Opublikowano 12 czerwca 201410 l W KI masz postacie zrobione dobrze i pasują do klimatu, a tutaj reklamowanie MK jakąś laską ze skrzydłami pszczoły albo wielkoludem z krasnalem na karku to śmiech i nijak nie pasują do klimatu MK.A jak opisałbyś klimat MK ? Masz pierdyliard kolorowych Ninja, pierdyliard kolorowych cyborgów, kolorowe laseczki z innych wymiarów posługujące się ziemską bronią, rzekomych mistrzów sztuk walki, przerośniętych czterorękich mięśniaków, centaura, oraz resztę przeciętnych kowalskich w mniej lub bardziej komicznych wdziankach - w przypadku kobit z obowiązkowym dekoltem. No sorry, ale MK zawsze miał tak żenujący design postaci, że lekki powiew świeżości - nie ważne jak "śmieszny" - z pewnością nie zaszkodzi. No chyba, że wolałbyś mimo wszystko kolejnego Strykera... Mnie najbardziej podobają się w MKX nowe Fatality. W sensie, wreszcie zdają się bardziej oryginalne, a nie tylko sprowadzające się do ucięcia/urwania kończyn w ustalonych miejscach, zerwania skóry, bądź jakiegoś mało wymagającego dla silnika zdeformowania modelu zawodnika, jak to miało miejsce w MK9. Ja nie mówię że wszystkie postacie z MK są dobrze zrobione bo osobiście nie trawię np Sonyi i Cage'a, ale akurat te nowe które przedstawiają w MKX są zwyczajnie czerstwe.
Opublikowano 12 czerwca 201410 l Jak na razie są 24 miejsca na postaci i zdecydowanie wolałbym w to miejsce sprawdzoną ekipę (obowiązkowo wszystkie ninjasy i Kitana) zamiast nowych randomów. Od czasów MK3 z fajnych postaci był tylko Fujin i Kenshi, o reszcie spokojnie można zapomnieć.
Opublikowano 13 czerwca 201410 l stylem i designem postaci podobał mi sie jeszcze Quan Chi z części po umk3
Opublikowano 14 czerwca 201410 l Dla mnie moga nawet byc juz te borajczo i inny cobry ale niech oni zmienia/poprawia te drewniane animacje ciosow ;/
Opublikowano 14 czerwca 201410 l Dla mnie moga nawet byc juz te borajczo i inny cobry ale niech oni zmienia/poprawia te drewniane animacje ciosow ;/ Musieliby wrócić do 2d (tak wiem, że MK jest bijatyką 2d, ale wiecie ocomichodziconie)
Opublikowano 14 czerwca 201410 l Niektórzy bronią nowych postaci posiłkując się kiczem ekipy z trylogii, ale prawda jest taka że gdyby ów karzeł z osiłkiem pojawili się w MK3 zostali by tak samo zjechali. Weźmy chocby tak "niewinną" postać jak Stryker, którego jedynym grzechem była wsiowa koszulka rowerzysty. Ps Stryker z MK9 - GOTY
Opublikowano 14 czerwca 201410 l jarek to taki everyday regular normal guy postać z którą mogę się utożsamiać.
Opublikowano 15 czerwca 201410 l Autor wydaje mi się, że ta gra będzie o wiele lepsza od dziewiątki chyba jest na co czekać -będzie przycisk, dzięki któremu będzie można biegać -dashe będą zabierały regenerujący się pasek staminy -przy wyborze zawodnika będzie wybierało się jego wersję cos jak ISMY z SFA3 ! MEGA! -(pipi)ić stare postaci! Oby dali jak najwięcej nowych!
Opublikowano 15 czerwca 201410 l Za ten tekst o tym żeby (pipi)ic stare postaci w zamian za nowe należy ci się ban.
Opublikowano 15 czerwca 201410 l Autor Nie płacz! Ile razy mozna patrzeć na to samo? Mi się już rzygać chcę jak widzę Scorpiona/Suba/Kitanę i Raidena. Boon miał jaja wypuszczając MK3. Mam nadzieję, że tym razem pójdzie podobną drogą.
Opublikowano 15 czerwca 201410 l No pojdzie bo teraz coveruje MK 4, 5, 6. I spoko. Tyle, ze do tej pory to co pokazal jaj nie urywa. Master-blaster i laska robal (pewnie rasa robali przybierajaca ludzka postac, gdzies mi cos dzwoni...) jak dla mnie odtworcze poki co.
Opublikowano 15 czerwca 201410 l Prawdopodobnie tak będzie się prezentował Ermac. Art stworzony przez Senior Artista w NRS Studios.
Opublikowano 17 czerwca 201410 l Teraz Ermac wygląda jak Scarecrow z Batmana. Nie płacz! Ile razy mozna patrzeć na to samo? Zgadzam się. MK9 wyczerpał temat.
Opublikowano 17 czerwca 201410 l ja mam mieszane uczucia, do mnie od zawsze mk123>mk456 - jesli chodzi o wszystko, mk9 pieknie klamra spielo pierwsza trylogie, zobaczymy co przyniesie mk10, zreszta jak juz pisalem - jak EB nie przygra w chu.ja i znowu zaserwuje czesc tak bogata w tresc i tryby dla pojedycznego gracza to day one dla mnie z miejsca
Opublikowano 17 czerwca 201410 l Czy nie mówili przypadkiem, że dotychczasowe postacie powrócą, a przy tym chcą też wprowadzić nowe? Bo gdyby tak się sytuacja prezentowała, to nie widzę problemu. Kogo odrzucają nowe twory, ten zostaje przy swoich starych ulubieńcach, jak to w bijatykach bywa. W sumie ciekaw jestem jakiego typu nowych postaci oczekiwałyby osoby krytykujące te dotychczas przedstawione. Osobiście kobieta-pszczoła jest mi obojętna, ale ten master blaster moim zdaniem pasuje, a i zarazem czymś się wyróżnia. Osobiście nie chcę by nowe twarze stanowiły kolejne roboty, ninja, cycate ninja i ewentualnie jakieś kompletne anonimy bez jakiejkolwiek krztyny oryginalności. No ale z drugiej strony rozumiem niepokój, gdyż faktycznie to co zostało dodane od MK4 wzwyż jakoś nieszczególnie zapadało w pamięci, z drobnymi wyjątkami. Na filmiku z E3 są zaciemnione profile wszystkich postaci. Znawcy może coś tam odgadną.
Opublikowano 17 czerwca 201410 l Zaciemnionymi profilami nie ma co się przejmować, bo sam Boon wspominał, że to nie są ukryte nowe postacie tylko losowo wybrane portrety znalezione w internecie m.in. Obamy
Opublikowano 17 czerwca 201410 l Ciezko poki co powiedziec po tym demie. Oczywistym by sie moglo wydawac, ze skoro MK 4,5,6 to i rooster nowy. Z drugiej strony wiadomo, ze ludzie psioczyli na postacie z tych odslon. A z trzeciej strony Boon juz byl kiedys na tyle odwazny zeby z trzeciej czesci wyje.bac najbardziej kultowa postac czyli Scorpiona. Moim zdaniem bedzie szukal balansu i szedl bardziej w strone street fightera 4 niz sf 3.
Opublikowano 17 czerwca 201410 l Osobiście nie chcę by nowe twarze stanowiły kolejne roboty, ninja, cycate ninja i ewentualnie jakieś kompletne anonimy bez jakiejkolwiek krztyny oryginalności. No ale z drugiej strony rozumiem niepokój, gdyż faktycznie to co zostało dodane od MK4 wzwyż jakoś nieszczególnie zapadało w pamięci, z drobnymi wyjątkami. Z takim podejściem ciężko z przyjemnością grać w mortal kombat. Można by mieć pretensje gdyby grało się nimi tak samo, a human smoke, reptile, sub zero, scorpion, ermac, noob-saibot, rain to całkiem różne postacie, każdą gra się inaczej, w każdej z tych postaci ciężar gry jest przesunięty w inną stronę, i tak reptile'em zone'ujesz, sub-zero grasz defensywnie, scorpionem nie grasz bo to chu.jowa postać, a human-smoke to typowy a-tier, gdzie po wbitym aaHP robisz z przeciwnikiem co chcesz. No chyba że należysz do tej grupy, która jak widzi, że scorpion i human smoke mają tak samo wyglądające ruchy (spear i teleport punch), to narzekasz że nie chciało im się nic robić i jest kalka w innym kolorze, kiedy te postacie są ciałkiem różne jeśli chodzi o juggle, szybkość. poruszania się. Scorpionem grają chyba tylko ci, co odpalą mortala po obiedzie w niedzielę. (Oczywiście mówię o UMK3 i MKT, MK9 to wolny szrot). Edytowane 17 czerwca 201410 l przez mate5
Opublikowano 17 czerwca 201410 l To mówię, że z takim podejściem ciężko czerpać przyjemność z tych gier. Ja i inni fani MK jakich znam kochają te gry m. in. za palette swap.