Opublikowano 19 lipca19 lip The Drop - dobrze, ze na Disneyu znajda sie takie perelki jak to, serial Mr Inbetween czy jakies starsze NORMALNE filmy.Zaczne nietypowo bo od goracego polecenia tego, badz co badz, malo znanego tworu. Nikt o nim nigdy nie mowi, nikt nie wspomina, nikt nie krytykuje, ani nawet nie odnosi sie mowiac o innych filmach. Mnie natomiast ta dziwna, bezakcyjna i momentami celowo (lecz bardzo udanie) rozciagnieta historia zaskoczyla niesamowicie. Konstrukcja fabuly, gra aktorska i zarysowanie postaci stoi na, moim skromnym zdaniem, najwyzszym poziomie. Nie potrafie okreslic “oskarowosci” jakosci filmow, ale tutaj mamy do czynienia z co najmniej wysoka polka.Tom Hardy jako Bob Saginowski daje koncert, ktorego obrazu nie moge sie pozbyc z glowy. Do miksu dolaczaja Noomi Repace, James Gandolfini i Matthias Schoenaerts, a wszyscy sa klasa dla samych siebie. W filmie pojawia sie rowniez John Ortiz i niejaki Michael Aronov, ktorego mozna sie przestraszyc. Taki czeczenski Dario opierdalajacy Poziomke, ale w zupelnie spokojny i stoicki sposob. Nie moge Wam zdradzic nic o filmie procz tego, ze atmosfera jest gesta, rezyser traktuje widza z szacunkiem, a slabych punktow w aspekcie aktorskim nie ma. Nawet szescioplanowe role sa zagrane z miloscia dla sztuki filmowej. A moze to ja jestem glupi i wszyscy tutaj wiedza o jakim filmie mowie. Moje otoczenie (zarowno Polacy jak i Brytyjczycy) nie mieli pojecia o jego istnieniu.
Opublikowano 19 lipca19 lip Mozesz zdradzic, ze bohater ratuje uroczego szczeniaczka, to kluczowy moment tego bdb filmu Edytowane 19 lipca19 lip przez Ken Adams
Opublikowano niedziela o 19:145 dni SinnersZ kilku źródeł miałem znaki że ten horror jest dobry. Kompletna tragedia.Bring her backZ kilku źródeł miałem znaki że ten horror jest dobry. Całkowita racja.
Opublikowano niedziela o 19:595 dni 44 minuty temu, Rtooj napisał(a):SinnersZ kilku źródeł miałem znaki że ten horror jest dobry. Kompletna tragedia.Niech zgadnę: te źródła to lewackie media albo recenzja tego cucka Kamińskiego na PPE?
Opublikowano niedziela o 20:045 dni Od ściany do ściany na NGościu kupuje mieszkanie.Strasznie męczący, ale fajny.Wysokie 8/10
Opublikowano niedziela o 20:085 dni 5 minut temu, Josh napisał(a):Niech zgadnę: te źródła to lewackie media albo recenzja tego cucka Kamińskiego na PPE?Raczej nie, ale wiem że na podstawie tych ocen spojrzałem na bodajże mete, a tam jakaś wysoka ocena. Nieprawdopodobnie pretensjonalny parszywie tandetny horror o wampirach, a za zakończenie finału filmuSpoilerwschodem słońcato należy się kosz złotych malin. Edytowane niedziela o 20:095 dni przez Rtooj
Opublikowano poniedziałek o 19:344 dni Jurassic World: Odrodzenie.Film 3/10, szkoda strzępić ryja, ale za dinozaury same w sobie to 3 oczka wyżej.
Opublikowano wtorek o 07:194 dni Po UK i domicośtam spodziewałeś się czegoś więcej po tej serii? Ja tykać nie zamierzam, nawet jak do vod trafi.
Opublikowano wtorek o 17:343 dni Pierwszy raz? Zobacz sobie sequel z Hopkinsem. Nie bezpośredni, ale nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje(dzięki psiksowi), wtedy ocena parę oczek do góry pójdzie.
Opublikowano wtorek o 19:243 dni Nie no juz nawet nie wiem ktory, ale moge ogladac bez konca. Solace z 2015? Mam wrazenie ze widzialem ale nic nie pamietam wiec sie odswiezy.
Opublikowano środa o 18:102 dni Once Upon a time in HollywoodOj Quentin, Quentin, kazałeś czekać mi do samego końca filmu żebym się uśmiechnął od ucha do ucha.Cały film to takie droczenie, przynudzanie, podpuszczanie i powolne budowanie małymi zabiegami grande finale. Ten miotacz płomieni, ta młoda hipiska/prostytutka, ten papieros, ta karma dla psów. A co to wszystko ma do morderstwa żony Polańskiego przez bandę Charlesa Masona?Bardzo dobry film 8,5/10Ten utwór w filmie to mistrzostwo:
Opublikowano środa o 19:042 dni Quentin jest najwiekszym luzakiem w dziejach filmu co potwierdza tym dzielemW zasadzie w mojej ksiazce Quentin jest bogiem kinematografii i to moze byc jego opus magnum, (chociaz tak naprawde to th8)Polecam dodatki do tego filmu: piosenke ricka daltona green door albo reklamy red apple take a bite and feel alrightNiestety ciezko to znalezcPolecam na deser lekture powiesci o tym samym tytule spod piora samego Tarantino, sa ciekawostki i nieznane epizody
Opublikowano środa o 19:102 dni Filmy z Tarantino mają zawsze ten vibe hollywoodu z lat 50 do 90. No najlepsze filmy wypuścił jakie mogę oglądać w nieskończoność. Pulp Fiction, Wściekłe Psy, Jackie Brown czy Grindhouse. Top topka reżyserów wśród Hollywoodu. Szkoda, że teraz kręci ostatni film w swojej karierze.
Opublikowano środa o 20:262 dni W dniu 22.07.2025 o 19:34, SlimShady napisał(a):Pierwszy raz? Zobacz sobie sequel z Hopkinsem. Nie bezpośredni, ale nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje(dzięki psiksowi), wtedy ocena parę oczek do góry pójdzie.Ty, wez powiedz ze to nie bylo Solace.
Opublikowano środa o 23:262 dni W dniu 19.07.2025 o 14:12, Yap napisał(a):The Drop - dobrze, ze na Disneyu znajda sie takie perelki jak to, serial Mr Inbetween czy jakies starsze NORMALNE filmy.Zaczne nietypowo bo od goracego polecenia tego, badz co badz, malo znanego tworu. Nikt o nim nigdy nie mowi, nikt nie wspomina, nikt nie krytykuje, ani nawet nie odnosi sie mowiac o innych filmach. Mnie natomiast ta dziwna, bezakcyjna i momentami celowo (lecz bardzo udanie) rozciagnieta historia zaskoczyla niesamowicie. Konstrukcja fabuly, gra aktorska i zarysowanie postaci stoi na, moim skromnym zdaniem, najwyzszym poziomie. Nie potrafie okreslic “oskarowosci” jakosci filmow, ale tutaj mamy do czynienia z co najmniej wysoka polka.Tom Hardy jako Bob Saginowski daje koncert, ktorego obrazu nie moge sie pozbyc z glowy. Do miksu dolaczaja Noomi Repace, James Gandolfini i Matthias Schoenaerts, a wszyscy sa klasa dla samych siebie. W filmie pojawia sie rowniez John Ortiz i niejaki Michael Aronov, ktorego mozna sie przestraszyc. Taki czeczenski Dario opierdalajacy Poziomke, ale w zupelnie spokojny i stoicki sposob.Nie moge Wam zdradzic nic o filmie procz tego, ze atmosfera jest gesta, rezyser traktuje widza z szacunkiem, a slabych punktow w aspekcie aktorskim nie ma. Nawet szescioplanowe role sa zagrane z miloscia dla sztuki filmowej.A moze to ja jestem glupi i wszyscy tutaj wiedza o jakim filmie mowie. Moje otoczenie (zarowno Polacy jak i Brytyjczycy) nie mieli pojecia o jego istnieniu.Znam, uwielbiam, mam na DVD i za jakiś czas mam zamiar wrócić do niego z żonką, jak trochę czasu na wspólne oglądanie filmów się znajdzie.Przyłączam się do zachwytów i serdecznie polecam tym, którzy nie znają (u nas występuje pod tytułem "Brudny szmal").
Opublikowano czwartek o 03:572 dni On 7/19/2025 at 2:12 PM, Yap said:The Drop - dobrze, ze na Disneyu znajda sie takie perelki jak to, serial Mr Inbetween czy jakies starsze NORMALNE filmy.A moze to ja jestem glupi i wszyscy tutaj wiedza o jakim filmie mowie. Moje otoczenie (zarowno Polacy jak i Brytyjczycy) nie mieli pojecia o jego istnieniu.No bez przesady. Oglądałem to i oceniłem 9 lat temu, na Filmweb ma ponad 40 tysięcy ocen społeczności, więc ktoś tam jednak zna ten film.
Opublikowano czwartek o 07:342 dni 11 godzin temu, Mejm napisał(a):Ty, wez powiedz ze to nie bylo Solace.Niestety było, ale co, podobało się?
Opublikowano czwartek o 08:002 dni No wlasnie nie podobalo Bardzo tez przypominalo pilota jakiegos serialu, glowne przez prace kamery i uzyta "tasme".
Opublikowano czwartek o 08:202 dni To jest jakiś stary scenariusz, może nawet z lat 90(chcieli kuć żelazo póki gorące)., który został odkopany po latach, bo wcześniej nikt nie chciał ani się za to wziąć ani brać w tym udziału. Pewnie też mocno zmieniony, żeby nie łączyć się z jedynką jak to chyba miało być domyślnie. Obsada nie jest zła, ale jak wiadomo, to nie ma aż takiego znaczenia, bo większość z aktorów potrafi grać, tylko muszą mieć co.
Opublikowano czwartek o 10:471 dzień 2 godziny temu, SlimShady napisał(a):bo wcześniej nikt nie chciał ani się za to wziąć ani brać w tym udziału. Pewnie też mocno zmieniony, żeby nie łączyć się z jedynką jak to chyba miało być domyślnie.To ciekawe co zmienili bo obecny scenariusz jest plaski jak decha. Ogladanie w tym Hopkinsa i Farrella wyglada surrealistycznie.