MaroS 289 Opublikowano 14 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2010 Gra dwoma słowami: Ocieka za(pipi)istością xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 14 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2010 Szkoda, że ja nie miałem tej wersji. A takich momentów jak napisałeś jest max 3, dla mnie to mało. Posejdon, Kronos, pogoń za Hermesem 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2010 Jak dla mnie to jeszcze Hades był prze(pipi)any gameplay'owo, a na Kronosie się zawiodłem. No i brakuje jeszcze chociaż jednej walki z jakimś tytanem, bo jedna to zdecydowanie za mało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaucz 6 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2010 Jestem świeżo po początku gry i co mogę napisać? JEST MEGA. Nawet Uncharted 2 i Killzone 2 mnie tak nie kręciły na początku, jak cholerna efektowność GoW3. Nie mogę się doczekać dalszej części. PS. Czemu kratos się skoksił i otwiera skrzynie jedną ręką? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2010 Kratos jest silniejszy i potężniejszy z każdą częścią. W jedynce rozkminił jednego boga przy pomocy jego pobratymców. W dwójce kosi wszystko na swojej drodze jak kombajn, natomiast w trójce rozjeżdża bogów jak walec. Czy ktos może określić ile mija czasu (dla Kratosa) między jego zstąpieniem z Olimpu w dwójce, a ostatnią sceną w trójce? Dzień? Dwa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2010 Kaucz jakbyś nakopał tylu bogom co on,to byś otwierał 1 palcem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaucz 6 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2010 (edytowane) Ale nie spodziewałem sie AŻ takiej brytalności. To co Kratos robi z Herkulesem, Posejdonem, Heliosem, Hermesem i Gają, jest po prostu straszne, szczególnie scena z hermesem. A i dobrze że z czasów dema zmienili level na całkiem inny, patent z zasłanianiem ręką światła przy zabijaniu Heliosa na prawdę świetny. Jestem własnie po pierwszym spotkaniu z Afrodyta i ruszam do Tartaru, myślę że będzie jeszcze lepiej Edytowane 15 kwietnia 2010 przez Kaucz Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2010 Ale nie spodziewałem sie AŻ takiej brytalności. To co Kratos robi z Herkulesem, Posejdonem, Heliosem, Hermesem i Gają, jest po prostu straszne, szczególnie scena z hermesem. A i dobrze że z czasów dema zmienili level na całkiem inny, patent z zasłanianiem ręką światła przy zabijaniu Heliosa na prawdę świetny. Jestem własnie po pierwszym spotkaniu z Afrodyta i ruszam do Tartaru, myślę że będzie jeszcze lepiej Później emocje trochę opadną...choć zostaje Kronos jego Kratos też ładnie potraktuje Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2010 Jak dla mnie to jeszcze Hades był prze(pipi)any gameplay'owo, a na Kronosie się zawiodłem. No i brakuje jeszcze chociaż jednej walki z jakimś tytanem, bo jedna to zdecydowanie za mało. Czemu się zawiodłeś na Kronosie? Przecież to chyba druga najlepsza walka po Posejdonie w tej grze. Akcja z paznokciem, rozcięcie od środka, aż wyjebało mu kichy na wierzch i Kratos wyskakujący cały uwalony we krwi, czy przebicie brody, to nie są słabe momenty. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 15 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2010 ale latwa byla, no i szkoda ze nie bylo gameplayu wewnatrz kronosa, napierdalasz mu po kichach i slyszysz ebniacy glos, gdzie kurfa jestes kratosie. wizyta w odbycie i wykoszenie mu hemoroidów tez by pewnie urozmaicila rozgrywke Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2010 Jak dla mnie to jeszcze Hades był prze(pipi)any gameplay'owo, a na Kronosie się zawiodłem. No i brakuje jeszcze chociaż jednej walki z jakimś tytanem, bo jedna to zdecydowanie za mało. Czemu się zawiodłeś na Kronosie? Przecież to chyba druga najlepsza walka po Posejdonie w tej grze. Akcja z paznokciem, rozcięcie od środka, aż wyjebało mu kichy na wierzch i Kratos wyskakujący cały uwalony we krwi, czy przebicie brody, to nie są słabe momenty. Możliwe że po demie napaliłem się na mega wy(pipi)ane akcje z tytanami, a dostałem jednego, który nie sprostał moim oczekiwaniom. Akcje które wymieniłeś ryją beret, ale już samo wykończenie Kronosa jest takie sobie, a i w ogóle nie czuć wielkości tytanów. W jedynce Kronos ze świątynią był (pipi)ny względemwg Kratosa, a tutaj zdecydowanie tego nie czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2010 Tak z innej beczki: Chciałbym wbić trofeum za przejście labiryntu bez deada. Jest to możliwe że gdy zapisze podczas przechodzenia go (są 2 savepointy) stan gry i potem gdy glebnę wczytam ten stan gry, to trofeum wpadnie czy nie? (teoretycznie wtedy nie powinienem mieć zaliczonego żadnego zgonu, ale nie wiem jak jest więc pytam, żeby 2 razy się nie bawić) Cytuj Odnośnik do komentarza
konrado0905 7 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2010 Na Easy zapisz na początku i bez problemu przejdziesz. Nie wiem jak jest z zapisami po środku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2010 Jak dla mnie to jeszcze Hades był prze(pipi)any gameplay'owo, a na Kronosie się zawiodłem. No i brakuje jeszcze chociaż jednej walki z jakimś tytanem, bo jedna to zdecydowanie za mało. Czemu się zawiodłeś na Kronosie? Przecież to chyba druga najlepsza walka po Posejdonie w tej grze. Akcja z paznokciem, rozcięcie od środka, aż wyjebało mu kichy na wierzch i Kratos wyskakujący cały uwalony we krwi, czy przebicie brody, to nie są słabe momenty. Możliwe że po demie napaliłem się na mega wy(pipi)ane akcje z tytanami, a dostałem jednego, który nie sprostał moim oczekiwaniom. Akcje które wymieniłeś ryją beret, ale już samo wykończenie Kronosa jest takie sobie, a i w ogóle nie czuć wielkości tytanów. W jedynce Kronos ze świątynią był (pipi)ny względemwg Kratosa, a tutaj zdecydowanie tego nie czuć. Wykończenie jest ok, wydaje się, że Kronos zbyt łatwo padł, ale Kratos przecież "naładował" pełną moc w Ostrze Olimpu i dźgnął go w czoło. To nie byle jaka broń o czym można się było przekonać choćby w GoW2. Chociaż rzeczywiście mogli wymyślić coś bardziej oryginalnego, jak oskalpowanie. Już bardziej przyczepiłbym się do Persesa, który został trafiony w oko i na tym zakończył się jego udział w grze. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2010 (edytowane) Dzięki za odpowiedź, faktycznie nawet na to uwagi nie zwróciłem bo miałem otwarte oba tematy. Edytowane 15 kwietnia 2010 przez winner Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaucz 6 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 kwietnia 2010 Ukonczyłem właśnie GoW3 zakończenie mi się średnio podobało, jest dość dziwne, ale zarazem wzruszające, a Zeus nacierpiał się po wsze czasy. Ocena: 9+/10 Epicka historia A i oglądam sobie filmiki z tworzenia gry i zauważyłem że w tym studiu jest niesamowita atmosfera. Piwko i pełen relaks Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2010 Właśnie, co do zakończenia to w końcu jego ciało zniknęło z tej skały, prawda? Ciekawe czy coś go wciągnęło w stronę morze, czy sam się przeczołgał. Tak czy owak, gdyby na siłę chcieli zrobić kolejną odsłoną z Kratosem, to zawsze mogą wymyślić coś nowego w fabule. Jakby nie było umierał już chyba w każdej części. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaucz 6 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2010 Mogliby zrobić nową grę, np. wydarzenia sprzed walki z Aresem. Kratos jako zwykły spartiata na polu walki podlegający przywódcy, któremu sie sprzeciwia i zabija wszystkich na swojej drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2010 Taki prequel już jest - Chains of Olympus. Szkoda, że już tego DLC nie wypuszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza
dżar 166 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2010 Taki prequel już jest - Chains of Olympus. Szkoda, że już tego DLC nie wypuszczą. huh? Nie będzie dlc? Co mnie ominęło? ; D Nie serio pytam bo jedynym powodem, dla którego nie sprzedałem jeszcze gry jest czekanie na to obiecane kwietniowe dlc, wie ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2010 Taki prequel już jest - Chains of Olympus. Szkoda, że już tego DLC nie wypuszczą. huh? Nie będzie dlc? Co mnie ominęło? ; D Nie serio pytam bo jedynym powodem, dla którego nie sprzedałem jeszcze gry jest czekanie na to obiecane kwietniowe dlc, wie ktoś coś? Stig Assmusen (game director) powiedział, że GoW III jest tytułem kompletnym i żadnych DLC już raczej nie będzie w planach. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza
dżar 166 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2010 ok thx za odpowiedź, o tym kwietniu gdzieś czytałem, nie pamiętam teraz gdzie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 123 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2010 Heh myślałem, że tylko ja już pamiętam o tej stronie. Zaglądam codziennie i zżera mnie ciekawość. Co to będzie, co to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
dżar 166 Opublikowano 17 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2010 Heh myślałem, że tylko ja już pamiętam o tej stronie. Zaglądam codziennie i zżera mnie ciekawość. Co to będzie, co to będzie. Tja trochę szkoda,że połowa paska utrzymuje się tak od 2 tygodni ponad, pożyjemy zobaczymy bo chyba w końcu się napełni ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 079 Opublikowano 18 kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2010 (edytowane) Heh ja w tym tygodniu pewnie wbiję platynę Napiszę krótko od siebie, że gra to (czego w sumie mówić nie muszę ) zdecydowana czołówka na PS3. Świetny gameplay (mimo, że przechodze drugi raz to nadal gra mi się bardzo dobrze i się nie nudzę), epickość i świetna grafika. W temacie grafiki i porównania do U2 (wstrzymałem się do teraz... aż grę przeszedłem) to obecnie oceniam to tak: Jako ogół, dzięki efektowności, skali i wiekszej oczo(pipi)ności GoW3 robi nieco większe wrażenie niz U2. W temacie drobnych detali itp zdecydowanie wygrywa U2. Tekstury... też U2, choć nie tak bardzo, jak możnaby się spodziewać po demie. Modele postaci... Kratos prezentuje się rewelacyjnie. Od strony liczby polygonów z pewnością ustępuje modelom z U2 (znacznie) ale wynika to też po części ze skromniejszego ubrania. Modele in-game (w każdym bądź razie w multi) w U2 mają taki sam polycount jak modele we wstawkach (wiem to, bo gość, który tworzył modele na pewnym forum dla grafików 3D wszystko opisał... w rzeczywistości Drake ma 37tys polygonów a Chloe niecałe 50 (nie pamietam ile dokładnie) i jedyne różnice między modelem in-game a we wstawkach to tekstury. W GoW3 Kratos ma 20tys polygonów (co było też potwierdzone przez kogoś z SM) ale zawsze ma świetne tekstury, dzięki czemu model in-game stawiam ogólnie na równi z modelami in-game z U2. Modele innych postaci w GoW3 to niestety przynajmniej 2-3 półki niższa liga. Ogólnie graficznie obie gry stawiam na równi Edytowane 18 kwietnia 2010 przez Emet Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi