Opublikowano 13 lutego 20214 l Podatek objął też napoje bez cukru, tylko największy wzrost cen zanotowały napoje z dużą ilością cukru. Chociaż byla określona maksymalna stawką wzrostu, więc od pewnego poziomu zawartości cukru i kofeiny wzrost był jeden, maksymalny.
Opublikowano 9 kwietnia 20214 l W Biedrze widziałem nową colę zero, nowa puszka, cała czerwona tylko napis czarny. Inny, zdecydowanie lepszy smak, coraz bardziej przypomina klasyczną minus cukier. Good job cola.
Opublikowano 13 kwietnia 20214 l W Selgrosie są 2l butle nowej zero. Całkiem w pytę, zdecydowanie bliżej smakiem do normalnej.
Opublikowano 22 kwietnia 20214 l Nie jestem specjalistą od smaku coli, ale zauważyłem w TV reklamę nowego smaku zerówki to stwierdziłem, że przy najbliższej okazji spróbuję. No i kupiłem no i nic. Jak dla mnie nie różni się od zwykłej coli bez cukru, którą miałem okazję co jakiś czas wypić. Znaczy pamiętam smak coli zero sprzed 10 lat to jest niebo i ziemia, bo wtedy chciało mi się po niej zwymiotować, a teraz jest ok, ale jednak nie potrafię wskazać różnicy między colą zero sprzed roku a teraz.
Opublikowano 22 kwietnia 20214 l A ja można powiedzieć, że jestem specjalistą od Coli Zero bo niestety piję tego bardzo dużo od dość dawna. Nowa jest wyraźnie słodsza a sama słodycz jest mniej "aspartanowa". Teraz Cola Zero jest zdecydowanie bliżej Coli z cukrem. Jak dla mnie to trochę słabo, bo przyzwyczaiłem się już do smaku Zero.
Opublikowano 28 kwietnia 20213 l W Carrefour Express jest Cola Zero Orange Vanilla. Smakuje jak Ballantines Brasil, czyli słabo. Jak jakiś syrop, lek.
Opublikowano 29 kwietnia 20213 l Już nie kupuje butelkowanych napojów gazowanych. Na urodziny dostałem saturator, teraz tylko dolewam z koncentratu jaki chce smak i wychodzi jak ze sklepu. Plus tego jest taki że zawsze mam zgazowany mocno napój. A jak wiadomo butelka kupiona w sklepie po czasie straci gaz i na dnie zostanie woda o smaku napoju który piliśmy. Na początku odkręcasz korek i pierwszy łyk wchodzi jak złoto ale pod koniec gdy już nie ma gazu wylewałem do kibla to co zostawało w butelce. A dzięki saturatorowi mogę w dowolnej chwili dolać wodę i zagazować na nowo. A samych koncentratów o różnych smakach jest bardzo dużo. Nawet redbulla można dostać.
Opublikowano 29 kwietnia 20213 l Fajna zabawa tym saturatorem, ale nie można po prostu wlac odmierzonej dawki syropu do szklanki z gazowaną wodą?
Opublikowano 29 kwietnia 20213 l @u55r czy to jest model Spirit? Chciałbym kupić mojej taki saturator.
Opublikowano 29 kwietnia 20213 l 1 hour ago, Plugawy said: Fajna zabawa tym saturatorem, ale nie można po prostu wlac odmierzonej dawki syropu do szklanki z gazowaną wodą? Można ale wówczas kupujesz wodę gazowaną w butelkach, i w zasadzie obracasz plastikiem. No i z gazowaną wodą w butelce mam ten sam problem co z colą lub inną pepsi, na końcu ostatnie 250 ml to już zwykła woda bez gazu. 1 hour ago, Paolo de Vesir said: @u55r czy to jest model Spirit? Chciałbym kupić mojej taki saturator. Tak to ten. Dostałem taki zestaw, dwie małe butelki i dwie duże i dwa naboje. Ten jeden pocisk ma zapewnić 80 litrów gazowanej wody, nie wiem na ile to prawda ale każdą butelkę spisuję do kajecika i gdy nabój będzie już pusty to okaże się na ile strzałów rzeczywiście mi wystarczył.
Opublikowano 30 kwietnia 20213 l W dniu 13.04.2021 o 20:09, Bartolinsky napisał: W Selgrosie są 2l butle nowej zero. Całkiem w pytę, zdecydowanie bliżej smakiem do normalnej. Myślałem, że ściema z tym smakiem, ale faktycznie się zmienił. Szkoda, że teraz takie rarytasy 7,5zł za 1,5l
Opublikowano 30 kwietnia 20213 l 22 godziny temu, u55r napisał: Można ale wówczas kupujesz wodę gazowaną w butelkach, i w zasadzie obracasz plastikiem. No i z gazowaną wodą w butelce mam ten sam problem co z colą lub inną pepsi, na końcu ostatnie 250 ml to już zwykła woda bez gazu. Tak to ten. Dostałem taki zestaw, dwie małe butelki i dwie duże i dwa naboje. Ten jeden pocisk ma zapewnić 80 litrów gazowanej wody, nie wiem na ile to prawda ale każdą butelkę spisuję do kajecika i gdy nabój będzie już pusty to okaże się na ile strzałów rzeczywiście mi wystarczył. A jest koncentrat pepsi zero?
Opublikowano 30 kwietnia 20213 l Yep https://allegro.pl/oferta/soda-stream-koncentrat-pepsi-max-zero-cukru-440ml-10599388399
Opublikowano 4 lipca 20213 l Vaniliowa cola bez curu z zabki. No nie polecam mocno. Je.bie jakas chemia przy pierwszym lyku a dalej nie jest lepiej. Kto chorowal w latach 90 na bank rozpozna ten smak lekarstwa.
Opublikowano 4 lipca 20213 l 5 minut temu, Mejm napisał: Vaniliowa cola bez curu z zabki. No nie polecam mocno. Je.bie jakas chemia przy pierwszym lyku a dalej nie jest lepiej. Kto chorowal w latach 90 na bank rozpozna ten smak lekarstwa. Z dziwnych Col to polecam tą Coca cola life. Smak ciekawy, i nie wali tak chemią jak ww. Cytat Nazywana "Zieloną Colą" CocaCola Life to pierwszy napój z rodziny Coca-Cola, w którym do słodzenia użyto stewi Edytowane 4 lipca 20213 l przez oFi
Opublikowano 4 lipca 20213 l No stewiowa jest dobra. Ja sie znowu skusilem na vaniliowa bo mi zawsze jej malo ale wiedzialem, ze ta bez cukru jest ch.ujowa a mimo to mialem nadzieje, ze to tylko moj mozg mi zle podpowiada. No nie, podpowiadal dobrze. Od dzis tylko napoje z cukrem.
Opublikowano 4 lipca 20213 l Nie mogę się pogodzić, że miętowa pepsi zastąpiła cytrynową. Smakuje jakbym się nażarł tic-taców czy innych orbitów i potem nagle przepił to kwasem fosforowym. No nie, to smakuje jak płukanka do ust.
Opublikowano 9 lipca 20213 l Do Żabki wjechało dużo napojów zero - Fanta truskawa kiwi, Sprite miętowy, Fruze Tea jakas nowa i jeszcze inne napojem, z cukrem też. W Żappce można sprawdzić. Żabka otworzyła nam drzwi do napojów z zachodu.
Opublikowano 9 lipca 20213 l Zwykły też spoko, robię sobie z nim mojito z piwem zero, albo murzynianką.
Opublikowano 13 lipca 20213 l W dniu 9.07.2021 o 20:51, krupek napisał: Do Żabki wjechało dużo napojów zero - Sprite miętowy Nie przyśnil ci sie ten sprite? Z 10 żabek odwiedziłem i w zadnej o tym nie słyszeli, jest tylko zwyķły zero