Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Wyświetleń 712,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jest opcja odblokowania iphona? Ktos zgubil go i zablokowal. Mozna robic zdjęcia itp ale nie mozna wejść w menu. Opłaca się go zabierać do pl i odblokowac. Zadziała to w ogóle?

• Nie ma niestety. Padło na złą osobę.

• No to sprzedaje 5s i kupuje 3gs

Opublikowano

Dobra bo mnie przerasta ten srajfon czemu nie mogę ściągnąć żadnej apki z tego store tylko mi kręci kółkiem przy wszystkim? Jestem zalogowany itp. I przy wszystkim trzeba hasło wklepywać skoro zeskanowałem sobie mordę do faceid?

włączyłem na nowo i działa już ale trochę trzeba się tu nauczyć po przesiadce z androida 

Opublikowano

Da się jakoś w health ustawić żeby mi pokazywało trasę na mapce? Kroki itp zlicza OK tylko chciałbym mapkę jak w fit. Fit też mam porównawczo i tak samo brak w nim trasy. 

Opublikowano

nie jestem pewien ale żeby była mapka wydaje mi się ze musisz mieć Apple Watch i wtedy masz dodatkowa aplikacje Fitness w której jak dasz sobie spacer na świeżym powietrzu zapisuje ci przebyta trasę. 

Opublikowano

tak chyba jest niestety 

w fit które mam połączone z health pisze mi tak - jeśli chcesz widzieć mapy z twoimi treningami i lokalizacją zezwól fit na dostęp do tras treningów z health. Żadnych tras nigdzie nie mogę znaleźć. 

Opublikowano

Od mniej więcej tygodnia użytkuję SE 2020 i skrobnę coś po przesiadce z Androida.

Dlaczego przeszedłem do obozu Apple? Główny powód - brak małych telefonów z Androidem. Asus Zenfone 8 ma prawie 6 cali i uważany jest za kompakta, sorry, ale coś nie halo. Drugi powód - na iOS mogę zmienić język aplikacji niezależnie od języka telefonu. Lubię mieć angielski ogólnie, a w aplikacjach lokalnych już nie, tymczasem bez roota na Androidzie się nie da. Trzeci powód - chciałem spróbować czegoś nowego, plus w liceum w sumie marzyłem o posiadaniu iPhone (ostatecznie miałem w międzyczasie iPoda touch i iPada mini).

Wybór był między 12 mini i SE. Normalnie wahałbym się między atrakcyjniejszą ceną, a paroma ulepszeniami, ale Touch ID, praktyczniejszy dopóki łazimy w maskach, ułatwił decyzję. Wziąłem czerwony (fajny kolor, do tego niby coś tam wspomaga walkę z wirusem) i 128 (nie wiem czy wykorzystam w erze streamingu, ale różnica w cenie w stosunku do 64 była nieduża).

Na razie plusy to płynne działanie i ogólna sprawność (chociaż na XZ2C nie było w tej kwestii źle). Niektóre aplikacje wyglądają jakby lepiej, co pewnie wynika z ich lepszego dopasowania (typowy ekran iPhone, nowy iOS, kontra dziesiątki możliwych konfiguracji Androidów). Dodatkowo CarPlay na razie działa jednak lepiej niż Android Auto, które w moim przypadku potrafiło zamulić przy zmianie aplikacji. Sam telefon spełnia moje oczekiwania, jest nieduży i mocny, bateria trzyma bez porównania lepiej niż w trzyletniej xperii oczywiście. Design wiadomo, nowocześnie nie jest, za to jakość wykonania świetna. Apple Pay praktyczne, podobnie ładowanie indukcyjne.

Z minusów oczywiście ten nieszczęsny Lightning zamiast USB-C. Do tego na Androidzie używałem aplikacji do zmniejszenia jasności ekranu poniżej systemowego minimum (przydatne w nocy). Na iOS takich aplikacji nie ma i jedyna opcja to kombinowanie z jednym z filtrów zoomu. Nie rozumiem, czemu te opcje są tak schowane, skoro technicznie nie ma problemu.

Ogólnie na razie jestem usatysfakcjonowany. Przejście bardzo łatwe, wszystko generalnie zgodnie z oczekiwaniami, obyło się bez niemiłych zaskoczeń. I tak głównie uruchamiam po prostu te same aplikacje co dotychczas, więc tak naprawdę, to jak przesiadka z VW do Opla - są drobne różnice, ale ogólnie zasada działania ta sama.

Opublikowano

Też się przesiadłem z xperii i dla mnie było wszystko bardzo nieintuicyjne z początku np brak home button czy strzałki żeby się cofać (to mi dalej przeszkadza na chrome w ios że powrót jest u góry chyba że jest jakiś gest o którym nie wiem). A apple pay i brak touch id w 12 mini też teraz uciążliwy, chyba będę sonkę na zakupy nosił żeby se cykać szybko z google pay. 

Opublikowano
5 minut temu, messer88 napisał:

to mi dalej przeszkadza na chrome w ios że powrót jest u góry chyba że jest jakiś gest o którym nie wiem

Nie wiem czy w Chrome to działa, ale w Safari działa przesunięcie z lewej. W Safari zresztą cały pasek nawigacyjny jest na dole.

Opublikowano

W Chrome też działa. 

W moim przypadku pewnie jednak zostały jakieś przyzwyczajenia z iPada, poza tym akurat mam model z home button.

Opublikowano

Jest jakiś powód btw żeby używać Safari zamiast Chrome? Testowałem obie przeglądarki, interfejs wolę w Chrome, funkcja tłumaczenia też jakoś wygodniejsza w Chrome, są jakieś zalety Safari?

Opublikowano
Jest jakiś powód btw żeby używać Safari zamiast Chrome? Testowałem obie przeglądarki, interfejs wolę w Chrome, funkcja tłumaczenia też jakoś wygodniejsza w Chrome, są jakieś zalety Safari?

Safari jest mniej prądożerną aplikacją.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

A w sumie jest jeszcze jeden minus SE, o którym nie wspomniałem, brak diody z przodu. Na xperii jednak od razu widziałem, ze coś przyszło i do tego kolor sygnalizował typ wiadomości. Ale nie jest to dla mnie dealbreaker.

Opublikowano

Rozmiar urządzenia do rozmiaru ekranu dla mnie też słabo na tym se2020, a tak samo rozważałem. 

Ukukuki jaki masz iOS na swoim mini?

Opublikowano

Z tego co patrzę to 14.2.1. Zero problemów. 

Jeszcze co do telefonu, jestem pozytywnie zaskoczony baterią, w każdym teście wspominali ,że telefon może nie wytrzymać dnia podczas średnio intensywnego dnia używania a mi spokojnie wystarcza na dwa dni. Coś tam na necie sprawdzę, instagram plus dzwonienie i wiadomości. Drugiego dnia po powrocie z pracy go ładuję, więc dla mnie jest ok. 

Opublikowano

Też mi styka, podobnie trzyma jak stara xz1 po kilku latach. Ale już aparat jebie baterię mocno. Pytam bo się zastanawiam nad update a podobno pełno problemów z tym nowym i właśnie baterią. 

Opublikowano

Nic mi się nie dzieje, komfort użytkowania po tym szajsie za ponad 2 klocki od Xiaomi to jest świetny. Zastanawiałem się jeszcze nad nową xpierią 5 ale jednak minimum 5 letnie wsparcie wygrało. 

Opublikowano

To jest ta określana mianem kompaktowym z ekranem 6”? Sony zrobiło zajebistego kompakta z1 kilka lat temu, szkoda że tego nie kontynuują. Jak go wyciągałem ostatnio z szuflady porównać z mini właśnie to lepiej leży w dłoni zetka.