przepełnionej zwiechami i stop&go napędu walczącego z płytą wyskakuje disc read error.Przy próbie instalacji gry na dysk po paru % także wyskakuję ten błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GaScAn Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 (edytowane) Gram obecnie w LO i jestem na dysku 2. Czytając o errorach z dyskiem 4 zaniepokoiłem się i sprawdziłem czy swój dysk 4 mogę zainstalować. No i wyskoczył błąd na 31 %. Wkurzyłem się i przeszukałem net ,a w nim pełno podobnych sygnałów o z(pipi)anych dyskach 4. Po przeczyszczeniu dysku pastą udało mi się wgrać 100% i teraz spokojnie dojdę sobie do dysku 4. pozdro. Czyszczenie dysku pastą wiadomo od wewnątrz do zewnątrz, a potem wytrzyj pastę zimną wodą i płytkę czymś delikatnym suchym. Wiele gier na dreamcasta tak odratowałem no i teraz LO. Oczywiście pasta do zębów zwykła biała. Edytowane 16 Lutego 2009 przez GaScAn Cytuj Odnośnik do komentarza
masterlag 1 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Dzięki wielki spróbuje i może wreszcie skończę gierkę.... ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
Aramis 10 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Ja na szczęscie takich problemów nie miałem (3 x A) , ale być może przez LO mój X0 pojechał do serwisu, bo gdzieś na 3 dysku zaczela się grzać i wyskakiwały mi dziwne zakłucenia obrazu;p. Ale teraz jak konsola do mnie wróci to instaluję to na HDD i będzie po problemie. Zaprawdę niezwykła to gra pod względem technicznym . Cytuj Odnośnik do komentarza
MoniqaPS2PSP 1 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Noo to nieźle się teraz wystraszyłam z tą 4tą płytą. Grę kupiłam na allegro (w super stanie) ale w opisie jak dobrze pamiętam chłop stwierdził,że 4 płyta była nie używana wcale tylko odpakowana w celu sprawdzenia (smells fishy >_>)... mam nadzieję,że nie z tego powodu! Chyba dziś zainstaluję ją na dysku... Jestem dopiero na 1 płycie i zacięłam się na małej głupocie. Co mam zrobić na pogrzebie córki Kaima,steruję jego wnukiem - odpalam jedną pochodnię a potem kręcę nią w różne strony i nic. O co tu kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sasori 1 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Nie ma tu nic skomplikowanego, trzeba je wszystkie podpalić wychylając analoga w odpowiednim kierunku... Dziwne. Nie bierz tego do siebie, ale zachodzę w głowę, jak można się w tym momencie zaciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
MoniqaPS2PSP 1 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Nie ma tu nic skomplikowanego, trzeba je wszystkie podpalić wychylając analoga w odpowiednim kierunku... Dziwne. Nie bierz tego do siebie, ale zachodzę w głowę, jak można się w tym momencie zaciąć. LOL dzięki, może dlatego,że grałam o 3 w nocy = "myślenie mode off" próbowałam odpalać i coś mi się wychodziło, dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 O dziwo wiele ludzi mialo ten sam problem, szczegolnie na zagranicznych forach :] Nie wiem, z czym mozna bylo miec tam problem ;] A gra zacna i moim zdaniem totalnie niedoceniona. Prawie ja scalakowalem, ale przegapilem jednego Seeda i juz nie mialem sily szukac. Bez tego nie mozna bylo miec jednego z itemow, z ktorego to mozna bylo sie nauczyc pewnej zdolnosci. Z plytami natomiast nie mialem zadnych problemow - wydanie na Polske mialem, w tych papierowych kopertach byly plyty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi