Opublikowano sobota o 18:111 dzień Ważny news dla platyniarzy (tak wiem, ze ppe ale niżej daje link do topicu psnp):https://www.ppe.pl/news/402985/lowcy-trofeow-maja-ogromny-problem-najwiekszy-portal-dla-platyniarzy-banuje-shovelware-z-rankingu.htmlTutaj topic bezpośrednio związany z usunięciem showelware gierek:https://forum.psnprofiles.com/topic/191697-impending-shovelware-leaderboard-apocalypse-speculation/page/21/Ale będzie przetasowanie @Josh top100 na lekkiej gumie przed Tobą
Opublikowano sobota o 18:161 dzień Platyna"Horizon Lego Adventures", jedna z gierek z backloga. Bardzo przyjemna, krótka przygoda, momentami dość intensywna (finałowy boss) no i ten nieszczęsny grind aby levelować postacie. Main story przechodziłem Varlem, najlepiej mi się grało ciskaniem dzidami plus dron lub bombą grawitacyjną. Ogólnie spoko mała gierka z humorkiem, zajęło 28h bo utknąłem na chwilę na funałowym bossie.
Opublikowano sobota o 18:431 dzień 29 minut temu, oFi napisał(a):Ważny news dla platyniarzy (tak wiem, ze ppe ale niżej daje link do topicu psnp):https://www.ppe.pl/news/402985/lowcy-trofeow-maja-ogromny-problem-najwiekszy-portal-dla-platyniarzy-banuje-shovelware-z-rankingu.htmlTutaj topic bezpośrednio związany z usunięciem showelware gierek:https://forum.psnprofiles.com/topic/191697-impending-shovelware-leaderboard-apocalypse-speculation/page/21/Ale będzie przetasowanie @Josh top100 na lekkiej gumie przed TobąSuper. Tez powinienem poszybować do góry, a przynajmniej w kraju gdzie sie znajduje. Aktualnie tylko 378 pozycja
Opublikowano sobota o 20:451 dzień #39Dziedzictwo HogwartuOkoło 70 godzin i wleciała w końcu platynka. Całkiem przyjemny openworld w uniwersum Harrego PotteraMega klimatyczny zamek w Hogwarcie, sporo rzeczy do zebrania (mogłoby być tego mniej) i miodna walka (można fajnie pobawić się combosami różnych czarów). Droga do calaka mogłaby być jednak krótsza, bo musimy aż 4-krotnie zaczynać grę, wybierając za każdym razem inny przydział Domu. Także pierwsze przejście robi się wykonując dosłownie wszystko (questy, zbieractwo itp.), a potem 3-krotny speedrun ze skipowaniem dialogów i cutscenek do określonego momentu w fabule (ok. 2 godzinki za każdym razem). Za to akurat daję minusa twórcom, bo nie widziałem w tym żadnego sensu. Ogólnie oceniam gierkę na 7/10, a trudność platyny 3/10 (gdyby nie wspomniany grind byłoby 2/10). Nie ma nic do pominięcia z trofeów.
Opublikowano sobota o 23:051 dzień The Man Who Erased His Name (Like a Dragon Gaiden)Ocena gry: 8/10,Trudność platyny: 3/10,Czas: około 28 godzin.Kolejna platynka w Yakuzie. Sama gierka jak zwykle świetna, wzruszająca i klimatyczna Jeśli chodzi o platynę, to dla niektórych może być to pierwsza platyna w serii, bo praktycznie nie ma tutaj grindu. Może trochę trzeba się pomęczyć w walkach na arenie, ale reszta wpada szybko i bezproblemowo.Oczywiście nie ma sensu w to grać bez ukończenia pierwszej gry z serii Like a Dragon z Kasugą, bo gierka pokazuje to, co się działo z Kazumą pomiędzy właśnie tą częścią, a Like a Dragon: Infinite Wealth.Polecam gorąco, jednocześnie przypominając, że seria Yakuza (Like a Dragon) jest świetna, ale trzeba sobie ją dawkować, bo inaczej potrafi zamulić.Mam splatynowane Yakuzę Zero, Yakuzę Kiwami, Yakuzę Kiwami 2, Yakuzę 6, Lost Judgment, Judgment i PRAWIE Like a Dragon z Kasugą, ale nie wiem, czy dam radę grindować te joby postaci do przejęcia True Millennium Tower ;) Z tym to przegięli pałę.Może do emerytury uda mi się splatynować wszystkie gry z serii Edytowane sobota o 23:391 dzień przez [InSaNe]
Opublikowano wczoraj o 15:09 1 dzień Broken Sword 5: The Serpent's Curse Jedna z tych gier kupionych lata, lata temu w sklepiku Sony, która w końcu doczekała się swojej szansy. Przyznam się bez bicia, grałem tylko w jedną część Broken Sworda, jeszcze na oryginalnym Xboksie. Zrobiła na mnie chyba wtedy większe wrażenie niż najnowsza odsłona, ale po kolei. Gra to rzadki już dzisiaj przedstawiciel gatunku point-and-click, który lata świetności przeżywał na PC trzy dekady temu. Niektórzy przedstawiciele tegoż gatunku, jak Syberia czy Deponia, na trwałe zapisały sie w pamięci graczy. Całość sprowadza się do kombinowania jak za pomocą dostępnych rzeczy, otoczenia rozwiązać kolejną zagwoźdźkę, po to by pchnąć fabułe dalej. Niby proste, ale poziom "zagadek" bywa tak łatwy, jak i zabójczy. Musisz odgadnąć "co autor miał na myśli". I próbujesz dopóki nie dostaniesz oświecenia... albo i nie. Wtedy możesz jeszcze z menu gry sięgnąć po podpowiedź (są trzy, coraz bardziej naprowadzające na rozwiązanie zagadki). Fabuła szczerze taka se, zahacza nawet o parotysiącletnie tradycje i wierzenia gnostyczne. Wszystko jednak ciągnie się tu ślamazarnie. A dodatkowo Amerykanin George i Francuzka Nicole ruszają sie powoli i czasem potrwa zanim nastąpi interakcja po naciśnięciu Xa na padzie. Co ciekawe w grze nie można chyba zginąć. Utkniesz, będziesz robić najgłupsze rzeczy, ale nie zginiesz. Niektóre momenty, postaci nawet zabawne, postać francuskiego detektywa na przykład. Trofea w większości łatwe, bo za postęp Na niektóre ukryte nigdy bym nie wpadł bez poradnika. Pominięcie i niezasejwowanie gry w odpowiednim momencie może też sprawić, że będziesz zmuszony/-a grać od nowa, niestety. Choć sama gra długa nie jest, to zagadki skutecznie ją wydłużają:) Ogólnie nie polecam tym razem. Wynudzisz się, a gra nie jest warta świeczki. Może Deponia albo Syberia, jeśli szukasz podobnych klimatów? Gra na 5/10, trofea 3.5/10
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. W dniu 7.03.2026 o 19:11, oFi napisał(a):Ważny news dla platyniarzy (tak wiem, ze ppe ale niżej daje link do topicu psnp):https://www.ppe.pl/news/402985/lowcy-trofeow-maja-ogromny-problem-najwiekszy-portal-dla-platyniarzy-banuje-shovelware-z-rankingu.htmlTutaj topic bezpośrednio związany z usunięciem showelware gierek:https://forum.psnprofiles.com/topic/191697-impending-shovelware-leaderboard-apocalypse-speculation/page/21/Ale będzie przetasowanie @Josh top100 na lekkiej gumie przed TobąNo i bardzo dobrze. W ogóle by ten ranking był cokolwiek warty to powinien bazować na ocenie trudności platyn przez community.Swoją drogą to całe psnprofiles to nieźli w ciula wali, jeżeli ktoś ma na liście grę z ponad 255 trofikami (np BDB) to brickuje mu profil i chłopy mają od lat wywalone żeby to ogarnąć.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Godzinę temu, smoo napisał(a):No i bardzo dobrze. W ogóle by ten ranking był cokolwiek warty to powinien bazować na ocenie trudności platyn przez community.Swoją drogą to całe psnprofiles to nieźli w ciula wali, jeżeli ktoś ma na liście grę z ponad 255 trofikami (np BDB) to brickuje mu profil i chłopy mają od lat wywalone żeby to ogarnąć.A to nie jest tak, że możesz odlistowac sobię tą gre w psnp? Jak podłączysz się na PS3 na grę gdzie online działa "nielegalnie" i ktoś Cię oznaczy, że trofiki wbijała to taką grę możesz zrobić delisted i dalej profil Ci dziala poprawnie, bez tej jednej gry z tymi trofeami online.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Z tego co wiem nie ma na to sposobu, po prostu gdy laczna ilosc zdobytych pucharow w jednej grze przekroczy dana ilosc to PSNP dostaje peirdolca i zaczyna pokazywac glupoty typu ze ktos ma poukrywane gry (podczas gdy to nie prawda), co powoduje tez miedzy innymi rozjazd milestonow (jezeli ktos planuje profil zeby np jako milestone miec konkretne trofea czy paltyny). Inne stronki trackujace nie maja tego problemu.