Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Horizon: Zero Dawn

Featured Replies

Opublikowano

Zaryzykuje UH, najwyzej jak bede plakal z bolu to obnize :)

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 567,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ech, unikam pisania o tym tytule tutaj, bo nie można normalnie o nim rozmawiać (co jest absurdalne do kwadratu). Niestety tak jest od samej zapowiedzi, jak nie "obrona Częstochowy", to trolling, jak n

• MaiorZero
    MaiorZero

CDP Red klasa  

• Pierwszy ex w tym roku, ktorego chyba nawet nie dam rady skonczyc i nie chodzi tu wcale o slaby poczatek gry, kiepskie dialogi, polski dubbing (z angielskim wcale nie jest lepiej - choc roznica dzwiek

Opublikowano
5 godzin temu, Fanek napisał:

Na ile godzin gry jest ten dodatek?

Z 20+h zajął mi dodatek na spokojnie, a zostały jeszcze chyba 2 zadania i hunting grounds do zrobienia. 

Opublikowano
4 godziny temu, Square napisał:

@Fanek

Wymasterowanie za pierwszym razem zajęło mi ok 30h na NG+ Ultra Hard.

@Rillas

Na Ultra Hard maszyny są dużo agresywniejsze, zadajemy mniejsze obrażenia itd. Wskaźnik zdrowia przeciwników jest wyłączony, wszystko jest 5x droższe, a na NG+ UH 10x droższe. Na pierwsze przejście polecam Very Hard, albo właśnie Ultra dla naprawdę ciężkiej walki. Samemu możesz wyłączyć w zasadzie cały HUD.

nie wiedzialem ze az 10x drozsze jest wszystko :) sie dziwilem czemu mi wszystkiego brakuje

imo granie na nizszym poziomie niz VH mija sie z celem i nie ma zadnego wyzwania w starciach z maszynami

u mnie rowniez dodatek pekl w  30h a podstawka cos 80 h ;)

zamiast ciorac w nowe gierki to mam ochote przejsc gre tym razem cala na UH+ a nie tylko dodatek

Edytowane przez Szymek_PL_

Opublikowano

10x shardy, części maszyn w większości bez zmian albo np 2x (z drobnymi wyjątkami w dodatku).

Ja mam na liczniku ponad 300h, podstawkę kończyłem 3 razy na 100%, dodatek 2 razy 100%, plus sporo luźnego biegania :)

Opublikowano

Czy te zasoby da sie grindowac? Czy swiat jest tak stworzony, ze nie da rady uzbierac na wszystko?

Opublikowano
3 minuty temu, Square napisał:

10x shardy, części maszyn w większości bez zmian albo np 2x (z drobnymi wyjątkami w dodatku).

Ja mam na liczniku ponad 300h, podstawkę kończyłem 3 razy na 100%, dodatek 2 razy 100%, plus sporo luźnego biegania :)

zrobili za fajna walke poprostu :) osobiscie galancie sie wkrecilem w modyfikacje dzieki ktorym mozna zmienic sobie bron (luk) pod swoje preferencje

szkoda ze pod sam koniec dodatku dopiero mamy wszystkie nowe luki i nie mozna sie wystarczajaco dlugo nimi pobawic...no i to dodatkowe miejsce na modyfikacje na UH+ robi robote :) 2020 poprosze druga czesc :P

Opublikowano

Na NG+ jeden łuk dostajemy pod koniec, resztę można kupić wcześniej. W zwykłym trybie dużo wcześniej, bo wystarczy bluegleam.

@Rillas

Można farmić shardy jak i wszystko inne.

Opublikowano
10 godzin temu, Rillas napisał:

Zaryzykuje UH, najwyzej jak bede plakal z bolu to obnize :)

To już będzie za późno, bo z Ultra Hard nie idzie zmienić w trakcie gry :)

Ja nie wiem, jakie tu kozaki siedzą, ale ja się męczyłem na tym UH i całe moje NG+ można streścić określeniem "speedrun" - praktycznie wątek główny i tyle :)
The Frozen Wilds odpaliłem już na Normalu i tak bawiłem się najlepiej.
Nie mam nic przeciwko trudnym grom, splatynowałem 3 pierwsze części Soulsów, ostatnio The Surge i ogólnie lubię tego typu gierki, ale w takim niby banalnym Horizon było dla mnie za ciężko i nie widziałem potrzeby "wyzwania", bo w tym wszystkim ulatywała gdzieś przyjemność z grania. Od wyzwań to ja mam inne gry (jak już wcześniej wspomniałem), a tu miałem się dobrze bawić :)

Opublikowano

Teraz widzę Complete Edition za 209zł na PSN :obama: Myślałem, że będzie full price. Pudełko jest już gdzieś u nas dostępne?

edit: O, (pipi), 165zł :banderas:

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

Na pewno dostepne w ME. Swoja droga cytat z recki PPE wyladowal na pudelku, smiechlem :)

Edytowane przez Rillas

Opublikowano

Jaki cytat?

Kurde, chętnie bym jeszcze raz sobie przeszedł całą grę i wbił platyne, ale nie będę specjalnie brał wersji GOTY mając kolekcjonerke i dodatek.

Opublikowano

Co do wbijania platyny to nie ma chyba drugiego zestawu trofikow. Przynajmniej pozycja na liscie trofikow nie zawiera jakiejs specjalnej informacji o edycji goty. Co do cytatu to nie pamietam, ale cos w stylu najlepsza gra czy inny marketingowy frazesik

Opublikowano

Może ktoś potwierdzić zgodność edycji GOTY z sejwami z podstawki?

Opublikowano

Ech... Szkoda... No cóż - w takim razie żegnaj Aloy i do zobaczenia kiedyś, przy okazji sequela :)

Opublikowano

Czyli wyszło, że lecisz na trofiki :P W sumie może to i lepiej, że nie ma osobnego zestawu, nie będzie kusiło, a po prostu się przejdzie jeszcze raz :D

Opublikowano

No raczej! A jak inaczej miałbym uzasadnić i usprawiedliwić przed samym sobą (wiecznie narzekającym na brak czasu, by ograć wszystko, co mnie interesuje) ponowne granie w tytuł, który przeszedłem dwukrotnie i wymaksowałem na 100%? Tylko trofea były moją wymówką - teraz nie ma takiej opcji, bo za dużo mam zaległości, by sobie patrzeć na te rude kłaki ot tak, bez żadnej nagrody :P

Opublikowano

Przeszedłem tylko fabułę Frozen Wilds i uważam że jest krótka. Coś z 5h mi zajęło. Polatam teraz po nowej krainie w celu porobienia reszty zadań i na koniec zostawię brakujące trofki do wbicia. Chyba za duży hype był :-)

Opublikowano

pogrywam sobie od dwóch dni, doszedłem do momentu Próby, nastawiłem się na wymagającą rozgrywkę w końcu bohaterka szykowała się do tego całe życie.

a co dostałem? polowanie na sarnę i bieg przez przeszkody xd serio? na tym polega cała ta próba? xd

a na sam koniec dostajemy żałosną walkę z pół mózgami, którzy nawet nie kucną żeby się schować.

ale gramy dalej, mam już ze 4 godziny na liczniku, graficznie jest super ale brak możliwości wspięcia się na skały czy niektóre obiekty jest niesamowicie irytujące, to gra z otwartym światem czy call of duty? eh, jestem trochę rozczarowany.

Opublikowano

Skoro w zwykłej można dowolnie mieszać, to czemu w GOTY miałoby być inaczej?