Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 246,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

• Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

• Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

żywe pomidory? :)

Attack%20Of%20The%20Killer%20Tomatoes-03

Czasem jeszcze dodaję do pizzy rukolę ale to już po upieczeniu.

Opublikowano

Ja zawsze robię z chorizo i szynką szwarzwaldzką.

ogladalem ostatnio reportaz o szynkach, mowili tam ze peklowanych szynek, czyli ta szwarzwaldzka, nie powinno sie podgzewac.

pod wplywem temperatory wydzielaja sie jakies substancje rakotworcze. 

link dla osob ze znajomoscia niemieckiego:

http://www1.wdr.de/fernsehen/ratgeber/vorkoster/indexvorkoster100.html

Opublikowano

Według badaczy chyba nie ma produktu spożywczego, z którego po podgrzaniu nie wydzielają się substancje rakotwórcze.

Opublikowano

trudno, najwyżej dostanę raka od pizzy z szynką szwarcwaldzką :D

Opublikowano

pisze to tylko w trosce o zdrwie forumowiczow, bo nie wiem czym bylby moj marny zywot bez frajdy ktora daje mi czytanie waszych wypocin  :banana:

co do pizzy, ja lubie z beconem na cienkim ciescie.

kilkanascie lat temu w miescie gdzie mieszkalem od urodzenia, sprzedawali swojska pizze :D

byl to gruby placek drozdzowy, wylozony podsmazonymi pieczarkami na oleju, na to ser i ketchup :teehee:

w pierwszej polowie lat 90tych, chyba malo kto wiedzial na slasku jak powinna wygladac prawdziwa pizza.

Opublikowano
byl to gruby placek drozdzowy, wylozony podsmazonymi pieczarkami na oleju, na to ser i ketchup :teehee:

U mnie w mieście są dwie restauracje gdzie można takie coś zjeść. W jednej jest taki ruch, że ciężko stolik dostać mimo, że w menu jest do wyboru jedynie taka pizza, barszcz i coś do picia

Opublikowano

U mnie w mieście są dwie restauracje gdzie można takie coś zjeść. W jednej jest taki ruch, że ciężko stolik dostać mimo, że w menu jest do wyboru jedynie taka pizza, barszcz i coś do picia

no, w pikolo zawsze w pizdu ludzi. aczkolwiek nie jadlem tam od jakis 15 lat.

Opublikowano

no, w pikolo zawsze w pizdu ludzi. aczkolwiek nie jadlem tam od jakis 15 lat.

ta knajpa u mnie, tez z tego co pamietam Picolo sie nazywala, podejrzane to troche.

Wchodze dzisiaj do dentysty, a ci tam nawijaja ze najlepiej im pizza z pizza hut smakuje. ostatni raz jadlem w pizza hut chyba dwa lata temu i szalu jakos nie bylo.

Nie wiem jak mozna jesc pizze ze sphagetti, makaron i sos included na ciescie, albo turecko/grecko/niemiecki wymysl pomm-gyros albo doner. czyli frytki z miesem albo bez, w bulce, to tak jak bym panierowal ziemniaki?

Opublikowano

IMO nie ma na mieście lepszej pizzy niż Pizza Hut.

Opublikowano

IMO nie ma na mieście lepszej pizzy niż Pizza Hut.

mieszkasz w Krakowie i masz jedną z najlepszych pizzerii dostępnej pod ręką. Prawdziwa mozzarella, nawet w wersji di buffalla, ściągana z Włoch, facet z doświadczeniem w zawodzie, włoska szynka, świetne składniki i do tego wersja na wynos:

http://www.pizzagarden.pl/pl/index.php

to mega sławny lokal w Krakowie wśród pizzożerców. 

Opublikowano

Byłem, mam pod nosem jak jestem w pracy, spoko nawet. Tyle, że jak już mam iść tam to wolę sobie w domu zrobić, bo wtedy wychodzi najlepsza :D

Edytowane przez Lucek

Opublikowano

nie, link jest ok, jeszcze wcześniej działał bez problemów, musiała im własnie strona paść, bo u mnie też nie trybi :D

Opublikowano

Pewnie mają tylu klientów, że nie stać ich na wykupienie domeny  :sorcerer:

EDIT: Działa

Edytowane przez Zdunek

Opublikowano

@waldus

ale z tego co wiem di buffalla powinna byc skonsumowana w ciagu paru dni, przynajmniej tak probowali mi wmowic wlosi z tamtego regionu gdzie jest produkowana ;)

inaczej wiele traci ze swoich walorow smakowych

Opublikowano

Pizza Hut jest pyszna, chociaż akurat moja ulubiona hawajska na grubym cieście nie ma wiele wspólnego z włoską pizzą. Jak dla mnie, to pizzę amerykańską (Pizza Hut, Domino's) i włoską (lokalne pizzerie, cienkie ciasto) należałoby traktować jako dwa różnego typu dania, z których każde jest dobre, ale nie ma sensu silić się na porównania.

Opublikowano

No bo to tak w zasadzie 2 różne dania ;) to tak jakby porównywać spaghetti bolognese i carbonara.

Opublikowano

lucek nie wie o czym mówi

jasne że amerykańskie pizze jak pizza hut i dominos to skrajnie co innego niż włoska pizza, ale porównanie lucka jakoś nie ma sensu

ja bym powiedział - to tak jak porównywać spagetti bologneze z plackami ziemniaczanymi, to jest TAKA różnica

Opublikowano

@waldus

ale z tego co wiem di buffalla powinna byc skonsumowana w ciagu paru dni, przynajmniej tak probowali mi wmowic wlosi z tamtego regionu gdzie jest produkowana ;)

inaczej wiele traci ze swoich walorow smakowych

dobrze Ci mówili :) facet ma dostawy produktów 3 razy w tygodniu, czyli co drugi dzień. Tam jest taki obrót, że w czwartek o 21 czekasz na pizzę min. 30 minut. 

Opublikowano

To za(pipi)iscie, rok temu spedzilem miesiac we Wloszech i codziennie testowalem wszelkie sery i ten byl jednym z moich faworytow xD

Bedac w KRK na pewno sprobuje sobie odswiezyc ten smak :)

Opublikowano

Jutro pora zrobić sobie pizzę, wie ktoś gdzie można dostać parmezan i mozzarellę?

Opublikowano

Mozarelle w doslownie kazdym normalnym markecie w różnych formach

parmezan to roznie. W marketach jest duzo rodzajow tartego sera w stylu parmezanu ale nie zawsze jest to konkretnie parmezan

Opublikowano

Trzeba być odważnym, żeby kupować starty ser, straszne śmieciuchy.

Opublikowano

W biedronce widziałem mozzarellę w jakiejś zaprawie

galbani-mozarella.jpg

Nada się takie coś do pizzy?