Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 897
  • Wyświetleń 117,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mówisz tak bo sam nie zanotowałeś klucza i teraz ci głupio

• Aha, juz tak zeby zaorac sie konkretnie, to sprawdz sobie jaki klucz wyciagasz tymi programikami, bo wszystkie wersje Win10 są aktywowane jednym publicznym kluczem MS, który jest wszystkim znany:  

Opublikowano

Kazdy kto ma Win10 w wersji Pro ma gpedit.msc a tam już można cuda robić i między innymi wyłaczyć automatyczne aktualizacje.

Aktualnie ustawiłem aby wyskakiwało tylko powiadomienie o nowych aktualizacjach, dopiero po tym user może klikać aby dopiero zaczęły się pobierać bo same już tego nie robią.

Nice.

Opublikowano

Tylko Pro i wyżej.

Nawet edytowanie ręczne w rejestrze nic nie daje bo mimo zmian dalej działą po staremu.

Opublikowano

Panowie co robic wlaczam Diablo 3 po aktualizacji karty graficznej i nim wejdzie do menu internal power error  czyli niebieski ekran wcześniej miałem problem z wydajnoscia i teraz to :/ taka skuteczna porada nim przejdzie na reszte apek?

Proszę o przeniesienie tego do odpowiedniego dzialu pomyliłem się :(

Edytowane przez Xord

Opublikowano

Ja poki co nie mam problemu z gierkami - apache air assault, assasins creed black flag, far cry 3 oraz ff7 pc remake dzialaja bez problemu.

Moj custom logon screen:

mKVAw81.jpg

Opublikowano

Jak na ironie myslalem ze nie pojdzie mi D2 nawet na battle.net pracownik napisał ze nie przewiduja na razie kompatybilności z W10 z powodu jakie gra już wczesniej sprawiala problemy a tu taki klops. .

Opublikowano

Coś blizzard nie ogarnia Windowsa 10 :) Starcraft 2 łapie freezy.

Opublikowano

Grzesiu, bo trochę w (pipi)a Cię zrobiłem. Sprawdziłem teraz ten dysk i on nie tworzy takiego sticka, z którego zainstalujesz system na nowo, a jedynie bootowalny zbiór narzędzi do już zainstalowanego. Można przywrócić jakiś punkt przywracania czy w ogóle zrobić factory reset systemu, można odpalić wiersz poleceń albo próbować naprawić problemy bootloaderem.

Do tworzenia penków zdolnych zainstalować system jest to samo narzędzie którym można było wymusić update.

Edit: (pipi)a, przecież tam można zaznaczyć, że ma też pliki systemowe zgrać. Nvm.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano
  • Autor

Pytanie za 100 punktów. Da się włączyć inne wygładzanie czcionki, ew. zmienić czcionkę systemową na czytelną? 

Opublikowano

Dobra, jak wyłączyć automatyczne aktualizacje?

Opublikowano

Jak nie masz Pro lub wyzej to nie da rady.

Na Pro trzeba to wylaczyc w gpedit.msc

Opublikowano

No ale ja mam pro

a i tak nie wiem jak to zrobić :(

ja na pc tylko gram w gry i przeglądam internet

Edytowane przez gekon

Opublikowano

Po aktualizacji do 10 coś się porobiło z Wi-Fi w moim laptopie. Mianowicie, jeśli działa na samej baterii, net straszenie zamula ciężko obejrzeć cokolwiek  na Youtube  i obrazki na stronach wyświetlają się dobre kilkanaście sekund. Natomiast, kiedy wypinam baterię i lapek działa wyłącznie na kablu wszystko wraca do normy. WTF :/

Opublikowano

Pytanie za 100 punktów. Da się włączyć inne wygładzanie czcionki, ew. zmienić czcionkę systemową na czytelną? 

pokombinuj trochę w rejestrze 

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Avalon.Graphics\Display1

Opublikowano

Po aktualizacji do 10 coś się porobiło z Wi-Fi w moim laptopie. Mianowicie, jeśli działa na samej baterii, net straszenie zamula ciężko obejrzeć cokolwiek  na Youtube  i obrazki na stronach wyświetlają się dobre kilkanaście sekund. Natomiast, kiedy wypinam baterię i lapek działa wyłącznie na kablu wszystko wraca do normy. WTF :/

Opcje zasilania sprawdzone ? W profilu zasilania masz ustawienia wydajnosci karty sieciowej, daj na maksymalna wydajnosc.