Skocz do zawartości

Shingeki no Kyojin (Attack on Titan)

Featured Replies

Opublikowano

Niech te gnojki lepiej berserka wrzucą :sonkassie: c0rwa człowiek zaśpi to nie kupi zaległych tomików przez nastęne pół roku :[

• 3 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 809
  • Wyświetleń 165,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Żeby jeszcze jakieś sensowne te rozmowy był. Tu jest cały czas  

• Jak ktoś jeszcze nie wie, to od jakiegoś czasu jest już OST do ściągnięcia. Epickość po maxie, polecam. http://www.nyaa.eu/?page=view&tid=447841

• nie rób tego. manga to gó.wno obe.srane jakich mało.

Opublikowano

Obejrzałem ostatnio "final season", a tu okazało się, że jeszcze będzie więcej. Kurde ~10 lat od pierwszego odcinka :smutas: starość.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zgadnijcie kto postanowił podzielić na 2 części ostatni sezon drugiej części ostatniego sezonu :kekw:

Opublikowano

Co oni chinskie dzieci chca uczyc ulamkow? To jak teraz wygladaja daty emisji?

Opublikowano

Mimo wszystko chyba lepiej tak, niż domykanie historii jakimiś kinówkami, które też pewnie by lepili z 8 lat.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo fajnie oglądało się gniecionych ludzi teraz jeszcze rok czekania na finał finalnego finału i koniec tej bądź co bądź dobrej chińskiej bajki. Jedno z moich pierwszych kiedy zacząłem oglądać na poważnie. Chyba wakacje 2k14 oyebałem pierwszy sezon w jedną noc :pawel:

Opublikowano

Dobra to dopytam bo sie jak zwykle gubie z tymi tytanami juz. Final part to co to jest, iles tam epizodow, jeden epizod? I jak rozumiem to jeszcze nie koniec bo za rok cos bedzie?

Opublikowano

2 odcinki. 1 pierwszy wyszedł wczoraj drugi ostatni (teraz już serio) wyjdzie chuy wie kiedy 

Opublikowano

Poproszę te epizody i sezony na jakimś wykresie.

Ja skończyłem chyba na drugiej połowie 3 albo 2  sezonu. Teraz olałem temat i czekam na finał żeby obejrzeć całość.  Przez przypominanie sobie co chwila tego co obejrzałem, nauczyłem się dialogów na pamięć ( po japońsku).

Opublikowano

Drugi odcinek na jesień :reggie:

3 godziny temu, Harbuz napisał:

Poproszę te epizody i sezony na jakimś wykresie.

Ja skończyłem chyba na drugiej połowie 3 albo 2  sezonu. Teraz olałem temat i czekam na finał żeby obejrzeć całość.  Przez przypominanie sobie co chwila tego co obejrzałem, nauczyłem się dialogów na pamięć ( po japońsku).

Shingeki no Kyojin Season 2 (Attack on Titan Season 2) - MyAnimeList.net

Na środku pod odcinkami masz prequele, sequele i inne nawiązujące do serii.

• 3 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

W końcu się skończył yebany tasiemiec. Obejrzałem dzisiaj, 0 emocji, nie czułem nic MARTWY W ŚRODKU. Do pierwszego sezonu mogę walić bysior ale reszta poza kilkoma akcjami o jenysiu

Opublikowano

O a ja to mam chyba z półtora sezonu do nadrobienia XD

Zaraz sprawdzę czy muszę wpływać do Zatoki czy jednak nie.

No i jakiś solidny recap trzeba, bo z 70% rzeczy już nie pamiętam.

Opublikowano

O, juz? Kurla je.bna dekada. Za gnoja 8 lat podstawowki wydawalo mi sie wiecznoscia i czasem ciaglych nowosci, a teraz mija 10 je.banych lat z tym anime i mam wrazenie, ze niedawno ogladalem jak liwaj ownowal

Spoiler

megatano kyojin w lesie

.

Czyli dla mnie jeszcze dwa odcinki i nara.

Opublikowano

Do końca sezonu 3 było dobrze, potem szkoda strzępić ryja. Mange przeczytałem dawno temu, nawet nie chce mi się odpalać tego finału.

Opublikowano

Gdzies czytalem ze ma byc jakas scena ktorej nie bylo a mandze. Ja tam sobie z checia obejrze, ale najpierw musze sobie odswiezyc cala serie

Opublikowano

Ja mange tylko przeleciałem bez wczytywania się więc nie wiem ale wydaje mi się że dość wiernie odtworzyli tę końcówkę. No ale nie wiem, zamuła sakramencka. Ten poprzedni film o wiele fajniejszy był

Opublikowano

Trochę tam pozmieniał typek dialogi, tutaj jest podsumowanie

Opublikowano

Obejrzane. Od pierwszego sezonu Tytanki stały się moim ulubionym anime i przez 10 lat nic się w tej materii nie zmieniło: przeskurwysyńsko dobry serial, a ostatni odcinek oglądałem na jednym wdechu. Animacja, muzyka, epickość, dramatyzm wydarzeń, czas trwania finałowej bitwy, kilka momentów takich że aż spadłem z taborecika, w zasadzie każda postać dostała swoje 5 minut, no i ta chamska scena w trakcie napisów końcowych idealnie oddająca to o czym naprawdę opowiada ta historia. Bez słodzenia, bez rzygania tęczą, jak na serial ze śmiesznymi pamperkami bujającymi się na linkach niczym Spider-man z naprawdę złowieszczym i wiarygodnym epilogiem. Będzie mi brakować tych postaci i czekania miesiącami za następnym odcinkiem. 

Opublikowano

Ogólnie ostatni sezon trochę podupadł. Nie wiem, czy zmęczenie materiału, czy zmiana studia animacji, czy może jedno i drugie.

Ale seria od początku wylądowała u mnie na liście polecajek/wartych obejrzenia, i nadal tam pozostanie.

Opublikowano

Mi się podoba konkluzja. Oczywiście dużo zabijania fajnych postaci po drodze i ta nagła...

Spoiler

miłość i szacunek do dawnych wrogów grubymi nićmi szyta

ale ogólnie dobrze mi się oglądało. Jedynie co to cała zmiana pacingu i tak naprawdę zmiana formuły anime odrzuciła mnie kiedyś. No ale teraz, jak wiedziałem że wyjdzie w końcu finał, wciągnąłem wszystko w parę dni. I trzyma się to kupy o dziwo. Tylko... czemu...

Spoiler

Mikasa nie powiedziała Erenowi co czuje a jedyny pocałunek dostał po śmierci :-(

... Płakłem prawie. Potem się dziwią, że się im w kraju dzieci nie rodzą prawie.

Edytowane przez NemoKOF