Opublikowano 19 września19 wrz Skyrim to taka gra o której czytałem każdą zapowiedź i oglądałem te wszystkie zwiastuny. Jarałem się tym otwartym światem, informacjami typu "widzisz tę wielką górę na horyzoncie? Możesz tam dojść i się wspiąć na sam szczyt" i że jest taka piękna Wielka gra z tym całym fantasy-średniowiecze anturażem. Niestety nie miałem wtedy dość silnego kompa i nie miałem wtedy ówczesnej generacji konsol. Pierwsze podejście było około 2014-15, ale to był czas zakupu PS4 i Wiedźmina 3 i gra niestety wylądowała na półce "na później". Dopiero w zeszłym roku zakupiłem anniversary i przeszedłem jakoś na początku 2025. Jezusie ale się pięknie bawiłem, te chodzenie po przepastnych łąkach, kanionach, górach, odkrywanie stosunków społecznych w nowym mieście, dołączanie do gildii, te podziemia z gildią złodziei. Te wymaksowane kombo łucznik + skradanie. Ten soundtrack w otwartym świecie, kawałek Ancient Stones! Ta uczta w Sovngarde i ta piosenka.To jest jedna z moich gier życia, wspomnienia zostaną na całe życie. Bo ta gra jest jak życie, nie ma tu może niesamowitej fabuły i wielkich zwrotów akcji, bo i w normalnym życiu aż tak wiele w końcu się nie dzieje. Nie wiem czy kiedyś tam jeszcze wrócę, być może wystarczy to raz przeżyć bo jest 100 innych gier do ogrania. Ale było warto. Edytowane 19 września19 wrz przez Manor
Opublikowano 23 września23 wrz Wspaniały początek w tej pojebanej dupie grze. Konie z wózkami jeżdżą jak pizdy, wywraca wszystko do góry nogami to raz, dwa, jak dotarli do wioski to się wszyscy zaklinowali pod balustradą. No nic, włączyłem sobie znowu od nowa i co? I chuj, tym razem jakaś zawieszka z typem, co podchodzi do kata, żeby ściąć łeb i od tego czasu nic się nie dzieje, wszyscy stoją jak te debile i widły w gnoju. To te słynne bugi Bethesdy?
Opublikowano 27 września27 wrz Na czym odpalieś Skyrima?W Helgen na początku miałem buga związanego z voice actingiem. I tam wykrzaczało grę podczas jazdy powozem i przed atakiem smoka. Jeśli grasz po angielsku na konsoli Playstation to musisz przestawić język konsoli na eng USA, wtedy dociągnie się automatycznie dodatkowy pakiet językowy. Po odpaleniu gry od nowa wszystkie glitche znikną. Edytowane 27 września27 wrz przez SebaSan1981 Pie#dolone literówki
Opublikowano 27 września27 wrz Brzmi jakbyś odpalał na PC z odblokowanymi klatkami. Silnikowi odwala jak jest więcej niż 60 klatek
Opublikowano 27 września27 wrz Czyli możesz dalej grać?Byłeś w Riverwood i Białej Grani już? Polowałeś na giganty i mamuty?
Opublikowano 28 września28 wrz Na razie to do pierwszej wioski doszedłem, coś tam porobiłem i trochę trąci drewnem już. Oblivion Remastered to to nie jest. Odstawiłem póki co na czas nieokreślony i wróciłem do Dragon Age Veilguard, żeby dziś skończyć w końcu