Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdjęcia naszych aut

Featured Replies

Opublikowano
19 godzin temu, Adam GlapJńskJ napisał:

We Wrocławiu to @Faranell nie polecam dawać w pizdę i ryczeć bo często drogówka wyłapuje takich z ruchu i zgarnia na bok na kontrole. :lapka:

Auto przepiękne ale V8 ryczy jak stara dziwka i bez tuningu wydechu IMO. Ale wiadomo - co kto lubi.

Kilka ładnych lat się tu bujam i jeszcze nie miałem przyjemności, ale kto wie, wszystko przede mną:P

Wiesz co, V8 w RSach właśnie specjalnie nie ryczy, czegoś tam brakowało. Jak porównać np. do Mercedesa AMG GT - tam to V8 pięknie brzmi czy w G klasie, no ale RS6 tylko pod obciążeniem dawał radę. 

Jak są klapy zamknięte teraz i nie daje się mu w pizde, to jest dość spokojnie, więc po mieście krzywdy robić strasznej nie będę. Pamiętajmy, że wydech to nie tylko dźwięk ale też trochę mocy. Obecnie jesteśmy po modach na 680 KM+

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 679,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ululululu Paaanowie! Co to była za wycieczka! Trip życia, naprawdę polecam każdemu! Tyrol, Bawaria, przełęcz  Grossglockner hochalpenstrasse jest niesamowita, i przez 4 dni 30 stopni, słońce i an

• Sure   Mam ja co prawda dopiero kilka miesiecy, ale wrazen bylo przez ten czas pod dostatkiem   Dla mnie - jako chlopaka wychowanego na Gran Turismo, Initial D, F&F itd - mot

• okej, czas się pochwalić nowym nabytkiem. Dopiero teraz pogoda dopisała żeby auto umyć i ogarnąć.   Pozbyłem się swojej białej alfy i nabyłem tym razem hot hatcha   to znowu alfa x

Opublikowano

Na autostradzie fajnie posłuchać jak coś ryknie, ale kiedy w Londynie AMG ze zmodyfikowanym wydechem przyspieszyło obok chodnika, którym akurat spacerowałem, to na chwilę przygłuchłem w jednym uchu i bynajmniej nie byłem ani pod wrażeniem ani zachwycony. 

Modyfikacje wydechu tak, ale legalne i myśląc też o pieszych i mieszkańcach.

Opublikowano
5 godzin temu, Mustang napisał:

Na autostradzie fajnie posłuchać jak coś ryknie, ale kiedy w Londynie AMG ze zmodyfikowanym wydechem przyspieszyło obok chodnika, którym akurat spacerowałem, to na chwilę przygłuchłem w jednym uchu i bynajmniej nie byłem ani pod wrażeniem ani zachwycony. 

Modyfikacje wydechu tak, ale legalne i myśląc też o pieszych i mieszkańcach.

Ale ja się z Tobą zgadzam jak najbardziej, to nie jest wydech czy silnik który nie wiadomo jak ryczy od samego dołu. AMG ogólnie gra i brzmi całkiem inaczej i tam jak się go przyciśnie, to jak by piorun uderzył zaraz obok Ciebie.

2 godziny temu, Adam GlapJńskJ napisał:

@Faranell Ile pali ten czarny demon w mieście? Schodzisz poniżej 20 litrów/100 km??

Bez szans. 20 trzeba traktować jako takie absolutne minimum jeśli nie ma zbyt dużych korków. Ale w trasie jest całkiem spoko, lecąc 180 potrafi utrzymać 13l/100 km. Średnią z ostatnich chyba 4k kilometrów mam 16,4 - jak na to co ten samochód oferuje, uważam że jest to mega zadowalające.

Opublikowano
17 minut temu, Faranell napisał:

Bez szans. 20 trzeba traktować jako takie absolutne minimum jeśli nie ma zbyt dużych korków. Ale w trasie jest całkiem spoko, lecąc 180 potrafi utrzymać 13l/100 km. Średnią z ostatnich chyba 4k kilometrów mam 16,4 - jak na to co ten samochód oferuje, uważam że jest to mega zadowalające.

Zgadzam się. Pytanie było czysto hipotetyczne - jak ma się takiego pięknego potwora trzeba mieć zasobną sakiewkę. Ta zasada tyczy się również tankowania - potwór lubi pić. :)

Opublikowano
6 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał:

Zgadzam się. Pytanie było czysto hipotetyczne - jak ma się takiego pięknego potwora trzeba mieć zasobną sakiewkę. Ta zasada tyczy się również tankowania - potwór lubi pić. :)

No lubi,  Bak na tydzień często wchodzi. Serwisowanie, ubezpieczenie też potrafi pociągnąć po kieszeni, no ale coś za coś :)

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Odebrałem. Jazda na letnich oponach w śnieżycę, to niezapomniane przeżycie :yao:

Wp poniedziałek kurier przywiezie zimówki, to przełożymy.

IMG20221119133107.jpg

Edytowane przez [InSaNe]

Opublikowano

Który to kolor?

Opublikowano

To z seryjnych lakierów? Bo w BMW Individual też jest Portimao Blue, ale jakiś jaśniejszy. :philosoraptor:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

image.thumb.png.bb167a9a39ffb0587e7d25e0a1ede813.png

image.thumb.png.55a19037bce90d375a7ceac1be048c51.png

No i jest nowa "gablota" :kekw: :sadkek:

Lexus GS mk II 1999r.

3.0 benzyna  około 220 km

390 000 km przebiegu

1 właściciel w DE, w PL jestem 3cim właścicielem.

Auto poobijane, gdzieniegdzie ruda wychodzi, spękany lakier.

Środek szary, lekko zmęczony. 

Alusy potężne 16stki. 

Do zmiany świece i kierunkowskazy trochę wariują. Poza tym tylko wyprać środek i odświeżyć no i letni setup zaplanować.

Skrzynia łagodnie zmienia biegi, silnik chodzi aksamitnie. Wydech przerobiony trochę.

Całość jedzie jak ponton i kanapa w jednym.

Za wszystko 14.000 zapłaciłem. Jeśli ktoś uważa, że to dużo, to zapraszam na otomoto/olx, gdzie w tych pieniądzach kupisz Corolle czy Auriskę przy dobrych wiatrach.

Ja jestem zadowolony w opór :) 

Opublikowano

Ja zawsze jak długo szukałem samochodu to kończyłem z pierwszym Lexusem którego oglądałem. Te stare japońce mają w sobie nieopisany urok. 

2116849349_P9280618(Kopiowanie).thumb.JPG.5de643880e2b24e206ea9f7e8a88d3cc.JPG1832426631_IMG_8020(Kopiowanie).thumb.JPG.406f4f1d717ca583ed85212b3c74f6ba.JPGIMG_0883.thumb.JPG.788f40e4b4821fe3970282fd18ad9ced.JPG

Edytowane przez Dud.ek

Opublikowano

Tak, dopiero jak rodzina się powiększyła to zaczęło brakować miejsca, zwłaszcza w bagażniku, w gs jak nie masz butli za fotelami jest z tym spoko, bo kufer jest ogromny. Silniki chyba są nie do zajchania, kiedyś kupiłem blok silnika za 120zł żeby zrobić z niego stolik ale kurczak był tak ciężki, że olałem temat :sapek:

Opublikowano

No przy tym co mam 390 00 km przebiegu to sobie obrałem za cel, by totalnie olać to i po prostu jeździć.

Is mkII miałem z 313k przebiegu, teraz ma 335 i dalej jeździ jak mi właściciel mówił bezproblemowo.

Widziałem też raz a otomoto mkII GSa z 550k km przebiegu, ale tego nie odważyłem się kupić ;) 

1 minutę temu, krupek napisał:

Banny co dał za limuzynę :obama:

ło Panie. Nawet taki byk jak Ty z tyłu na kanapie miałby wygodnie. 

Jak się ogarnę z autem to na lato wjeżdżam na Sopoty czy inne dzielnice gdzie się można pobawić i "lecimy" ;) 

Opublikowano

Ja się jaram takimi limuzynami klasycznymi. Miałem na oku LSa z 93 roku jako inwestycję, już zarejestrowanego na zabytek, ale zdygałem, że jak coś się zrypie to będę musiał majątek wyłożyć. Nie wiem jaki będzie przyszły rok w mojej branży, więc fanaberie w postaci drugiego auta do trzymania pod kocem sobie odpuściłem. No, ale regularnie przeglądam zabytki w regionie, może w końcu się złamię.

Taki GS bardzo fajny i nadaje się na daily car. Za 2 lata też już będzie klasykiem. Z tego, co piszesz, nadawałby się chyba na rejestrację po kilku szlifach, jeśli nie ma jakichś istotnych zmian mechanicznych wprowadzonych.

Opublikowano

LS - no klasa. 

Tylko widzę ,ze my w innych kategoriach myślimy - Ty na klasyka, ja bardziej na gruza - daily.

image.thumb.png.105fffc94d898269e056f95cf4092f8c.png

<3

Teraz też wydatki świateczne mnie pocisnęły i coś tam żonka marudzi, więc GS na dalszy plan schodzi, a co przyniesie 2023 to zobaczymy (oby lepiej dla nas wszystkich :drakeyeah:)

Opublikowano

Jak to się nazywało w granturizmo, tojota aristo? Silnik rzędowa szósteczka, jak mniemam. Ogólnie kozak, a ceny od czasu pandemii zbzikowały, więc jakiekolwiek dobre j e z d n e auto za 15 tys. to dobry deal.

Opublikowano

Tak, Aristo to dla JPN, w dodatku na pełnym wypasie... GS przy tym to taki biedak.

image.thumb.png.d8e3a661be9eaa15312d085b68c9afa7.png

2x turbo skurwysynu :gachigasm:

Opublikowano

I te 280 koni, bo taka była dżentelmeńska umowa producentów... W rzeczywistości pewnie bliżej 330 kucy. ;)

Opublikowano

A u mnie w rodzinie po zdechłej zdezelowanej hondzie vii w dieslu, która jeździła moja panna, przyszła czas na zmianę a raczej ewolucji w postaci ufo. Chciałem coś jako daily żeby było tanio bo te auto jeździ głównie w trasie wiec padło na diesla który jest w sumie w miarę eko (spalanie w trasie do 5l) a z wyprzedzaniem tez nie ma biedy (2.2 140km). W rodzinie zostaje dalej civic vii w type r ale już po jeździe tym kosmitą w głowie urodził się pomysł by wymienić type r vii na viii generacje. Auto jak na 2007r jest naprawdę fajne, brakuje mi tylko grzania foteli a tak w porównaniu do poprzedniej generacji to lepsza pozycja za kierownicą, wygodniejsze, lepiej wytłumione i da się rozmawiać jadąc 140km/h na autostradzie. Muszę tylko wymienić grill na normalny bo w tym akwarium to tylko rybek brakuje ;)

E23DAB2B-B631-41FD-9D4B-05193E9A5207.jpeg

3DB1BA3B-AC34-48C9-ACB4-75FBD30F3017.jpeg