Opublikowano 8 maja 20231 r 50 minut temu, Wooyek napisał: Jadę za chwilę po switcha, ale mam jeszcze pytanie, bo jako fan tych starych zeld jeszcze z gameboy'ów chciałem wziąć ten remake Link's Awakening, ale ta gra miała ponoć straszne problemy optymalizacyjne, ktoś w to na forum grał? Bo gra nawet tematu nie ma. Czy Nintendo połatało tą grę? Gra momentami ma mocne spadki w okolice 20 fps, grałem kilka miesięcy po premierze. Nie wiem jak to dzisiaj wygląda.
Opublikowano 8 maja 20231 r Ja grałem na premierę i mi to przeszkadzało. Lokacje są małe więc loadingi do nowych są co krok, co z tego że trwają króciutko jak zawsze po nich przez parę chwil framerate klęka do okolic 20fps zanim znowu ustabilizuje się na 60fps. Nie wiem czy to ogarnęli Edytowane 8 maja 20231 r przez Daffy
Opublikowano 8 maja 20231 r Dobra, po pół godzinie w łapach to stwierdzam, że ten switch to jest kurewsko niewygodny, coś można kupić żeby to się lepiej trzymało? Czy mam się przyzwyczaić?
Opublikowano 8 maja 20231 r 9 minutes ago, Wooyek said: Dobra, po pół godzinie w łapach to stwierdzam, że ten switch to jest kurewsko niewygodny, coś można kupić żeby to się lepiej trzymało? Czy mam się przyzwyczaić? Są jakieś gripy. Ale po prostu się przyzwyczaj
Opublikowano 8 maja 20231 r No spróbuję, myślę, że może to być kwestia przyzwyczajenia, bo pierwszy raz w życiu mam to w rękach. Pogram trochę i się zobaczy co dalej. Dzięki. Edytowane 8 maja 20231 r przez Wooyek
Opublikowano 9 maja 20231 r Polecacie jakiś headset do Switcha (dedykowany lub nie), który nie wymaga podłączania jakichś dziwnych adapterów/przejściówek żeby korzystać bezprzewodowo? Śmieszne, że mam w domu Pulse3D i Goldy od plejaka, a bez kombinowania działają tylko tanie pchełki od smartfona.
Opublikowano 9 maja 20231 r 8 godzin temu, Wooyek napisał: Dobra, po pół godzinie w łapach to stwierdzam, że ten switch to jest kurewsko niewygodny, coś można kupić żeby to się lepiej trzymało? Czy mam się przyzwyczaić? Temat regularnie powraca. Polecam zakup Hori Split Pad Pro. Stracisz wibracje i żyroskop, ale konsolka będzie nieporównywalnie wygodniejsza.
Opublikowano 9 maja 20231 r 27 minut temu, jimmyyy8 napisał: Polecacie jakiś headset do Switcha (dedykowany lub nie), który nie wymaga podłączania jakichś dziwnych adapterów/przejściówek żeby korzystać bezprzewodowo? Śmieszne, że mam w domu Pulse3D i Goldy od plejaka, a bez kombinowania działają tylko tanie pchełki od smartfona. Zabawne, bo dedykowane od Xboxa działają bez problemu ze smartfonem czy Switchem. W zasadzie jakiekolwiek słuchawki z BT powinny działać. Sam używam Marshalle Monitor na zmianę z pchełkami od Redmi i obie do grania wystarczą.
Opublikowano 9 maja 20231 r Czy można zrzucić grę z kartridża do pamięci konsoli? 54 minuty temu, jimmyyy8 napisał: Polecacie jakiś headset do Switcha (dedykowany lub nie), który nie wymaga podłączania jakichś dziwnych adapterów/przejściówek żeby korzystać bezprzewodowo? Śmieszne, że mam w domu Pulse3D i Goldy od plejaka, a bez kombinowania działają tylko tanie pchełki od smartfona. Mi od razu zadziałały Wireless Nova Pro, polecam. Edytowane 9 maja 20231 r przez Wooyek
Opublikowano 9 maja 20231 r 9 minut temu, Wooyek napisał: Czy można zrzucić grę z kartridża do pamięci konsoli? Nie. Zresztą po co?
Opublikowano 9 maja 20231 r Pytam, bo zamówiłem link's awakening a w necie piszą, że spadki klatek eliminuje zrzucenie gry do pamięci konsoli, ale jak widać to jakiś smut.
Opublikowano 9 maja 20231 r To na przerobionej konsoli może tak jest. Ludzie przeżywają ten Link's Awakening. Skończyłem na premierę bez problemów.
Opublikowano 9 maja 20231 r 5 minut temu, Wooyek napisał: Pytam, bo zamówiłem link's awakening a w necie piszą, że spadki klatek eliminuje zrzucenie gry do pamięci konsoli, ale jak widać to jakiś smut. Są spadki i są spadki, nie pamiętam, żeby w tej grze jakoś bardzo mi przeszkadzały, graj, baw się, nie ma nad czym się rozwodzić
Opublikowano 9 maja 20231 r 10 minut temu, Wooyek napisał: Pytam, bo zamówiłem link's awakening a w necie piszą, że spadki klatek eliminuje zrzucenie gry do pamięci konsoli, ale jak widać to jakiś smut. Czytasz przestarzałe informacje w necie odnoszące się do wersji konsoli V1. W modelu V2 i OLEDzie pamięć została zmieniona na lower latency memory względem właśnie oryginalnego Switcha i to wyeliminowało problem. Edytowane 9 maja 20231 r przez GearsUp
Opublikowano 9 maja 20231 r Ciężko znaleźć coś świeżego o grze sprzed 3 czy iluś tam lat, nikt w to już nie gra. ale spoko, zamykam temat.
Opublikowano 9 maja 20231 r Apropo - Hyrule Warriors ogarnęli czy są takie ścinki jak pamiętam w demie?
Opublikowano 9 maja 20231 r 33 minuty temu, GearsUp napisał: Czytasz przestarzałe informacje w necie odnoszące się do wersji konsoli V1. W modelu V2 i OLEDzie pamięć została zmieniona na lower latency memory względem właśnie oryginalnego Switcha i to wyeliminowało problem. Gram na najnowszym oledzie, Zelda LA dropi ostro (ale do płynnej wartości, nie pokaz slajdów) przy wejściu do każdej nowej lokacji, więc co chwilę. Dodatkowo gra jest, no, mocno średnia, to nie jest najlepsza Zelda dla nowicjuszy.
Opublikowano 9 maja 20231 r Jeżeli oni nie dropną nowego sprzętu w tym roku to jakie oni gry chcą jeszcze wrzucić na Switcha? Zapowiada się coś w ogóle po Zeldzie? Dziwne to.
Opublikowano 9 maja 20231 r 10 minut temu, jimmyyy8 napisał: Jeżeli oni nie dropną nowego sprzętu w tym roku to jakie oni gry chcą jeszcze wrzucić na Switcha? Zapowiada się coś w ogóle po Zeldzie? Dziwne to. Wogole nie dziwne, teraz ma błyszczeć Zelda, w czerwcu pewnie direct i pokażą co dalej w tym roku, a potrafią przecież rzucić shadow dropem albo gierka z premierą za 2-3miesiace od pierwszej prezentacji
Opublikowano 9 maja 20231 r 11 minut temu, jimmyyy8 napisał: Jeżeli oni nie dropną nowego sprzętu w tym roku to jakie oni gry chcą jeszcze wrzucić na Switcha? Zapowiada się coś w ogóle po Zeldzie? Dziwne to. Nowy Mario nie wymaga jak widać po Odyssey lepszego sprzętu, więc spokojnie mógłby wyjść. Ale to tak na pożegnanie proponuję.
Opublikowano 9 maja 20231 r Jakby wyszło Odyssey 2 na premierę z nowym switchem to pewnie byłbym jednym z tych szajbusów co się bije o konsole w markecie
Opublikowano 9 maja 20231 r Sprzedali 125,62mln switchy Do kwietnia 2024 oficjalnie bez nowego hardware Mario Kart 8 Deluxe: 53.79M Animal Crossing: New Horizons: 42.21M Super Smash Bros Ultimate: 31.09M Legend of Zelda: BotW: 29.81M Pokémon Sword/Shield: 25.82M Pokémon Scarlet & Violet 22.1M Splatoon 3 10.67M Switch Sports 9.6M Fire Emblem Engage 1.61 Xenoblade Chronicles3 1.6M Kirby’s Return to Dream Land Deluxe 1.46M Metroid Prime Remastered 1.09M The top 10 best selling games are: Mario Kart 8 Deluxe - 53.79M Animal Crossing: New Horizons - 42.21M Super Smash Bros. Ultimate - 31.09M Breath of the Wild - 29.81M Pokemon Sword/Shield - 25.82M Super Mario Odyssey - 25.76M Pokemon Scarlet/Violet - 22.10M Super Mario Party - 19.14M New Super Mario Bros. U Deluxe - 15.41M Ring Fit Adventure - 15.38M Edytowane 9 maja 20231 r przez Daffy