Opublikowano 4 stycznia 20223 l Możesz sprzedać drożej? W temacie, w rodzinie zamówiona w grudniu Fiesta Active polift, ma być za pół roku. Kiedyś czekało się krócej, ale nie brzmi to źle. Sprzedawca twierdził, że jego znajomy sprzedał RS3 z odbiorem za ponad 2 lata.
Opublikowano 4 stycznia 20223 l 12 godzin temu, Welna napisał: Nie wiem właściwie jak zareagować Aktualizacja produkcji 2x Octavia 6 tydzień 2022 = ponad rok od zamówienia Zupełnie już ich nie potrzebuje, wezmę tylko jak utrzymają cenę z zamowienia Ja ci cenę utrzymają to masz na loozie. 20-30 tys do przodu na szt. Akurat zrobisz sobie z tego tarczę inflacyjną.
Opublikowano 4 stycznia 20223 l Ja je kupię teraz już chyba prywatnie za gotów bo i tak już leasing nowy ład rozjebał. I sprzedam drożej odrazu
Opublikowano 4 stycznia 20223 l Ford Fiesta 2008 czy Yaris 2007? Ford: 1.3 benz https://www.olx.pl/d/oferta/ford-fiesta-1-25mpi-82km-2008r-CID5-IDMasZR.html#77dad7665e Yaris: 1.4 diesel https://www.olx.pl/d/oferta/toyota-yaris-ii-2007r-CID5-IDN8lyL.html Przeznaczenie: Jazda do żłobka, na zakupy, do teściów paręnaście km, kilkadziesiąt km sporadycznie trasa. imo: yaris, ale jak uważacie?
Opublikowano 4 stycznia 20223 l Jeździłem takim Yarisem 11-12 lat temu robiąc prawko, sprawiał dobre wrażenie. Jeździłeś już jakimś Yarisem, albo Fiestą? Ta Fiesta nie jest za droga? Małe auto z 2008 roku za prawie 16k? Ceny używanych aut poszły w górę, ale chyba i tak trochę sporo.
Opublikowano 4 stycznia 20223 l Gdyby Toyota Yaris była z silnikiem benzynowym to nie byłoby się nad czym zastanawiać, a tak to zależy. Ja preferowałbym silnik benzynowy, bo są mniej problematyczne.
Opublikowano 4 stycznia 20223 l Aktualizacja od księgowości w przypadku Jednoosobowej działalności nadal najbardziej opłaca się brać samochody w leasingi operacyjne z jak najwyższą opłatą wstępną oraz jak najniższym wykupem. Po wykupie trzeba zrobić darowiznę i po 6 miesiącach można sprzedać. Wysoka opłata wstępna musi być zapłacona, ale w całości zwiększy koszty podatkowe pomniejszając dochód do opodatkowania, a tym samym podatek do zapłaty. Do puki tego nie zablokuja
Opublikowano 4 stycznia 20223 l Fakt, ta fiesta w chui droga za przeproszeniem. Chyba nie warto aż tyle dawać za to.
Opublikowano 4 stycznia 20223 l 14 godzin temu, Welna napisał: Nie wiem właściwie jak zareagować Aktualizacja produkcji 2x Octavia 6 tydzień 2022 = ponad rok od zamówienia Zupełnie już ich nie potrzebuje, wezmę tylko jak utrzymają cenę z zamowienia Sprawdź tylko czy przyjadą zgodne z zamówieniem. Ziomek odbiera kamiq za ponad 120 tysi z korbotronikiem tylnych szyb zamiast elektrycznych.
Opublikowano 4 stycznia 20223 l 7 hours ago, Welna said: Aktualizacja od księgowości w przypadku Jednoosobowej działalności nadal najbardziej opłaca się brać samochody w leasingi operacyjne z jak najwyższą opłatą wstępną oraz jak najniższym wykupem. Po wykupie trzeba zrobić darowiznę i po 6 miesiącach można sprzedać. Wysoka opłata wstępna musi być zapłacona, ale w całości zwiększy koszty podatkowe pomniejszając dochód do opodatkowania, a tym samym podatek do zapłaty. Do puki tego nie zablokuja No chyba że jest się na ryczałcie to wtedy ten podatek to będzie tylko 3% za zbycie środka trwałego więc wywalone.
Opublikowano 5 stycznia 20223 l 22 godziny temu, Mani napisał: W dniu 3.01.2022 o 22:48, Welna napisał: Nie wiem właściwie jak zareagować Aktualizacja produkcji 2x Octavia 6 tydzień 2022 = ponad rok od zamówienia Zupełnie już ich nie potrzebuje, wezmę tylko jak utrzymają cenę z zamowienia Rozwiń Sprawdź tylko czy przyjadą zgodne z zamówieniem. Ziomek odbiera kamiq za ponad 120 tysi z korbotronikiem tylnych szyb zamiast elektrycznych. Dobra uwaga. Ja jak odbierałem w marcu swoje auto, to też dostałem niezgodne. Tzn miało inne, gorsze audio i wyświetlacz. Oczywiście dowiedziałem się przy wydawaniu auta. No i mogłem decydować. Czekać w hu wie ile czy brać. Nie miałem wyboru ofc i wziąłem. Z drugiej strony korbki za 120 tys? Tego już bym chyba nie dźwignął
Opublikowano 5 stycznia 20223 l A kto się pomylił, ktoś w salonie źle przekazał zamówienie czy przy montażu w fabryce coś sknocili?
Opublikowano 5 stycznia 20223 l Godzinę temu, Mustang napisał: A kto się pomylił, ktoś w salonie źle przekazał zamówienie czy przy montażu w fabryce coś sknocili? Nikt, nie było części to mojego wyświetlacza i czegoś tam rzekomo. Obecnie jest to ponoć częsta praktyka… Jak się nie podoba do nara… edit: obiecali dać rabat przy następnym aucie XD
Opublikowano 5 stycznia 20223 l Aaa ok. To tylko głupio, że nie informują w momencie planowania produkcji, tylko już wydania. W BMW ostatnio wyprodukowali wypusty w ogóle bez dotykowych ekranów (w sensie ekran obsługiwany tylko z pokrętła albo głosowo), to dopiero wybrakowane auta.
Opublikowano 5 stycznia 20223 l 7 godzin temu, balon napisał: edit: obiecali dać rabat przy następnym aucie XD A dali rabat jak brałes volksa dla żony? Czy jesgo jeszcze wcześniej zamawiałeś? Bo kojarze że odbiór był niedawno.
Opublikowano 5 stycznia 20223 l Tak dali, trzeba im oddać, że się tu spisali pod kątem ceny. Jesteśmy obecnie duuużo do przodu względem tego co zapłaciliśmy. Raz dzięki sytuacji, dwa naprawdę fajnych warunków.
Opublikowano 7 stycznia 20223 l Wczoraj oba auta sprzedane "od ręki" ... Mam wrażenie, że z tygodnia na tydzień nawet te stare graty drożeją i drożeją
Opublikowano 18 stycznia 20223 l W dniu 3.01.2022 o 22:48, Welna napisał: Nie wiem właściwie jak zareagować Aktualizacja produkcji 2x Octavia 6 tydzień 2022 = ponad rok od zamówienia Zupełnie już ich nie potrzebuje, wezmę tylko jak utrzymają cenę z zamowienia Jeśli ktoś chce cesję leasingu po odbiorze tych aut to proszę o info (Muszę kupić na leasing bo jest on częścią mojej ceny + bonus flotowy) Oba będą na sprzedaż Ta konfiguracja w cenniku stoi obecnie 180k Dalsze info pw Edytowane 18 stycznia 20223 l przez Welna
Opublikowano 19 stycznia 20223 l W dniu 18.01.2022 o 13:03, Welna napisał: Jeśli ktoś chce cesję leasingu po odbiorze tych aut to proszę o info (Muszę kupić na leasing bo jest on częścią mojej ceny + bonus flotowy) Oba będą na sprzedaż Ta konfiguracja w cenniku stoi obecnie 180k Dalsze info pw To co kiedy odbierasz?
Opublikowano 20 stycznia 20223 l @Pajda Jak oceniasz? Da sie z tym żyć, czy kryminał, czy można to naprawić, czy olać?
Opublikowano 21 stycznia 20223 l Łożyska i pewnie amor do wymiany, kielich do wyczyszczenia , ewentualnie jakaś łatka i jeszcze lata pożyje.