Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Nigdy w zyciu bym tego nie sprobowal. Ja to wogole nienawidze podrobow a jak mysle o jakiejs czerninie ....

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 448,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Podroby są w pytkę, ale to trzeba umieć zrobić a nie jeść jakieś nie wiadomo co, nie wiadomo skąd.

Czernina jest w porządku, ale bardziej jako ciekawostka, bo jej słodko-kwaśno-korzenny smak (przynajmniej ja mam z takim doświadczenie) nie każdemu podchodzi.

U nas są np. popularne pierogi z płuckami, choć już zapomniane, to babcie na wsiach jeszcze robią i smak jest fantastyczny, drobno zmielone duszone płuca z cebulką i lekko doprawione solą i pieprzem. Rozpływają się w ustach dając trudny do porównania smak, mięsno-grzybowo-maślany :nyam2:

Opublikowano
26 minutes ago, Rudiok said:

Podroby są w pytkę, ale to trzeba umieć zrobić a nie jeść jakieś nie wiadomo co, nie wiadomo skąd.

co masz na mysli?

Opublikowano
Teraz, michal napisał:

co masz na mysli?

W sensie, że nie podjąłbym się jedzenia podrobów pochodzących z niewiadomego źródła typu od kolegi wujka sąsiada ze świniobicia, albo kupować na promocji w markecie bo tanio, a może by spróbować. Taka np. grasica wymaga znajomości jak wybrać dobrą, jak ocenić jej stan i potem jak przyrządzić, a kupować tylko po to żeby wrzucić na patelnię, spróbować i potem się skrzywić to bezsens.

Opublikowano
54 minuty temu, Rudiok napisał:

U nas są np. popularne pierogi z płuckami

Jadłem raz w życiu, mama z babcią zrobiły. Pamiętam, że były smaczne. Jakiś czas temu jadłem pierogi właśnie z kaszą bulgur, grzybami i cebula i smakowały bardzo podobnie, a może nawet i lepiej.

Podroby jakoś zawsze lubiłem, o ile były przyrządzone w domu. Często jadałem wątróbkę, właśnie jak mama, albo babcia zrobiły. Z kupowanych od dziecka zawsze byłem fanem kaszanki, szczególnie z grilla. Dziś już raczej nic bym nie ruszył.

Opublikowano
56 minut temu, Rudiok napisał:

W sensie, że nie podjąłbym się jedzenia podrobów pochodzących z niewiadomego źródła typu od kolegi wujka sąsiada ze świniobicia, albo kupować na promocji w markecie bo tanio, a może by spróbować. Taka np. grasica wymaga znajomości jak wybrać dobrą, jak ocenić jej stan i potem jak przyrządzić, a kupować tylko po to żeby wrzucić na patelnię, spróbować i potem się skrzywić to bezsens.

Czekaj, czekaj, kojarzę kogoś kto polecał grasicę, kto to był...

Spoiler

ano tak, Dr. Lecter.

Opublikowano

dukaty_w%C5%82oskie.png

Ajj Dobra Kaloria jak zwykle dostarcza, mega dobre. Muszę spróbować sam takie zrobić, bo raczej prosta robota.

Opublikowano

ale te kiełbaski z boczniaka słabe mają, burgery nadal na pierwszym miejscu

Opublikowano

No też nie jestem fanem kiełbasek, burger za to regularnie wlatuje.

Opublikowano

Ten ich burger w bułce brioche, ze szparagami, serem żółtym i jajkiem sadzonym :banderas:

Opublikowano

Powinny być w Lidlu, ja zawsze widzę całą ofertę. Bywają też w innych sklepach, na pewno Carrefour.

Opublikowano

Lidl. 

15 minut temu, MaZZeo napisał:

A gdzie je kupujecie? Bywały w lidlu ale od dawna ich nie widziałem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jezusie nazareński, jakie to dobre :banderas:

Kupione z braku laku w Action na jakiejś promce przy kasie. 

Kruchy czekoladowy herbatnik oblany białą czekoladą. 

Guilty pleasure jak cholera.

filipinos-white-chocolate-artiach.jpg

Opublikowano

Ten Action to takie Pepco, czy inny Kik? Nie znałem tego wcześniej, a widzę, że tam wszystko mają.

Opublikowano

To taki mix Pepco, Dealza i Kika właśnie. Mnóstwo badziewia z każdej parafii, ale czasem można coś ciekawego wyrwać (ładowarka do padów PS4 za 12 zł :headbanger:). W spożywce mają sporo rzeczy, których w innych nie znajdziesz (np. holenderskie stroopwaffeln czy też takie właśnie smakołyki hiszpańskie). 

Opublikowano

Bezkitu, gdyby nie wy to bym nie wiedzial o Dealz i Action. A mieszcza sie w jednej galerii we wro xD

Maja energola za 1.25 :obama:

Opublikowano
8 hours ago, Mejm said:

Bezkitu, gdyby nie wy to bym nie wiedzial o Dealz i Action. A mieszcza sie w jednej galerii we wro xD

Maja energola za 1.25 :obama:

pijesz Burna byku?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chodziły za mną te cynamonki od 2 miesięcy. W końcu zrobiłem:

Spoiler

IMG_20210104_164337.thumb.jpg.8ca05617538e1404788ed5cee11156b8.jpg

Opublikowano

Roslinny-Kabanos.jpg

Bardzo kurde dobre.

Opublikowano

Nie zgodzę się, smakują jak papier z czosnkiem i cebulą i dziwnie pachną :reggie:

Opublikowano

Zależy jaka partia się trafi. Raz są mokre i smaczne, a czasami właśnie jakby papierowe i twarde.

Opublikowano

Pachną jak czipsy bekonowe, taką posypką.