mitra 1 616 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 36 minut temu, Boomcio napisał: Grubsze będą wilgotne w środku Ale fajne snacki Ci wyszły. Klawo spód wyszedł jak kawałki czekolady się rozpuściły i zmieszały z mlekiem. Bardzo fajny i prosty przepis. Można robić regularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 3 882 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 1 minutę temu, mitra napisał: Klawo spód wyszedł jak kawałki czekolady się rozpuściły i zmieszały z mlekiem. Bardzo fajny i prosty przepis. Można robić regularnie. Dokładnie. Raz - wersję hard, jak u Ciebie z czekoladą. Dwa - z mlekiem light na słodziku typowo pod redukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 678 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 A dziś było na obiad i później drugi rzut na kolację. Bułka, mięso wołowe, mozzarella, sos czosnkowy na bazie majonezu, sałata, czerwona cebula i pomidor. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 616 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 11 minut temu, Boomcio napisał: Dokładnie. Raz - wersję hard, jak u Ciebie z czekoladą. Dwa - z mlekiem light na słodziku typowo pod redukcję. Jeszcze raz dzięki. Jak masz jeszcze jakieś proste, ciekawe fit przepisy to podeślij 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 785 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 2 godziny temu, creatinfreak napisał: Grzybiarz, czy widzisz to co ja? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 141 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Pęknięty talerz Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 785 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Oraz Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 978 Opublikowano 1 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) W dniu 25.01.2021 o 14:31, baniek napisał: W lokalu w którym pracowałem skrzydła lekko obgotowywaliśmy, studziliśmy i dopiero przed podaniem były smażone dzięki czemu nie nasiąkały tłuszczem tak bardzo. Smakowo nie traciły, bo większość smaku i tak robotę robi to czym je obleje się na koniec. Widzisz ja samouk, czasem coś w necie znajdę i gotuję, jak mi coś brakuje to modyfikuję (mniej lub bardziej) Osoby, które są po szkole gastronomicznej lub pracowały w barze/restauracji uczą się pewnych myków, ja dochodzę sam lub to co przeczytam w necie. W dniu 26.01.2021 o 16:03, Boomcio napisał: @mitra sypiesz brachu do michy suche płatki owsiane, do nich rodzynki, żurawina, słonecznik, pestki dyni, wiórki kokosowe, migdały / skreśl, co Ci nie pasuje/. Mleko skondensowane z puchy słodzone, lub nie słodzone i dodajesz słodzik - podgrzewasz, ale nie do zagotowania. Zalewasz michę z płatkami. Przerzucasz całość na brytfanę wyłożoną papierem spożywczym. Lekko rozkładasz, żeby nie za grube było. Piekarnik: 180*C na ok 30 minut, zależy jakie wolisz. Po wyjęciu tniesz na małe prostokąty. Posiłek potreningowy, lub ligh ciastka do kawusi. Robiłem jakieś 10-12 lat temu coś podobnego tylko używałem musli + jakieś płatki smakowe (np. cookie crisp, cheerios lub chocapic), bakalie i orzechy. Do rondelka cukier trzcinowy by się rozpuścił trochę, potem mód i mieszałem, to lądowało na blaszce z papierem. Piekarnik jakieś 15 minut i stygło, było chrupiąco i ciągnąco. Jednak myślę że z takim mlekiem nie słodzonym i miodem było by lepsze bo moje po 2-3 dniach były twarde jak sezamki W dniu 30.01.2021 o 20:21, creatinfreak napisał: A dziś było na obiad i później drugi rzut na kolację. Bułka, mięso wołowe, mozzarella, sos czosnkowy na bazie majonezu, sałata, czerwona cebula i pomidor. też będę robił jutro - mięso kupiłem i miałem robić wczoraj, jednak wygrała potrawa bez mięsa. Boczniaki z makaronem i warzywami stir fry Spoiler Smak grzybów mało wyczuwalny i warzywa fajnie chrupały. Edytowane 1 Lutego 2021 przez Tynio 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 393 Opublikowano 2 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Leganckie są, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 978 Opublikowano 5 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 I do mnie doleciał Buerger domowy. z bekonem i warzywami Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 616 Opublikowano 5 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 U mnie wczoraj najlepszy fishburger jakiegokolwiek jadłem od Taki pan pstrąg w Łodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 616 Opublikowano 8 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Dziś na obiadek placek po węgiersku. Zamiast ścierać ziemniaki użyłem wyciskarki wolnoobrotowej. Trochę nie byłem pewien jak wyjdzie ale zupełnie nie potrzebnie. Bardzo fajny gładki i chrupiący. Podany może nie zbyt elegancko za to legancko wszedł. Wspaniałość 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 978 Opublikowano 10 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Zrobiłem ostatnio ten "baton energetyczny" z mlekiem skondensowanym oraz miodem. Wyszło tak Zeszło w dwa dni - fajne i smaczne Dałem sporo bakali oraz orzechów i nasion. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 040 Opublikowano 11 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 widzę ładny baton "energetyczny" z pigułami, daję plusa Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 3 882 Opublikowano 11 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Baton hiper-energetyczny! Czego tam nie ma, panie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 972 Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Jak to się stało, że ominął mnie ten temat Pochwalę się swoim startem w temacie pichcenia w internetach... To, co ostatnio dosyć często pojawia się u mnie na śniadanie (z różnymi typami mięs). Zaskakująco smacze a przy tym pożywne. Baza pomysłu mojej drugiej połówki Całyprzepis poniżej https://youtu.be/51dQ9cLZBH8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 141 Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 W dniu 26.01.2021 o 16:03, Boomcio napisał: @mitra sypiesz brachu do michy suche płatki owsiane, do nich rodzynki, żurawina, słonecznik, pestki dyni, wiórki kokosowe, migdały / skreśl, co Ci nie pasuje/. Mleko skondensowane z puchy słodzone, lub nie słodzone i dodajesz słodzik - podgrzewasz, ale nie do zagotowania. Zalewasz michę z płatkami. Przerzucasz całość na brytfanę wyłożoną papierem spożywczym. Lekko rozkładasz, żeby nie za grube było. Piekarnik: 180*C na ok 30 minut, zależy jakie wolisz. Po wyjęciu tniesz na małe prostokąty. Posiłek potreningowy, lub ligh ciastka do kawusi. Zrobiłem z mlekiem słodzonym i wyszło jednak ciut za słodkie. Dodałbym niesłodzonego, ale trochę obawiam się konsystencji (jest rzadsze). Jakie masz doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 3 882 Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 52 minuty temu, Rudiok napisał: Zrobiłem z mlekiem słodzonym i wyszło jednak ciut za słodkie. Dodałbym niesłodzonego, ale trochę obawiam się konsystencji (jest rzadsze). Jakie masz doświadczenia? Jak więcej mleka, lub rzadszego to dłużej w piecu, ale na niższej temp. Ok 160,170. Metoda prób i błędów, pełna improwizacja i totalny luz kluczem do sukcesu w kuchni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 141 Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Godzinę temu, Boomcio napisał: Jak więcej mleka, lub rzadszego to dłużej w piecu, ale na niższej temp. Ok 160,170. Metoda prób i błędów, pełna improwizacja i totalny luz kluczem do sukcesu w kuchni Ale inspiracja bardzo dobra, zrobione i w domu bardzo posmakowały, dzięki 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 978 Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 4 godziny temu, Boomcio napisał: Jak więcej mleka, lub rzadszego to dłużej w piecu, ale na niższej temp. Ok 160,170. Metoda prób i błędów, pełna improwizacja i totalny luz kluczem do sukcesu w kuchni Ja sporo daje bakalii oraz orzechów i płatków, ale mleka słodzonego dałem 350ml + 250ml nie słodzonego. W piątek też robiłem i dałem więcej płatków ale której trzymałem i chyba za krótko było w piecu. 3 godziny temu, Rudiok napisał: Ale inspiracja bardzo dobra, zrobione i w domu bardzo posmakowały, dzięki Też w domu u mnie wszystkim smakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 972 Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Jak ktoś lubi banany to polecam. Ja osobiście co jakiś czas robię i uwielbiam, a jak zawina do mnie mój bratanek to wciąga na raz prawie całą 1 keksówkę @Boomcio Muszę wypróbować te batoniki owsiane. Gdybym ewentualnie zrobił nagranie o tym to wspomnę w opisie o źródle przepisu Edytowane 17 Lutego 2021 przez Emet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 Iberico z grilla Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 787 Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Ostatnio bardzo upodobałem sobie kuchnię ormiańską-gruzińską, gdzie takich piekarni obrosło jak grzyby po deszczu. Te kanapki haczapuri o różnych smakach to ambrozja w gębie, że już nie wspomnę o łódce z jajkiem i serem, również robią swoje zajebiste rogale. No niebo w gębie, co te obcokrajowce mają zajebiste własne piekarnie. Haczapuri z mięsem wołowym i serem, sztos, tak samo z jalapeno i z szynką, no mają spory wybór, wegetariańskie też się znajdą. Polecam kupowanie u nich, dobrych i dobrze zrobione haczapuri. Fakt, że cenowo czasem zwalają z nóg, u mnie przykładowo do 9 zł trzeba płacić, ale nie żałuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 141 Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 10 minut temu, Faka napisał: Ostatnio bardzo upodobałem sobie kuchnię ormiańską-gruzińską, gdzie takich piekarni obrosło jak grzyby po deszczu. Te kanapki haczapuri o różnych smakach to ambrozja w gębie, że już nie wspomnę o łódce z jajkiem i serem, również robią swoje zajebiste rogale. No niebo w gębie, co te obcokrajowce mają zajebiste własne piekarnie. Haczapuri z mięsem wołowym i serem, sztos, tak samo z jalapeno i z szynką, no mają spory wybór, wegetariańskie też się znajdą. Polecam kupowanie u nich, dobrych i dobrze zrobione haczapuri. Fakt, że cenowo czasem zwalają z nóg, u mnie przykładowo do 9 zł trzeba płacić, ale nie żałuję. O tak, ja najmilej wspominam Całą Gruzję w Miszewie obok Gdańska. Zawsze jak nad morze to obowiązkowy przystanek tam - ogromny kołacz wypełniony gruzińskim serem i masłem, podany na ciepło to jest GOTY. Do tego jakąś dobrą lemoniadę z estragonu i jest gitówa Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 393 Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Ja to bym zjadł taką foccacię z ziołami, czostkiem, oliwkami i pomidorami, tylko jakoś oporny jestem do wypieków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.