Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ogólne pecetowe pierdu-pierdu

Featured Replies

Opublikowano

Zawsze można ram dokupić, na razie 16 gb do gier wystarcza, zależy co się robi na kompie

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 476,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zrobiłem sobie dziś prezent na gwiazdkę. Do Oleda C2 42 przyda się trochę dodatkowej pary, 3090 Suprim X idzie zatem na Ebay. 4090 też chciałem Suprima, ale z różnych przyczyn padło na Gaming X T

• SpacierShark123
    SpacierShark123

Samo życie Panowie ... samo życie ...

• Będzie dziś składane, jaram się jak dziecko 

Opublikowano
Ja mam teraz 16 GB ramu i chciałbym więcej, poszedłbym w 32 GB.
Używasz do pracy? Bo w grach nic Ci to nie da, jedynie trochę 1% low fps wzrośnie.

A też pamiętam na i7 10700k jak do 2x8 dołożyłem kolejne 2x8, to nawet czasem były spadki. Zapełnienie 4 slotów czasami tak działa niestety.
Opublikowano
4 godziny temu, PiPoLiNiO napisał:

Używasz do pracy? Bo w grach nic Ci to nie da, jedynie trochę 1% low fps wzrośnie.

A też pamiętam na i7 10700k jak do 2x8 dołożyłem kolejne 2x8, to nawet czasem były spadki. Zapełnienie 4 slotów czasami tak działa niestety.

Jak odpalam gierki a w tle działa steam, discord, i pare innych aplikacji to mam z 90% użycia, jeśli to ma być PC na najbliższe lata to 16 dla mnie byłoby za mało.

Opublikowano

No to chyba masz coś z systemem.

Dzisiaj sam sprawdzę zużycie ramu, bo chyba nigdy takiego nie miałem.

Opublikowano

Grając np. w Callisto Protocol pokazywało mi zużycie ramu na poziomie 12-13GB więc jeszcze 3GB zapasu. Z odpaloną przeglądarką na dwóch monitorach, discordem, telegramem, steamem, apką EA i jeszcze pewnie z 3 innymi apkami w tle. 

Opublikowano

Nie no, jak mam przeglądarkę, discord i jakieś pierdoły + warzone 2 to mam zajęte 14-15gb z 16 + 20 z 24 na karcie. Z ciekawości zamówiłem drugie 2x8 bo było w promo. Dam znać czy cokolwiek to aktualnie zmienia. Z tego co widziałem to chyba jedynie samolociki od MS przyspieszają czasami sporo. Reszta jedynie 1% low rośnie. 

Opublikowano

Abonament który możesz pauzować albo rezygnować wykupując tylko kilka miesięcy w roku. Co miesiąc zestaw gierek za 45 zł ~ Czasem dają całkiem fajne paczki w cenie jednej gierki na promce. 

Tutaj możesz sprawdzić jak wyglądały paczki w innych miesiącach. Ogólnie bardzo dobry biznes jak się nie ma tych tytułów. 

https://www.humblebundle.com/membership/home

Opublikowano

Pochwalę się, wymieniłem sobie procesor na 12 rdzeniowego Ryzena 5900x i ram na 64gb 3600mhzIMG_20221207_162033825.thumb.jpg.69380016fed8fc62632005aa020b5036.jpg

Wygląda ładnie,

chce jeszcze zmienić kable zasilające GPU na białe żeby ładniej się komponowało 

Opublikowano

Co to za obudowa? Plyta micro atx?

Opublikowano
3 minuty temu, Mejm napisał:

Co to za obudowa?

Obudowa BeQuiet Base 500dx

Płyta ATX (MSi B550 Tomahawk)

Opublikowano

Zapytalem o micro bo na zdjeciu wydala mi sie dosc mala ta obudowa. Wiesza od mini w kazdym razie bo nie poupychana wszystko na wszystkim.

Opublikowano

Kiedyś polowe budy zajmowała klatka na dyski i napęd.

Opublikowano

Wydaje się mała na zdjęciu, bo ten RTX 3090 jest gigantyczny xd

A co dopiero 4090 która jest jeszcze większa xd

Opublikowano

Ja mam mini ITX i nie ma tam w środku miejsca na nic. 

Taką płytę główną mam:

image.thumb.png.05b1d849e8f644ea20feb6e95e12c5b1.png

Brakło mi złącza na jeden wentylator :reggie:  boli też miejsce tylko na dwa dyski M2. No ale komputerek zajmuje tyle miejsca co dwa głośniki na biurku. Więc są i plusy. 

Opublikowano

To i ja się pochwale zmieniłem pare tygodni temu budę z corsair x570 na 4000d i dołożyłem aio 280mm be quiet. 

B7C40C02-018B-43AF-B7BB-2447D8D9474E.jpeg

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukukuki napisał:

Ja mam mini ITX i nie ma tam w środku miejsca na nic. 

Ale przy micro atx to chyba nie ma az takiego dramatu? Ktos ma taka?

Wlasnie dochodzilem do wniosku, ze nie bede sie pchal w itx (tez argumentem za byla mala powierzchnia kompa) i moze uderze w mico, a ty mnie mowisz, ze poskladales to mini wiec musze zapytac - a jaka masz bude?

Opublikowano

No wiadomo, cenowo gorzej. Ja bym celowal w cos wertykalnego ale duzego wyboru nie ma. No i drogo.