Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Serio to AnnaBelle takie słabe? Trailer w kinie poschizował mnie konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Dwojki nie widzialem ale jedynka byla mega slaba. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Conjuring 1 i 2 bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 in fear obejrzałem w nocy i zaskakująco przyzwoity. polecam włączyć w sprzyjających warunkach (w nocy, samemu, najlepiej na telefonie) z fabuły wiedząc tylko że "młoda para gubi się autem w okolicach lasu" i nawet potrafi trzymać w napięciu, bo nie wiadomo czego się spodziewać. jakbym miał opisać fabułę to napisałbym że to połączenie (nie odsłaniać przed obejrzeniem) Dead End i Wolf Creek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Anya Taylor-Joy ma podobno zagrać główna rolę kobieca w filmie Nosferatu. Przypominam, że remakiem zajmie się typ który popełnił VVITCH wiec czuje dobrze człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Byłem na AnnaBelle: Narodziny Zła. Napięcie wzbudza tylko obecność lalki, bo reszta filmów to jump-scare na jump-scarze. Zakonnicę opiekującą się dziećmi zobaczyłbym z chęcią w innych okolicznościach. Film obejrzałem za darmo za bilety w multisporcie więc może być, za własne pieniądze? Nigdy w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 in fear obejrzałem w nocy i zaskakująco przyzwoity. polecam włączyć w sprzyjających warunkach (w nocy, samemu, najlepiej na telefonie) dlaczego na telefonie? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Rings 2017 do prasowanka, (pipi) straszne, ale końcówka nawet spoko, te momenty gdy wszystko zaczyna sie wyjaśniac, to w wiekszosci tych straszaków jedyne ciekawe momenty. Więc zasłużone 3/10 za akcje w chacie kapłana. Cytuj Odnośnik do komentarza
japco 275 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autopsy of Jane Doe niewąski. Zwłaszcza pierwsza połowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
benito82pl 196 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 (edytowane) Up. Akurat wczoraj ogladałem. I bardzo spoko film lecz czar prysł tego horroru ja byli w windzie i ubil jego panne Potem było to już wszystko takie nijakie. Edytowane 27 Sierpnia 2017 przez benito82pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
japco 275 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Tak naprawdę to jej nie zabili. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Chyba warto się przejść jednak do kina na "TO". Opinie są bardzo dobre. :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 602 Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Nie wiem czy zdążę przeczytać do weekendu całą książkę i nie wiem czy iść do kina będąc w połowie, czy nadganiać jak najszybciej, żeby tuż po weekendzie być gotowym na seans. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Nie ma co rushowac skoro film jest połową książki, a na druga przyjdzie poczekać pewnie do 2019. Edytowane 6 Września 2017 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Tak, ale zakończenie pierwszej połowy jest dopiero na końcu książki :p Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Był ktoś na nowym "It"??????? Super recenzję zabiera. Nowy Chucky tak samo chociaż tego widzieli nieliczni. :p Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Nie wiem czy się wybiorę do kina, ale na pewno oglądnę w domowym zaciszu jak już wyjdzie na blu-rayu, bo recki są bardzo optymistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Ja sie troche cykam ale chcialbym obejrzec te nowe Ghostbusters. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Byłem na "To" ("Tym" ? ) i generalnie wyszło in plus. Początek wydawał mi się zapowiedzią czegoś bzdurnego, wręcz groteskowego. Potem zamiast na scenach grozy, skupiałem się bardziej na bohaterach i ich relacjach. Zwłaszcza, że te pierwsze sceny z koszmarami, to takie sztampowe trochę. Czy oni serio muszą co taką scenę napięcia, robić tą genericową muzykę z horrorów? To przypomina śmiech z sitcomów, taki odpowiednik "śmiejcie się tutaj", tylko że "teraz macie się bać, bo będzie scena, łi łi łi łi". Na szczęście potem już tak nie raziło. Co by nie mówić, ale właśnie wciąga ta cała otoczka tego świata dorastających dzieciaków (ale bez melodramatu) którzy dość przygodowo spędzają wakacje, jednocześnie zmagając się z ciężarem własnych problemów, których dorośli nie są w stanie widzieć lub nie chcą. A problemy te często są źródłem lęków i tutaj bardzo dobrze film oddał tak naprawdę zmaganie się z samym sobą. W miarę jak film się rozkręca, co raz bardziej przypominamy sobie, że sami przecież też zmagaliśmy się z lękami wypluwanymi przez naszą wyobraźnię. Tutaj sam klaun to tylko dodatek do reszty, oprócz finału, który też w pewnym sensie można traktować metaforycznie. No i film uderza w naszą dorosłość - przypominając, jak to było gdy za dzieciaka spędzaliśmy czas z kolegami z placu, szkoły, czy bandy. Film jest trochę w stylu "Stranger things", ale nie epatuje nostalgią. Jasne, znajdziemy tam BMX-y, magnetofony Panasonica, a nawet salon gier. Niemniej to takie puszczanie oka, bardzo przyjemne. W tym wszystkim co mi się podoba, to szafowanie gatunkami i nastrojami. Trochę tu przygody, trochę komedii, trochę dramatu i w tym wszystkim horror, z moim zdaniem niepotrzebnym czasami gore. Dlatego wyszedłem z kina nawet niezmęczony, a wręcz usatysfakcjonowany. Poniekąd trochę też w tym filmie oldschoolu horrorowego, gdzie zło jest przejawem czegoś głębszego, czymś w rodzaju metafory. Co do samego straszenia widza, to jest kilka drobnych momentów na których można drgnąć, ale ostatecznie absolutnie tego w tym filmie nie brakuje. Polecam, chociaż fanem horrorów nie jestem ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Byłem również na 'IT' i podobało mi się. Nie widziałem poprzedniej ekranizacji ani książki nie czytałem. Jak na 'horror' to mało jest tu tego (jak na moje niewrażliwe na tego typu patenty ciało), ale za to film nadrabia kreacjami aktorskimi (dzieciaki są świetne) i całą warstwą audiowizualną. Widać jak na dłoni, że zrobili to fachowcy. Jak ktoś nie może się doczekać na drugi sezon 'Stranger Things' to walić do kina na 'TO' ;) 7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 9 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 I faktycznie jest to 1/2 czy upchneli calosc? Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 9 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 1/2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 10 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Jak to 1/2? Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 10 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Film dostanie kontynuację. Całej historia książki nie mogli tam upchać, więc podzielili to na dwie części. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 10 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Czekacie? Ja poprzednie czesci milo wspominam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi