Opublikowano 23 grudnia 20177 l Dla mnie też niby norma.Ale jak dodaje się jabłek szybciej się psuje.Może dlatego niektórzy go nie dodają. Ja czasem dodaję cebulę do swojej porcji ale z nią tak samo jest.Jak sałatka poleży przechodzi tym smakiem i nie jest dobra.
Opublikowano 23 grudnia 20177 l Jedno jablko na cały gar dla minimalnego przelamania smaku warzyw i jajek i jest gitara. 1/3 juz poszla, nie dotrwa do wigilii xd
Opublikowano 24 grudnia 20177 l Zestaw wigilijny standardowy, a jakże ale przez święta i tak będą się liczyć makówki
Opublikowano 24 grudnia 20177 l Najbardziej to lubiłem zawsze wegańską zupę rybną robioną przez matkę i makówki na wodzie robione przez babcię, no ale matka nie żyje a babci się przygotowywać na święta nic nie chce. Więc z dzisiejszych potraw wigilijnych , a raczej obiadowych bo świat nie obchodzę to będzie tylko frytki + kotlety z kaszy i soczewicy i surówka
Opublikowano 17 grudnia 20186 l Odświeżam, bo już tydzień został. Będą jedzone pierogi, śledzie, karp, sernik, makowiec. Tak trzeba żyć.
Opublikowano 17 grudnia 20186 l 10 minut temu, krupek napisał: Będą jedzone pierogi, śledzie, karp, sernik, makowiec Tak jest, no i barszcz z uszkami.
Opublikowano 17 grudnia 20186 l Jak co roku pierogi z kapustą i grzybami oraz pyszny w occie śledzik. Podobno teściowa ma zaskoczyć jakimiś wyszukanymi daniami, ale mnie interesują głównie te pierwsze.
Opublikowano 17 grudnia 20186 l 14 minut temu, szejdj napisał: tylko się nie poparz gorącym Tej, ale nie myl użytkowników.
Opublikowano 17 grudnia 20186 l Karp smażony, pierogi (kapusta, ruskie, śliwka suszona), kapusta z grochem, kapusta z grzybami, barszcz z uszkami, żurek, kutia, makowiec, sernik, kompot z suszu
Opublikowano 17 grudnia 20186 l Beka z karpia. Taka ryba z pis.dy, ale jak ktoś umie go przyrządzić to można jeść i jeść. Raz w roku jem na wigilie jak babcia zrobi. Smak świąt.
Opublikowano 17 grudnia 20186 l jakieś pierogi, barszcze i inne chu.je muje wiadomo, że główną potrawą wigilijną zawsze będą - > m a n d a r y n k i
Opublikowano 17 grudnia 20186 l 1 godzinę temu, krupek napisał: Beka z karpia. Taka ryba z pis.dy, ale jak ktoś umie go przyrządzić to można jeść i jeść. Raz w roku jem na wigilie jak babcia zrobi. Smak świąt. Mi karp nie wadzi ale tak jak piszesz, raz na swieta musi byc. Z chrzanem i chlebem. Bede siedzial i dlubal mieso z tych osci.
Opublikowano 17 grudnia 20186 l 4 godziny temu, _Be_ napisał: Tak jest, no i barszcz z uszkami. ryb też nie jadasz?
Opublikowano 17 grudnia 20186 l Jest veganem nieporuchanym wiec nie je nic co pochodzi od zwierzecia. Ani nie nosi.