Opublikowano 14 listopada 20168 l Jeżeli konto z Plusem jest kontem głównym to Plus działa na wszystkich profilach.Bez Plusa można grać w gry Free2Play.Jeżeli chcesz grać z kumplem na 1 Plusie zakładając że znajomy ma Plusa:-Aktywuj jego konto na swojej konsoli jako podstawowe
Opublikowano 17 listopada 20168 l dostałem zawieszenie konsoli / konta bo młodszy brat, który także ma dostęp do konsoli ( jedno wspólne konto ) zwyzywał ludzi z którymi grał, odwieszą mnie jeśli wyjaśnię sytuację?
Opublikowano 20 listopada 20168 l Prośba o pomoc. Przy niektórych pozycjach na PS4 nie chce mi się pobrać aktualizacja. Co może być przyczyną i jak to naprawić?? Powiadomienie gdy chcę pobrać zawartość ponownie brzmi: "Nie można pobrać zawartości. Aby pobrać tę zawartość, należy usunąc z pamięci systemu niepotrzebną zawartość" Co jest tą niepotrzebną zawartością? Wchodzę do pamięci masowej systemu i nie ma tam żadnego zepsutego pliku, który by blokował aktualizację. Pamięć na dysku też jest wystarczająca... POMOCY
Opublikowano 20 listopada 20168 l Ile masz miejsca na dysku? Ja raz miałem komunikat, że nie może pobrać łatki, a miałem niecałe 30GB wolnego. Po usunięciu zbędnych rzeczy poszło normalnie.
Opublikowano 20 listopada 20168 l Chyba dalej trzeba mieć 2x więcej miejsca. Patch 20GB (o shiet), wymaga 40GB wolnego.
Opublikowano 20 listopada 20168 l Raczej nie. Ja wtedy ściągałem patcha do SFV, który miał kilkaset mega.
Opublikowano 24 listopada 20168 l Nie napisałem jak się zakończyło, konsole dezaktywowałem i aktywowałem ponownie ( choć i tak było ustawione jako konto podstawowe), odnawiałem licencje, nic nie dało. Rano ciężko było się dodzwonić, po 14 połączyło prawie od razu, opisałem problem gość powiedział aby wysłać zdjecia z kłódką i screen z przegladarki www z zakupem DC. Wysłałem czekam na działania inżynierów Sony, powiedziano mi że jest kolejka i musze być cierpliwy Na reddit znalazlem wpisy, że niektórzy czekali 2 tygodnie, napisze jak się skończyło. Dzwoniłem w poniedziałek bo nie dostałem od 2 tyg żadnej odpowiedzi, powiedziano mi że jest kolejka i aby cierpliwie czekać, poinformują mailową. A wczoraj widze, że znikneła kłódka z Driveclub i gra normalnie już śmiga, maila żadnego nie dostałem. Prawie miesiąc czekania od pierwszego zgłoszenia, ale naprawili
Opublikowano 25 listopada 20168 l Mam dwa konta a PS4, konto główne jest z plusem, czy jak za pomocą kodu ściągne z ps store grę na drugim koncie ( nie głównym) to na głównym też będzie można w nią grać czy muszę wszystkie gry kupować przez główne konto, zaznaczam że oba konta są tylko na tej ps4.
Opublikowano 25 listopada 20168 l Wszystkie konta na konsoli ustawiasz jako PODSTAWOWE w opcjach PSN z poziomu konsoli i możesz z każdego konta grać w gry
Opublikowano 10 grudnia 20168 l Mieliście tak, że pomimo zaakceptowania karty przez PSN nie mogliście zrobić zakupów? PS Plus udało mi się kupić normalnie, z kolei Drivecluba za 63 zł już nie mogę. W historii transakcji mam nieuiszczone opłaty, a kasę za Plusa z konta ściągnęło. Nie przypominam sobie takich problemów jak jeszcze robiłem zakupy na PS3. Dodam jeszcze, że udało mi się zasilić konto o 20 zł. EDIT: Problem rozwiązany. Nie róbcie zakupy przez PC. Na Ps4 normalnie kupiłem. Edytowane 10 grudnia 20168 l przez MajorZero64
Opublikowano 23 grudnia 20168 l WItam, mam takie pytanie. Na przystanku znalazłem dwie karty z doładowaniem PSN 100zł. NIe wiedziałem jednak czy były one aktywowane. Po wprowadzeniu kodu na stronie pisze, że konto zostanie doładowane kwotą 100zł, czy to oznacza, że karty są aktywne i mogę je spokojnie sprzedać, czy po kliknięciu kontynuuj może się okazać, że karty nie są aktywne?
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Gdyby były wykorzystane, to w momencie wprowadzenia kodu i kliknięcia "dalej" byłby odpowiedni komunikat.
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Nie chodzi o wykorzystanie tylko na karcie pisze, że jest aktywna po nabiciu na kasie. Zastanawiam się czy jakieś małolaty nie za(pipi)ały z kiosku i po przeczytaniu tego wyrzuciły na chodnik.
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Są dwa typy tych kart - starsze, które były zapakowane w identyczne pudełka jak te od gier na PS3 i PS4 oraz zafoliowane z paskien z logo PS3 i PS4 i one nie wymagały aktywacji. Wszystkie nowe jakie teraz wychodzą wymagają aktywacji - głównie kartoniki. Jak są to takie małe karty - zdrapki bez pudełka to na 100% muszą być aktywowane.
Opublikowano 23 grudnia 20168 l 12-to znakowy kod wprowadź w PSS i zobacz jaki masz komunikat. Jak nie odrzuci to znaczy, że działa. Gdyby kod nie był aktywny, to byś nie miał komunikatu o doładowaniu konta. @up jak w PSS pokazuje aktywna to przyjmie i doładuje, tak to rozumiem. Ostatnio ktoś pisał o tym i mu wywalało od razu błąd. Po aktywacji na kasie poszło.
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Square - źle mówisz Jak wprowadzisz nieaktywny kod to i tak pokaże się komunikat na co on jest - w tym przypadku doładowanie. Jak się kliknie dalej to pojawi się komunikat o tym że kod nie był aktywowany albo że wystąpił błąd.
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Dzięki Kyo, spróbowałem i po zatwierdzeniu wyskoczyło: Podany kod karty przedpłaconej jest nieprawidłowy lub nieważny. Nie będzie karpia na święta ;/
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Kody w takich pudłach nie wymagają aktywacji (ale też mają swój termin ważności): Raczej wszystko inne w tej chwili wymaga aktywacji (zabezpieczenie przed złodziejami )
Opublikowano 23 grudnia 20168 l noobowe pytanie - czy taki kod 365 dni Plus - Playstation Network Plus Card PSN (http://www.fabrykakluczy.pl/game/playstation-network-27/365-dni-plus-playstation-network-plus-card-psn-154.html) to tylko dla nowych użytkowników (tak jak promocja na psn -20%) ? czy jest to też doładowanie konta?
Opublikowano 6 stycznia 20178 l Czy karta doładowująca z np. Belgii zadziała na koncie np. włoskim? Wszak obie maja wartośc w euro, choc moze się mylę i każdy kraj ma właściwe karty przypisane tylko dla kont zarejestrowanych na ten kraj.
Opublikowano 7 stycznia 20178 l Były jakieś ataki na psn ostatnio? Bo znów wyskoczył mi błąd WS-37397-9 po dzisiejszej konserwacji... Zaczynają mnie słabić już. Człowiek płaci plusa, a dupki będą jeszcze ip blokować bez powodu.
Opublikowano 10 stycznia 20178 l Taka kwestia: jeśli założę sobie konto na US PSN, żeby pobrać stamtąd grę, to żeby widzieć ją potem na swoim normalnym koncie i łapać trofea, muszę ustawić tamto konto jako podstawowe?