Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Rayos a gdzie jadałeś? Bo ja zwykle wpadałem do Due Torre na slice`a i piwko :) pizza była tam syta, tania i smaczna :) 

A co do pizzy z Bolonii to 1.jpg

Dobre warunki sanitarne muszą tam być, jak zaraz po wyjęciu z pieca tyle pleśni

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 230 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

• Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

• Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

Bizon ta srodkowa to wyglada prze.(pipi). Pewnie tez tak smakowala. ale bym o(pipi)lil

Opublikowano

No kurde teraz to już nie wiem, ratuj Standby napisz dokładnie jak może a jak nie może wyglądać pizza, bo mieszkasz we Włoszech.

Opublikowano

mialem na mysli ze wyglada super i pewnie tak smakuje. 
A wygląda super w porownaniu do tego guwna co wrzucal grzybiarz i bluber.

Opublikowano

Pizza ma generalnie smakować a nie wyglądać, chyba że ktoś jest z tych chorych poj ebow co fotografują jedzenie i wrzucają do internetu.

Opublikowano

nie ma to jak polaki się kłócą jak powinna wyglądać potrawa kuchni włoskiej :D

największy grzech pizz w pizzeriach u nas to marnej jakości składniki, wrzucone na kupe jeden na drugi, bez ładu i składu, idziesz do lokalu i zamawiasz pizze z 15 składnikami i oczywiście sosem czosnkowym

Opublikowano

Jadłem parę razy te niby prawdziwe włoskie pizze no nie powiem dobre, ale jednak wolę o(pipi) placka z pizzy hut na grubym cieście, jestem januszem. 

Opublikowano

Rayos a gdzie jadałeś?

A bo ja wiem, ja zwykłym turysta na wakacjach byłem i stołowałem się w pobliżu centrum/tych głównych ulic przy rynku :dog: nie zwracałem uwagi na nazwy na szyldach tylko na menu i jakość wystroju i obslugi, żeby nie było ze plebejusze z polonii jedzo tylko w biednych knajpach :kaz: 

Opublikowano

Są ludzie, dla których to jest prawdziwa pizza:

chicago-deep-dish-pizza.jpg

I CO TERAS!?!?

Ale bym takie coś teraz w(pipi)ił. Przypomniało mi się dzieciństwo i pizza jaką nam starzy serwowali; w (pipi) grube ciasto i tona dodatków.

Opublikowano

Tona dodatkow, czyli typowa polska pizza. Bo duzo, bo na "bogato".

Opublikowano

I żeby się dzieci najadły! Ćwierć wieku takiego czegoś nie jadłem :)

Opublikowano

W sumie raz na jakis czas nie zaszkodzi. Tylko mam wrazenie, ze te polskie pizze z sosami i tona dodatkow, ktore serwowano/serwuje sie w pizzeriach mialy swoje poczatki wlasnie w domowym zaciszu.

Opublikowano

a co jest zlego w pizzy  z ogromem dodatkow? 

sam preferuje pizze na cienkim z raczej skormna iloscia warzyw itd itp, ale nie pogardze tez raz na pol roku (pipi)itna pizza z milionem dodatkow

Opublikowano

jak hejtuja duzo dodatkow, a niech rzuci kamieniem pierwszy ten co nigdy sie nie w(pipi)il jak zamawia pizze np z salami czy szynka, a tam na placku dwa plasterki, pewnie konsolamaniaki wtedy jeszcze napiwek placa

Opublikowano

Pizza z dużą ilością dodatków to zło, ale już burger musi mieć 30cm wysokości, bo jak mniej to bieda :yao:

Opublikowano

a co jest zlego w pizzy  z ogromem dodatkow?

Nie wiem, moze to ze smakuje jak leczo? Albo bigos? Albo ze ciasto przemaka od sokow? A sosik czosnkowy do tego?

Opublikowano

U mnie do pizzy keczup kotlin 60% kalorii mniej, bo zwykły tuczy.

Opublikowano

To ja też jestem januszem, bo polska pizza > włoska pizza

oczywiście jeszcze zależy gdzie

sos czosnkowy na plus 

Opublikowano

Najlepsza pizza to taka, która smakuje danej osobie, Jedni wolą neapolitańskie z pieca opalanego drewnem, innym smakuje Ristorante z mikrofalówki. To, że takim nie podaje się ręki to inna sprawa.

Opublikowano

A jak jeszcze napity albo upalony to nawet no-name z biedronkowej chłodni wejdzie.

Opublikowano

Jakies 10 dni temu zostalo mi polowa pizzy. Zamrozilem. Wczoraj zrobilem ja w piekarniku. Rewelacja, obiad z glowy mialem. 1 raz tak robilem bo kiedys jakiś znajomy mowil, ze zawsze jak im zostanie to mrozi. Polecam