Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

własnie ukonczyłem...

Featured Replies

Opublikowano

Polecam wersje na questa. Niesamowite przeżycie być w środku swojej ukochanej gerki

• Odpowiedzi 14,7 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Suikoden I & II HD Remaster: Gate Rune & Dunan Unification Wars [PS5] Przychodzę z sercem na dłoni. Otwarcie piszę, że dwa pierwsze Suikodeny kocham miłością szczenięcą. Drugą część kiedyś

• Jak widze forumowych "wspierajacych" day 1:   czwartek, caly dzien, statusy na forum - gdzie ten ku.rwa kurier, zaje.bie ch.uja, juz czwartek a jeszcze go nie ma, no ku.rwa lepiej zeby byl przed we

• Tomba! 2: The Evil Swine Return Special Edition [PS5] Wioska Rybaków, pierwsza lokacja z tej gry jest dla mnie jednym z najbardziej przytulnych zakątków, które w swoim growym życiu odwiedziłem. Uwi

Opublikowano

Skończyłem sobie Final Fantasy 7 Intergrade. Miła gra, ale nie chce o niej za dużo pisać bo im więcej o niej rozmyślam to jednak wychodzi na to że jest chujowa. Zaznacze jedynie że mam wspólnego z finalem to skończenie 9ki jako gówniątko z kuzynem podczas wakacji i to jedyna gra z tej serii do której mam jakąś tam nostalgie. O 7mce wiedziałem tylko że wiadomo kto umiera i że każdy sie nad tym spuszczał. Jedyne co moge powiedzieć to że przykro mi że dorastaliście w tak mrocznych czasach gdzie takie gry były traktowane jako megahity hehe.

Gameplay miły, fajnie ciachało sie mieczem, ale ilość przeciskania sie przez ściany i inne szczeliny pobija chyba wszystkie gry z tym gównem razem wzięte, co za koszmar. Najbardziej podobała mi się muzyka, jest fantastyczna. Widoki, już dawno nie widziałem takich scenerii gdzie można przystanąć i podziwiać widoki, niestety nie jest to równoznaczne z samymi lvlami bo te w większości są nudnymi korytarzami. No i chyba rzecz która mnie zatrzymała przy tej grze to klimat. No miło sie spędza czas w takim świecie.

Momentami też cieżko mi sie w to grało przez natłok żenujących momentów w historii i dialogów. Ja jestem przyzwyczajony do japońskich anime głupot, ale oglądanie tego w pseudo realistycznej oprawie a nie typowych ludków zwyczajnie mnie bolało i wykręcało a w dodatku z tą chinką było jeszcze gorzej. To tak jakby zrobili dzisiaj remake resident evil 1 i przepisali dialogi 1:1 z oryginału i wzieli losowych ludzi żeby to czytali.

Tak jak pisałem fajna gra, ale jednak troche chujnia. Mimo wszystko nie żałuje że to skończyłem, a odpaliłem to w celu sprawdzenia czy działa. Fanem serii nie zostane, ale jeśli nadarzy sie okazja to chciałbym mimo wszystko skończyć pozostałe party tej siódemki

Opublikowano

Tyle świetnych Finali do zagrania, a ten wybrał akurat niedojebany remake siódemki bella Zrób sobie przyługę i odpal kiedyś FFX albo FFXII.

Opublikowano

Gratulacje, ten wpis użytkownika Pupcio uświadomił mnie ileż ja rzeczy odrzucam ale Fajnali to ja chyba nie udźwignę nigdy.

Opublikowano

Dałem plusika ale z zaciśniętymi zębami przez te docinki w stronę oryginału którego użytkownik pupcio nie zna sadkek Doedukuj się gierkowo wreszcie, jakie braki wyjdą za miesiąc?

Opublikowano

Albo oryginalny ff 7 z poradnikiem by niczego nie pominąć

Opublikowano

Nie chcę ranić waszych finalowych uczuć, ale na mojej liście jrpgów są one na szarym końcu więc będą ograne nigdy. Skończenie tej 7 to po prostu błąd w matrixie, czasem się trafia coś takiego

Opublikowano
28 minut temu, Josh napisał(a):

Zrób sobie przyługę i odpal kiedyś FFX

tenor.gif

Ale w sumie Pupcio chyba lubi horrory, więc czemu nie.

Opublikowano
Teraz, Suavek napisał(a):

Ale w sumie Pupcio lub horrory, więc czemu nie.

Bo nie lubi horrorów ;) Każdy tak myślał, ale to nie prawda.

Opublikowano

Wielki błąd że jest na szarym końcu bo OG FF7 i FF Tactics to topka topek. A ogranie FF7 Remake (które to nawet nie jest remakiem) to trochę jak rozpoczęcie przygody z RE od 6 albo 0 Coolface

Opublikowano
14 minut temu, Pupcio napisał(a):

Nie chcę ranić waszych finalowych uczuć, ale na mojej liście jrpgów są one na szarym końcu więc będą ograne nigdy. Skończenie tej 7 to po prostu błąd w matrixie, czasem się trafia coś takiego

Moje zraniłeś

9 minut temu, łom napisał(a):

Wielki błąd że jest na szarym końcu bo OG FF7 i FF Tactics to topka topek. A ogranie FF7 Remake (które to nawet nie jest remakiem) to trochę jak rozpoczęcie przygody z RE od 6 albo 0 Coolface

Bez przesady, ale Tactics top.

Opublikowano

Nie wiem skąd się wzięła ta plotka że lubię horrory

Opublikowano

Horror, chińska bajka, jeden pies.

Opublikowano

Red Steel - WII

Krótko opisze swoje dawne marzenie o grze akcji sterowanej ruchem - Red Steel na Wii. Tytuł oferuje ciekawy, immersyjny pomysł na strzelanie i walkę kataną z użyciem Wiilota, ale cierpi na nieprecyzyjne sterowanie, słabą fabułę, przeciętne lokacje, liczne bugi i nierówne AI. Strzelanie bywa frustrujące, za to techniczne pojedynki na miecze są wymagające i satysfakcjonujące. Gra ma świetną muzykę i kilka pomysłowych mechanik, lecz równie dużo niedoróbek. To produkcja niecasualowa, polaryzująca – dla cierpliwych graczy potrafi dać dużo frajdy mimo licznych wad, dlatego ostatecznie uznaje ją za wartą ogrania i zamierzam ograć sequel.

Opublikowano
1 godzinę temu, łom napisał(a):

"Grałem w Umbrella Corps, chujowe, to był mój pierwszy Resident. Jedyne co moge powiedzieć to że przykro mi że dorastaliście w tak mrocznych czasach gdzie takie gry były traktowane jako megahity hehe".

Opublikowano
1 godzinę temu, łom napisał(a):

Wielki błąd że jest na szarym końcu bo OG FF7to topka topek.

pawel

Skończyłem chyba każdego jrpg z szaraka, nawet jakieś szroty 5/10, do FF7 miałem trzy podejścia, najdalej doszedłem na drugą płytę zanim się znudziłem. Niezrozumiały fenomen dla mnie, nawet w FF8 lepiej się gra z tym zjebanym systemem magii.

Opublikowano

Bez sensu porównanie bo ta gra nie jest rimejkiem żadnej starszej gry a przecież na ten rimejk ff7 to każdy ma forum dostał sraczki z podniecenia swego czasu

Opublikowano
1 minutę temu, Shen napisał(a):

pawel

Skończyłem chyba każdego jrpg z szaraka, nawet jakieś szroty 5/10, do FF7 miałem trzy podejścia, najdalej doszedłem na drugą płytę zanim się znudziłem. Niezrozumiały fenomen dla mnie, nawet w FF8 lepiej się gra z tym zjebanym systemem magii.

Są różne gusta. Będę wiedział kogo polecajki RPGów omijać leo O FF8 to już się rozpisałem, najgorszy jRPG jaki powstał, wszystko co jest związane z walką, rozwojem postaci, ekwipunkiem, systemem nadaje się jedynie do śmietnika. Tyle dobrego że intro to 10/10.

Opublikowano

FF8 najlepszy Fajnal i bardzo cieszy mnie, że zgadza się z tym sam pan Ben Starr. Jednak do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć )

Opublikowano
5 minut temu, Bzduras napisał(a):

FF8 najlepszy Fajnal i bardzo cieszy mnie, że zgadza się z tym sam pan Ben Starr. Jednak do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć )

Są różne gusta. Będę wiedział kogo polecajki RPGów omijać.

Wiadomo, że FF9 to peak serii.

Opublikowano

Pomijając tę kretyńską mechanikę draw, emo-ciotę Squalla i love story dla fanów Sailor Moon, to też bardzo lubię FFVIII. Świat i klimat mi jakoś bardziej siadły, super latało się statkiem i odkrywało różne niedostępne wcześniej miejsca na mapie, Triple Triad goty karcianka, no a grafa na tamte czasy to rozłupywała mózg. Do oryginału pewnie bym nie wrócił przez ślamazarne tempo, ale remaster z modyfikatorem prędkości gry to czysta przyjemność.

A i tak najlepsze FFy to X-2 i FFXII. X-2, bo ma najlepszy system walki w całej serii, a XII, bo była kurewsko trudna na swoje czasy (mam na mysli zwykłą wersję, nie Zodiac) i mimo braku klasycznego open-worlda contentu to tam bylo na 200 godzin.

Opublikowano
6 minut temu, łom napisał(a):

Są różne gusta. Będę wiedział kogo polecajki RPGów omijać leo O FF8 to już się rozpisałem, najgorszy jRPG jaki powstał, wszystko co jest związane z walką, rozwojem postaci, ekwipunkiem, systemem nadaje się jedynie do śmietnika. Tyle dobrego że intro to 10/10.

Nie grałem w 1-5, 11, 8 i 13. 5, 8 i 13 zagram na pewno w tej dekadzie.

U mnie

1. Cała Seria Finalna Fantazja o grach Video VII jako doświadczenie absolutnie wybitne (VII, Crisis Core, Remake i Rebirth jako całość)

2. Tactics

3. XII

4. VI

5. X

6. XIV (tylko podstawka niestety) i grałbym dalej, ale nie ma kiedy grać w MMO

7. XV

8. sorry XVI, ale im dalej, tym bardziej spadamy

9. X-2

10. IX nie lubię nie wiem czemu

5 minut temu, Shen napisał(a):

Przepraszam

Opublikowano
4 minuty temu, Shen napisał(a):

Chociaż nie, wróć, wiedziałem to już kilka postów temu )

Opublikowano

Zapraszam licytować się do tematu ;)

Opublikowano

7 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):
  1. XIV (tylko podstawka niestety) i grałbym dalej, ale nie ma kiedy grać w MMO

Oooo stary, to niewiele widziałeś. To trochę tak jakbyś poszedł do zajebistej restauracji z trzema gwiazdkami michelin, zjadłbyś przystawkę popijając wodą ze złotej karafki i wyszedł nie czekając na właściwe dania oraz deser. Ja się przy podstawce męczyłem, ale od Heavensword zaczyna się absolutne Finalowe doznanie, z jednymi z najlepszych antagonistów jakich widziała ta seria. Sam odpadłem zaraz po Shadowbringers, ale planuję kiedyś wrócić, żeby nadrobić wydarzenia. Chyba i tak trochę skondensowali content pod nowych graczy, żeby nie musieli siedzieć 500 godzin aby wszystko nadrobić.