pawelgr5 1 460 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 145h grałem i gameplay nie znudził mnie nawet na sekunde. Fabuła rozczarowała ale GRAŁO mi się super. bardzo mało strzelanek ma dzis taki gameplay i daje tyle mozliwosci zabawy w obrebie tych samych misji. Kombinowania ze sprzętem co niemiara, mozliwości przejścia kazdej misji conajmniej kilka. Swietna produkcja. Fabularnie jeden z najgorszych MGS ale gameplayowo jedna z najlepszych gier jakie są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Bo V stawia głównie na gameplay. To jest część, której w kanonie historii MGS mogłoby w sumie nie być bo fabuła jakoś nie do końca pokazuje początki tego co działo się później. Oczywiście jest parę nawiązań a dużo daje uważne odsłuchiwanie taśm ale jeśli ma ktoś ochotę na granie w MGS to odpala Phantom Pain a jeśli na chłonięcie historii to zapuszczamy kolekcję HD albo MGS4. Po ukończeniu gry miałem ponad 97h na liczniku a nie zrobiłem połowy side-opsów. Jeszcze sobie wrócę do grindowania bazy. Edytowane 27 Czerwca 2016 przez Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
japco 275 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Te 6 czy ile misji pod rząd z ratowaniem bachorów pojedynczo to jest hit. Po co im te gówniaki, armię z nich zrobią? Kony Dogs? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ad!ck 15 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 185h, platyna, wszystko na każdy sposób i wciąż mało! Rozgrywka genialna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Dużo różni się wersja PS3 od PS4? Mam możliwość grania do końca wakacji tylko na PS3 i zastanawiam się czy grać w piątkę czy sobie darować Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Różnice są czysto techniczne : grafika (jak na PS3 : bardzo spoko, zauważalna oczywiście niższa rozdziałka i mniej obiektów na ekranie) i przede wszystkim framerate (nie narzekałem, 30 fpsów z chrupnięciami, no ale PS4 to stałe 60). Jeśli to kwestia przeczekania dwóch miesięcy, to wybrałbym wersję na PS4, i tak już prawie rok czekałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Tylko wersja 60fps, grałem chwile na 360 i niegrywalny jest to szrot Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Nie słuchaj blubera. Grał chwilę na X360, ja grałem ponad setkę godzin na PS3 i nie kręciłem nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) No "chwile" miałem na mysli z 15h w Ground Zeroes i na dłuższą mete jest to bardzo męczące doświadczenie. Gdybym miał spędzić przy tej grze około 60h (tyle i ile zajęło mi przejśćie na PS4) to tylko wersji currentgenowej bo framerate idealnie się zgrywa z płynnym gameplay'em. Bez tego gra wiele traci. Edytowane 1 Lipca 2016 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Ok, to poczekam. A między czasie pozostałe mgsy skończę Cytuj Odnośnik do komentarza
shinian 627 Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Mam dziwna sytuacje, glitch? Bede wdzieczny za pomoc, google nic nie daja. Mission 34 extreme backup back down: Czas: 18:00 Towarzysz: D-Walker + Fulton-Balista Fulton'uje wszystkie 7 wozow opancerzonych. Robie to w prosty sposob - nalozone stealth camo, kilka strzalow w bok pojazdu, woz sie zatrzymuje -> fulton Nie ruszalem w ogole jencow Fultonowalem ciezarowke z bronia. W tym momencie powinno przybyc wsparcie: 1Gunship + 3 Tanki. Przybywa 1 Gunship + 2 tanki. Nie moge wykonac mission task - extract 3 enemy tanks O co tutaj chodzi? Robilem ta misje w wersji podstawowej (9) i nie bylo zadnych takich niespodzianek. Tutaj sytuacja powtorzyla sie 2 krotnie. Czy przyczyna moga byc itemy zapobiegajace zdobyciu S-Rank - balista, camo? W zadnej innej misji nie mialem takich niespodzianek. Ta jest ostatnia w ktorej mam brakujace taski Edytowane 1 Lipca 2016 przez shinian Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Tam musisz robić wszystko po kolei i jeńcy tez są ważni. Nie pamietam dokładnie jak to było. Obejrzyj filmiki bo ja tez miałem z tym taki sam problem i z yt dowiedziałem się jak należy to wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Ground Zeroes jest potrzebny przed Phantom Pain? czy fabularnie dużo stracę jak odpuszczę sobie to płatne demo? Czy jeśli nie mam zamiaru masterować gry i tych side opsów to gra da radę? jak z misjami głównego wątku, są zróżnicowane chociaż? Ostatnio sparzyłem się na Falloucie 4 więc wolę popytać przed kupnem. Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Fabuła to jest w ogóle mało ważna w tej grze ale zagraj wcześniej w GZ, bo to dobre wprowadzenie przed TPP. Generalnie tytuł jest nastawiony na mastering, więc jeśli chcesz sobie szybko pyknąć fabułę w 20h to odradzam zakup bo się zawiedziesz. Ten MGS jest kompletnie inny niż poprzedniczki. Mnie gra zaczęła się podobać dopiero po 80h (obecnie 150h i jadę dalej na platynę). Jeśli nie masz zamiaru grać w side opsy, rozbudowywać bazy (co trwa masę czasu), rekrutować żołnierzy w różnych celach, rozwijać bronie/postać/kompanów itd. itp. to sobie odpuść. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Najlepiej jakbyś miał z plusa/golda (w obu dawali) bo głowna misja jest do skoczenia w niecałą godzine, ale gra się dobrze a i jako wprowadzenie jest idealne. Nie rozumiem czemu to nie bylo integralną cześcią MGS V. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Nie było bo wydali to po 40$ i zarobili na fanatykach ktorzy polecieli po to day 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 MGSV w chvj zyskałby na jakości, gdyby Konami dało jako sam prolog całe Ground Zeroes i do tego to zakończenie, które ukończone w 30% trafiło do limitowanej edycji. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 to w sumie pomogliście i jednocześnie nie pomogliście zawsze lubiłem MGS, super gierki które przyciągały fabułą przede wszystkim. Jedynie Peace Walkera nie skonczyłem, a piątce najbliżej do niego. A jak to jest z zakończeniem ? jest czy go nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Najlepiej jakbyś miał z plusa/golda (w obu dawali) bo głowna misja jest do skoczenia w niecałą godzine, ale gra się dobrze a i jako wprowadzenie jest idealne. Nie rozumiem czemu to nie bylo integralną cześcią MGS V. wiesz. wszyscy wiedzą drozdu przynajmniej obczaj wszystkie cut scenki z PW przed wzięciem się za TPP i GZ. warto dla wyłapania sporej liczby smaczków (także w związku z postaciami, np. Paz i ojciec Otacona) Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Nie no czego by nie mówić złego o piątce, to sprawdzić ją wypada, szczególnie, jeśli, jak wspomniałeś, lubisz MGSy. Mówię to z perspektywy osoby, która gry nie masterowała (ale też nie leciałem przez fabułę na Jana, ot trochę zabawy na boku, trochę expienia, trochę wątku głównego). GZ to faktycznie jedna, krótka misja, która jednak, jak dla mnie, wypada lepiej od większości misji w Phantom Pain. Fajnie zaliczyć, ale tylko jak masz okazję po taniości. Jak nie to scenki z YT i bierz się za V. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 W GZ koniecznie trzeba zagrać mimo tego, ze powinien być albo za friko albo zawarty już w TPP. Dla mnie to jest 10/10 pod każdym wzgledem i przyklad jak powinna wygladac piątka. W TPP zmarnowali, tylko hajs i energię na nikomu niepotrzebny, nudny, otwarty świat z fascynującym zbieraniem pokemonow(chociaz przy jednej z lepszych misji ma to sens). V jest i prawdopodobnie będzie największym rozczarowaniem 8 generacji, bo to jest zwyczajnie nieskonczona gra, ktora porwala sie na cos czego nie potrafi robic, bo ze wszystkich shitboxow nie liczac remasterow to, tylko Wiesiek,w ktorego aktualnie gram robi to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 W MGS V gra się wybornie, tylko problemem z tą grą jest brak ogólnie rozumianego celu. Nie tego spodziewaliśmy się po grze z serii i dostaliśmy, jak mówi Shady, produkt niedokończony. Ale to co jest jest dobre, więc warto się skusić. Paradoksalnie ta część najbardziej przemówi do osób, które olewały sagę albo jej nie znają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 dwa pytania: 1. czy już wiadomo dlaczego młody wtykał słuchawki do torsu? 2. czy w koncu jest obiecany powrót do miejscówki ground zeroes? nie chodzi mi o smieszne minigierki, tylko prawdziwy powrót, coś mówili przed premierą że bądą misje spowrotem na terenie obozu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zetta 3 378 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 A jak to jest z zakończeniem ? jest czy go nie ma? Jest na yt Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 bo kojima nie miał na ziarno dla kur Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi