Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Liczę też na coś o czym świat nie słyszał, tak jak wcześniej niektóre gry Nintendo zapowiedziało trzy miechy przez premierą. Na coś w moim guście :).

Opublikowano

Ja też, bo jeśli do końca roku mam zagrać tylko w Paper Mario, Sports Story, plotkowaną kolekcję 3D Mario i drugie DLC do Pokemon Sword to za dużo się nie nagram..

Tak jak voi tekku czekam też na dodanie GBA do NSO. Dadzą mi Minish Cap, Mario & Luigi: SS, Advance Wars, Metroid: Zero Mission albo najlepiej Pokemon FR/LG to może przestanę narzekać.

Edytowane przez funditto

Opublikowano
8 godzin temu, voi tekku napisał:

na Wii U chyba był emulator, ale już na 3DSie olai sprawe nie wiedzieć czemu,

Z punktu widzenia N 3ds nie był robiony z myślą o odpalaniu gier z GBA. W grę mogła wejść tylko symulacja, dlatego też gierki w które mogli zagrać posiadacze ambasadorskich egzemplarzy co prawda pograli w Minish Cap ale bez wielu funkcji jak sleep mode czy dostęp do menu.

Opublikowano

Też bym chętnie te ponoć dwa najlepsze Metroidy 2D na Advance ograł i z chęcią sprawdził dwie części kultowego Advance Wars :).

Opublikowano

Dawać mi trylogię Metroid i nowe Hollow Knight i będę zadowolony. Idealne gierki na Switch do podróży. No i fajnie by było coś o BOTW2, ale to raczej nierealne, a tak to reszta gier to koło uja mi lata.

Opublikowano

Ja nie jestem wybredny i chciałym po prostu dostac jakiegos dobrego Metroida. Niewazne czy to będzie trylogia czy porty wersji z GBA czy coś nowego. Byle bylo dobre a przynajmniej lepsze niz remake na 3DS'a.

Opublikowano

Nie napalałbym się na zeldę i metroida. Te serie pewnie zostawią sobie na przyszły rok, kiedy obie będą obchodzić 35-lecie. Teraz pewnie skupią się na Mario (kolekcja remasterów 3D) i grach, które rzekomo mają jeszcze wyjść w tym roku (m.in. Bravely Default II i No More Heroes 3). Plus jakieś dodatki do istniejących gier oraz multiplatformy i indyki. Jedynie mogliby jeszcze podać info co się dzieje z Bayonettą 3 - najlepiej jakiś gameplay trailer z datą premiery ;) 

Mi tam osobiście wystarczy sam Marian, więc ja na pewno się nie zawiodę :lapka:

Opublikowano
6 godzin temu, creatinfreak napisał:

Ja mocnoo czekam na hollow knight silking song

Podtytuł nowego HK to Silksong  681778971016560664.png?v=1 

Opublikowano

Niby jest nadzieja, skoro kilka gier Ninny w tej generacji było rewolucyjnych dla serii, jak choćby właśnie Zelda, czy Mario. Z drugiej strony widać, że na początku Ninny chyba nie do końca brało na poważnie MP4, skoro zlecili go "byle komu". No i nie wiadomo co z tym Retro się dzieje. W każdym razie Ninny wie, że MP4 musi być dobre, w końcu przepraszali. 

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
19 minut temu, Ukukuki napisał:

Mario to w czym było rewolucyjne?

Moim zdaniem było, NY z całą otoczką, w ogóle inne graficznie światy, rzucanie czapką itd., widać że developerzy mieli wolną rękę. Te Mario różni się bardzo od innych części. Może nie aż tak, jak Zelda ale jednak. Ogólnie mam wrażenie, że w tej generacji devi dostali tyle czasu ile potrzebowali, Mario, Zelda, czy przecież ogromny Smash. I chciałbym, żeby to samo spotkało MP4.

Opublikowano

Mario i Zelda miały więcej czasu bo gdyby Wii U odniosło sukces to by się ukazały na tej platformie a nie były przeciągnięte na Switcha. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukukuki napisał:

Mario to w czym było rewolucyjne?

Rzucanie czapką i przejmowanie wrogów było innowacyjne. Cała masa nowych mechanik w grze została udostępniona dla gracza.

Opublikowano

Troszkę plotek zebrane.

NMH 1+2 - byłoby miło.

Jakoś lubię takie dziwne japońskie gierki, a w te nie grałem.

Opublikowano

No zobaczymy, może pozytywnie zaskoczą. Z SMT5 mogliby coś dac.

Opublikowano

Donkey Kong Country już dziś!!! Na małym ekranie powinno być znośnie. @sprite czas ukończyć tego króla platformerów 16 bitowej ery, który Cię ominął ;).

:obama:

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Nadchodzące exy Xboxa zapowiedziane w ostatnich miesiącach: Hellblade 2, the Ascent, the Medium, Project Mara...

Nadchodzące exy PlayStation zapowiedziane w ostatnich miesiącach: Deathloop, Sackboy Big Adventure, Horizon 2, Spider-Man Miles Morales, Ratchet and Clank Rift Apart...

Nadchodzące exy Nintendo zapowiedziane w ostatnich miesiącach: Paper Mario, LEGO MARIO, LEGO MARIO, LEGO MARIO, LEGO MARIO (...)LEGO MARIO, LEGO MARIO, LEGO MARIO (...) LEGO MARIO, LEGO MARIO, LEGO MARIO NES

:facepalm:

Edytowane przez SwitchMan