Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

(pipi)icie jak dzieci ;) ozorki są za(pipi)iste zwłaszcza z sosem chrzanowym lub musztardowym. Ogólnie bardzo lubię żołądki,nereczki i inne podroby :)

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 447,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Camembert lowfat podsmażony na odrobinie oliwy z oliwek, podany z konfiturą żurawinową.
2d-yellow-smiley-heart-eyes.gif

Opublikowano

to jeszcze wsadź to w panierke to już w ogole będzie za(pipi)istość (zresztą można w ten sposób w panierce usmarzyć bardzo różne sery, i cudownie sie rozpływają w środku (tylko panierka musi być gruba żeby nie wyciekło w trakcie)

ser_camembert.jpg

ser_plesniowy_rozlany.jpg

kurde narobiłeś mi wielkiego smaka xD

Opublikowano

Zakładam, że Red użył sera low-fat nie bez powodu, więc w sumie panierka nie jest wskazana w tym konkretnym przypadku ;)

Opublikowano

Wygląda apetycznie, ale nie wiem czy byłbym w stanie zjeść na raz taki ser, czy dwa:).

Opublikowano
Ja używam ciasta naleśnikowego jako panierki. Zanurzam w nim ser i sru na patelnie.

też spoko, w ogole to można zrobić coś pomiędzy panierką a ciastem naleśnikowym, to chyba najlepiej z takim serkiem wychodzi

Opublikowano

Wygląda apetycznie, ale nie wiem czy byłbym w stanie zjeść na raz taki ser, czy dwa:).

120g sera, wchodzi na 3 gryzy;P

Zakładam, że Red użył sera low-fat nie bez powodu, więc w sumie panierka nie jest wskazana w tym konkretnym przypadku ;)

Zgadza się:)

Opublikowano

Ostatnio kupiłem serek Tartare, cytrynowo-pieprzowy. Jest niedobry, smakuje jak serek na słodko (wina smaku cytryn), pieprzu w ogóle nie czuć. Nie wiem, czy to trza popie.przyć i posolić, by było zjadliwe, ale w pierwotnej formie smakuje jak jakiś serek homogenizowany z chlebem. Nie polecam. 2/10.

Opublikowano

Ostatnio lubię uraczyć się Kasztelanem (piwo). Jest całkiem niezłe choć może ma troszkę zbyt "słodki" posmak.

Opublikowano

Ja tam jesli chodzi o piwa to ostatnio kosztuje jedynie w ciemnych, te jasne piwa jak dla mnie sa pozbawione wyrazu.

Opublikowano

Butelki mają bardzo fajny beczułkowaty kształt a to też się liczy.

Opublikowano

Za(pipi)iste jest piwo Jagiełło / Magnus (to to samo). Ciemne piwo w roznych wariantach smakowych (sliwkowe, czekoladowe i inne). Co wazne, smakuja naturalnie - pijac je nie ma sie wrazenia ze ktos tam po prostu dodal jakiegos syropu / chemii.

Niestety, jest chyba nie do dostania w normalnych sklepach poza Bialymstokiem. Jesli ktos jednak na nie trafi, to koniecznie musi sprobowac.

0.33l za 3zl - tanie nie jest, ale smak jest po prostu genialny, choc dosyc intensywny, max. 2 pod rzad moglbym wypic (1 = optimum).

Inne za(pipi)iste piwo to Lwówek Pale Ale. Lubie ten typ piwa, a innych jego reprezentantow w naszym kraju nie widzialem (poza jakimis importami za niebotyczne ceny), wiec rowniez polecam.

Jesli ktos doszukal sie jakichs innych piw Pale Ale w naszych sklepach, to niech da cynk.

Edytowane przez Yabollek007

Opublikowano

Piwa z browaru Jagiełło (przedmieścia Chełma) były naprawdę dobre na początku jego funkcjonowania. Pogoń za łatwą kasą robi swoje i teraz w smaku są nie do odróżnienia od wytworów setek innych komercyjnych browarów. Z tych, które się jeszcze nie popsuły polecam gorąco "Zamojskie". Naprawdę czuć naturalne składniki tegoż napoju. Są 3 rodzaje: pszeniczne, jasne i ciemne. Drogie dosyć ale za jakość trzeba płacić. Wszystkie jednakowo za(pipi)iste:

http://www.browarzamosc.pl/

A wracając do tematu to ostatnio jadłem zrazy z towarzyszeniem kaszy gryczanej :)

Opublikowano

Czekoladki belgijskie Charlotte Seashells jakieś made by Tesco, ale przepyszne. :wub:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wzialem na probe, smaczne, ale nie na tyle zeby placic 10-12zł za litr, nie stać mnie na bycie wege.

Nap%C3%B3j-sojowy-o-smaku-waniliowym-AlpNap%C3%B3j-sojowy-o-smaku-czekoladowym-A

Opublikowano

Otworzyli koło mnie Subway w Gdańsk, więc wszedłem. Dobre te kanapki mają, w sam raz, żeby coś zjeść na szybko. Ciemna bułka, grillowany kurczak, warzywa i sos cezar. Dla mnie git.

Opublikowano

pieczone kasztany jadalne

Można je porównać w pewnym stopniu do pieczonych ziemniaków. Taka przekąska, tylko w wersji bez dodatków trochę nijaka - chętnie bym je dosolił albo zjadł z jakimś sosem (kiedyś tam jadłem do mięsa zamiast ziemniaków i było spoko).

Opublikowano

22c04b22e9e6d126.jpg

Naszła ochota, raz na jakiś czas smakuje, byle nie za często (foto na stronie dostawcy było małe, więc jest rozciągnięte).

Opublikowano

pizze giuseppe z salami właśnie zjadłem.

ostre govno, nigdy więcej.

Opublikowano

Nic ciekawego, jakiś schabowy z frytkami. No i wodę mineralną, już od 3 miechów chyba niczego innego nie piłem (oprócz herbatki i kawy oczywiście).