Skocz do zawartości

Potrawy wigilijne

Featured Replies

Opublikowano

Dla mnie też niby norma.Ale jak dodaje się jabłek szybciej się psuje.Może dlatego niektórzy go nie dodają.

Ja czasem dodaję cebulę do swojej porcji ale z nią tak samo jest.Jak sałatka poleży przechodzi tym smakiem i nie jest dobra.

• Odpowiedzi 169
  • Wyświetleń 23,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Jedno jablko na cały gar dla minimalnego przelamania smaku warzyw i jajek i jest gitara.

1/3 juz poszla, nie dotrwa do wigilii xd

Opublikowano

Wigilia u was? Mama przyjedzie?

Opublikowano

o

Edytowane przez Mejm

Opublikowano

Zestaw wigilijny standardowy, a jakże ale przez święta i tak będą się liczyć makówki :nyam1:

Opublikowano

Najbardziej to lubiłem zawsze wegańską zupę rybną robioną przez matkę i makówki na wodzie robione przez babcię, no ale matka nie żyje a babci się przygotowywać na święta nic nie chce.  Więc z dzisiejszych potraw wigilijnych , a raczej obiadowych bo świat nie obchodzę to będzie tylko frytki + kotlety z kaszy i soczewicy i surówka:D

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżam, bo już tydzień został. Będą jedzone pierogi, śledzie, karp, sernik, makowiec. Tak trzeba żyć.

Opublikowano
10 minut temu, krupek napisał:

Będą jedzone pierogi, śledzie, karp, sernik, makowiec

Tak jest, no i barszcz z uszkami. 

Opublikowano
14 minut temu, szejdj napisał:

tylko się nie poparz gorącym

Tej, ale nie myl użytkowników.

Opublikowano

Karp smażony, pierogi (kapusta, ruskie, śliwka suszona), kapusta z grochem, kapusta z grzybami, barszcz z uszkami, żurek, kutia, makowiec, sernik, kompot z suszu :banana-santa:

Opublikowano

Beka z karpia. Taka ryba z pis.dy, ale jak ktoś umie go przyrządzić to można jeść i jeść. Raz w roku jem na wigilie jak babcia zrobi. Smak świąt.

Opublikowano

jakieś pierogi, barszcze i inne chu.je muje

wiadomo, że główną potrawą wigilijną zawsze będą - > m a n d a r y n k i

Opublikowano
1 godzinę temu, krupek napisał:

Beka z karpia. Taka ryba z pis.dy, ale jak ktoś umie go przyrządzić to można jeść i jeść. Raz w roku jem na wigilie jak babcia zrobi. Smak świąt.

Mi karp nie wadzi ale tak jak piszesz, raz na swieta musi byc. Z chrzanem i chlebem. Bede siedzial i dlubal mieso z tych osci.

Opublikowano
4 godziny temu, _Be_ napisał:

Tak jest, no i barszcz z uszkami. 

ryb też nie jadasz?

Opublikowano

No a jak

Opublikowano

Jest veganem nieporuchanym wiec nie je nic co pochodzi od zwierzecia. Ani nie nosi.

Opublikowano

a bedziecie jedli gyros? 

Edytowane przez Najtmer