Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

a napisales na koncu wiadomosci poz.drawiam ?

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 412,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Boze, przeciez ta gra kosztowala ostatnio 80 groszy.

• W wnoym androidzie zmienili kilka emoji: Okej, sałatka nie ma jajka, no bo vege jest mniejszością i pewnie zmienili dla nich Rodzina, która nie ma płci, nie widać czy to baby czy faceci

• tak nawiązując do wielkiej wojny patentowej apple VS reszta świata  

Opublikowano

Jeżeli macie jakies problemy z Androidem to polecam case'a, który sobie kupiłem. Chroni przed:

-wirusami

-malwarem

-wieszaniem się TouchWiza

-problemami z klawiaturą

-sądowymi ku,rwami

XUmEu3e.jpg

Edytowane przez ragus

Opublikowano

O kur.wa jaki piękny case na telefon.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

po zmianie romu nie mogę instalować aplikacji, bo wyrzuca błąd o braku karty sd. mam dostęp do plików na karcie (zdjęcia, backup itd), tylko nie mogę pobierac ciezszych plikow ze sklepu/chroma. mieliscie tak kiedys?

telefon to htc one m7 wiec karta jest emulowana, soft to najnowsza werjsa android revolution z kernelem elementaryx.

Opublikowano

Root jest prawda?

Jak jest to jedziesz z instrukcją z pierwszego posta: http://forum.android.com.pl/topic/106013-wymuszenie-instalacji-aplikacji-na-karcie-pami%C4%99ci-lub-pami%C4%99ci-wewn%C4%99trznej/

Być może masz to ustawione źle, przetestuj wszystkie 3 ustawienia (0,1 i 2) i zobacz czy nie ma wtedy problemu.

Edytowane przez NemoKOF

Opublikowano

Z rootem i bez roota nie ma problemów z wbudowaną pamięcią na M7. Wszystkie apki działają. Prawdopodobnie coś zepsułeś w instalatorze. Miałem Android Revolution i nigdy nie było z nim problemów.

Opublikowano

Pytam o roota żeby ustawić default install location. Można to robić z rootem z telefonu a bez przez adb z PC. Też kiedyś jakoś to przestawiłem także to może być to.

Opublikowano

Czy apka Facebook jest jakoś wbudowana w androida? Nie mam w ogóle opcji usuń, a zajmuje sporo, bo 190MB. Mogę ją jedynie wyłączyć. Tel to HTC One M8.

Opublikowano

Jest wbudowana w brandowany/oem rom. Wyłączenie jest w zupełności wystarczające. Jak masz roota to wtedy możesz ją również całkowicie usunąć.

Opublikowano

No to lipa. Wyłączoną mam właśnie od dłuższego czasu, a ostatnio jak robiłem porządki to właśnie wyszło brak możliwości usunięcia. Dzięki za potwierdzenie.

Opublikowano

Czytałem ostatnio, że Sony wprowadza Androida 6.0.1 na Xperię Z2. Gdzieś w krajach dalekiego zachodu już to się staje, ale u nas chyba jeszcze nie. Udało się komuś już na swój egzemplarz pobrać update? Mam na myśli legitymacyjne over the air, nie wgrywanie ROMu z neta.

Opublikowano

Flashtool pokazuje, że są polskie brandowane andki 6.0.1 z każdej sieci. Ja tam się nie cackałem, wgrałem Baltic EU bez branda i trochę żałuje, ale nic to.

Opublikowano

Hmpf, mam Z2 pierwotnie nabyty w Saturnie, nie z sieci operatora. Updateu nie mam :(

Warto w ogole Andka 6 vs 5? Zmienilo się chyba zarzadzanie uprawnieniami aplikacji do zasobów telefonu.

Opublikowano

IMo nie warto, zarządzanie uprawnieniami to bajer dla cierpliwych, zarządzanie zasobami systemowymi i stabilność jest ok, ale brak Staminy z prawdziwego zdarzenia (ta w Marshmallow nie działa tak dobrze jak za czasów Lollipopa) jest dla mnie ciosem. Jedynym naprawdę dobrym i IMO przydatnym bajerem jest optymalizacja prądu ładowania. Ładunek elektryczny jest dostosowany w ten sposób, by maksymalnie przedłużyć czas zachowania przez baterię jak największej pojemności. Reszta raczej nie zachęca ani nie zniechęca do zmian - to samo w innym kubraczku.

Opublikowano

U mnie podobna sytuacja z tabletem z3, ponoć dostępna 6 od paru miesięcy u mnie cisza. Również mam na myśli aktualkę ota albo poprzez pc companion. 

Opublikowano

Doze z Marshmallow dało dużo telefonom które tego nie miały ale stamina była i jest lepsza. Może nougat coś zmieni, ja Nexusach chwalą baterię.

Jak aplikacja jest systemowa to bez roota nie można jej usunąć i to jest częsta praktyka u OEMów. Dodatkowo na start ma taka aplikacja każde uprawnienie jakie chce i poniżej Marshmallow ciężkie je aplikacji odebrać. Taka sama sytuacja dotyczy aplikacji Google. Android to Trojan Google żeby mieć wasze dane i ten root to jakiś ratunek przed tym :-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pany, Z2 ciągnie mi update oprogramowania Sony ok 980MB. Wierzę, że to Andek 6.0.

"Aktualizacja systemu experia" ale bez słowa o wersji Androida. Zobaczymy za kwadrans.

edit:

no i jest 6.0.1, cool. Obadam przez najbliższe dni ile się zmieniło.

Edytowane przez _Red_

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Google Pixel

XlK0koF.jpg

musze przyznac ze troche mi bryknal, nawet mam mysli czy znow nie sprobowac przekonac sie do androida 

Opublikowano

Kosztują tyle co iPhone 7 xdddd

No fajnie się prezentują i w ogóle, ale bądźmy szczerzy, dawać za Androida tyle co ajfona to już trochę przeginka

Opublikowano

I ta piękna ramka POD ekranem gdzie jest... nic. Ani czytnika, ani przycisku... I największym perkiem jest ... Google Assistant. No już lecę kupować. Jedyne co może ludzi przekonać to Google Photos bez limitu w oryginalnej rozdzielczości.

Edytowane przez NemoKOF

Opublikowano

Czytnik z tyłu to dużo lepsze rozwiązanie niż z przodu, faktycznie mogli by te przyciski dać na ramkę zeby nie syfic ekranu, no i z cena pojechali bardzo

Opublikowano

Wiesz, ja mam Nexusa 6 i on ma mała ramkę z dołu a w niej ma głośnik. Potem był nexus 6p i miał większe ramki i też dali tam głośnik. A teraz pixel ma jeszcze większe ale nic tam nie ma. Bez sensu z punktu widzenia ergonomii. Lepiej chyba już górę powiększyć, wygodniej by się używało.

Opublikowano

Bardzo nudny telefon.

Opublikowano

Panowie mam dziwny problem z Samsung Galaxy S7, mianowicie jak chce oglądać np. jakieś filmiki z cda, to po chwili odtwarzania zaczyna się buforowanie (chrome), i trzeba odświeżyć stronę. W dodatku ściąganie czegokolwiek że sklepu idzie jak krew z nosa. Sprawdziłem prędkość internetu i takie coś w ogóle nie powinno mieć miejsca. Macie może jakieś sugestie ci z tym fantem zrobić, żeby było jak należy? Miał ktoś podobny problem? Z góry dziękuję.

Edit: zapomniałem dodać, że na tej domyślnej przeglądarce filmiki chodzą normalnie.

Edytowane przez ubol