Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
9 godzin temu, sprite napisał:

O jezu, jakie brednie :yao:  Nie ma czegoś takiego w tej gierce. Wszystko można ominąć. Nawet na expercie gdzie projectile o wiele szybciej lecą, jest ich DUŻO więcej + nowe/zmienione sekwencje na bossach. Całość zależy wyłącznie od manualnego skilla, refleksu i positioningu.

Tak, nie ma czegoś takiego, a te sytuacje które mi się przytrafiły to tylko majak. Dzięki za uświadomienie.

• Odpowiedzi 482
  • Wyświetleń 94,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• giger_andrus
    giger_andrus

Postawiłem sobie za cel zdobycie platyny w Cuphead więc siłą rzeczy gra siedziała w napędzie konsoli przez jakiś czas. I okazało się, że przez ten właśnie czas ... stworzyłem potwora. Mój ośmioletni s

• Tak się prezentuje to na starym, kineskopowym, czarno-białym TV :)

• a wiec po to sa te cale "gowniaki'  szacun dla mlodego 

Opublikowano

Sprite jak zwykle maual jak chińczyki w sf ale tak to gra prosta tylko nie umiecie grac. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Opublikowano

Kupiłem Cupheada, żeby pograć z dziewczyną. Mówię urocza gierka, z piękną grafiką/animacją, jest coop, idealna dla nas.

Boże jak dostaliśmy w pizdę. Żadnego bossa nie możemy pokonać :D Ale przynajmniej restarty są natychmiastowe i nawet jakoś się nie wkurzam jak zdycham.

Opublikowano

:D prawdziwe, ale na razie pograłem raptem 2h

Zrobiliśmy tego pierwszego run & gun, spróbowaliśmy kilka podejść do bossów (jakiś ziemniak i kulka co skacze), i drugi run & gun gdzie jakiś dzięcioł wyskakuje.

Animacja, muzyka mnie oczarowała.

Opublikowano

Cuphead też ogrywałem z kumplem w co-opie. Na jednym ekranie to jest niestety za duży chaos. Co najlepsze, w pojedynkę idzie szybciej bossów ogarnąć niż z kimś obok. 

Opublikowano
10 godzin temu, devilbot napisał:

Ale to są twoje prawdziwe wrażenia z gry czy expisz seniora?

A ty serio pytasz czy expisz seniora? :reggie:

Edytowane przez MBeniek

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cuphead na ps4 ma polskie napisy ?

Opublikowano

I to już jest z tym DLC czy jego nadal brak ?

Opublikowano

Świetnie się gra, jakie sterowanie polecacie ?

Opublikowano

Jak dla mnie gra jest inna jeśli ustawisz sobie strzelanie i skakanie na przyciskach które łatwo wciskać razem.

Większość osób chyba gra tak, jak by to zrobiła domyślnie większość współczesnych gier: strzelanie pod RT (cmon, trzymasz to cały czas), celowanie pod LT. Pod RB i LB można ustawić dash, EX czy zmianę broni, w sumie dla mnie to nie takie ważne, można mieć skok i dash obok siebie i ogarniać jednym kciukiem, zależy jak kto ma rękę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W 4.5h przeszedłem. Ogólnie gra bardzo mi się podobała, ale zawiedziony jestem tym legendarnym poziomem trudności. Żaden że mnie pros, ale tylko na smoku spędziłem trochę czasu, reszta zniszczona za 3-4 razem. Mam nadzieje ze dodatek jak wreszcie nadejdzie to da do pieca.

84a308ac-91dd-4f26-a744-ca70919a8a55.png

Opublikowano

Mi spokojnie zajęło zwykłe (wszystkie bossy i run and gun ze wszystkimi monetkami) przejście kilkanaście godzin i setki, setki zgonów. Niecałe 5 h to niezły skill. Czekam cały czas na DLC i fizyczne wydanie, ale taj jak z SIlksong się doczekać nie mogę :(

Opublikowano

XM piszący, że "jakimś specjalnym prosem nie jestem" to tak jakby schabek pisał "że jakimś specjalnym fanem Playstation nie jestem", albo ASX wspominający "do Xboxa i Gamepassa mam neutralny stosunek". 

;)

Ale żeby nie było offtopu, to za wynik @XM. szacun.

Edytowane przez Cedric

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Pierwotnie miało wyjść w 2020, więc spora obsuwa, ale w końcu będzie :) Po trailerze aż mnie naszła ochota na obejrzenie bajek w tym klimacie.