Skocz do zawartości

Horizon: Zero Dawn

Featured Replies

Opublikowano

oby oby, glownie chodzi mi o framerate by byl jak najczesniej rowny liczbie 30 na zwyklym ps4 i bede zadowolony

btw polski trailer, o dziwo zjadliwy

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 538 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ech, unikam pisania o tym tytule tutaj, bo nie można normalnie o nim rozmawiać (co jest absurdalne do kwadratu). Niestety tak jest od samej zapowiedzi, jak nie "obrona Częstochowy", to trolling, jak n

• MaiorZero
    MaiorZero

CDP Red klasa  

• Pierwszy ex w tym roku, ktorego chyba nawet nie dam rady skonczyc i nie chodzi tu wcale o slaby poczatek gry, kiepskie dialogi, polski dubbing (z angielskim wcale nie jest lepiej - choc roznica dzwiek

Opublikowano

Ale robicie z tego Pro mesjasza. Downsampling i lepsze cienie, reszta będzie identyczna.

Dorzuciłbym filtrowanie tekstur i większe TXAA (bo chyba tego używają do aliasingu). Też nie rozumiem tych obaw o oprawę na zwykłym Ps4.

Opublikowano

Zapowiada się dobry tytuł gameplayowo jak i fabularnie!

Nigdy sie nie zmieniaj

Ladnie to wyglada, ciekawe czy straci uncharted z tronu konsolowego graficzkowego krola. No i czy nie bedzie nudna wydmuszka z kiepska historia jakimi byly poprzednie tytuly tego developera

Opublikowano

O grafikę nie ma co się martwić tylko o 24 klatki.

Opublikowano

W marcu się wszystko okaże, ale ja jestem spokojny o wersję na zwykłą PS4. Będzie 30 FPS ze sporadycznymi spadkami.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Dajcie spokój to jest GG oni czym jak czym ale na warstwie technicznej znają się bardzo dobrze. Grafika skosi i framerate będzie stały tego jestem pewien a reszta? Zobaczymy.

Opublikowano

oby oby, wlasnie o klatki boje sie najbardziej

a fabula jesli wierzyc tym przeciekiem z neogafa (choc nie czytalem jak to sie konczy) ma ponoc w chu.j mocnego twista wiec moze i tu nie bedzie zle

dlugosc gry wg tej ploty to 20h fabula, 40-45h jak ktos chce zrobic wszystko wiec tez jest szansa, ze mechanika gierki nawet jak nie bedzie wybitna to sie nie znudzi

Opublikowano

Ja tam zapomniałem już ale te ich Killzone też technicznie dobrze działało, jakoś spadek fps nie odczuwałem no ale kiedy w to grałem? Nie martwiłbym się o stronę techniczną gry na zwykłym i na Pro. Jeszcze 2 m-ce i pogramy sobie.

Edytowane przez Faka

Opublikowano

niezle kosi ten trailer, bardzo dobrze to sie rusza i wyglada

Opublikowano

Znaczy pod względem fabuły raczej nie można oczekiwać "poważnej, przenikliwej i zgłębiającej ludzką psychikę, post-postapokaliptycznej opowieści" - można za to spodziewać się dobrze napisanego (bo Gonzalez to dobry rzemieślnik) przygodowego flicku w ciekawych klimatach. I tyle mi wystarczy. 

No i czytali Wellsa, na pewno :v

Opublikowano

Nie wiem, ale dla mnie ta gra jako całokształt nie wygląda ładniej od U4. No ale finalny werdykt wydam w marcu, jak już zagram. 

Opublikowano

Jeśli już chodzi o kwestie graficzne to IMO nie przebiją U4, przecież tutaj to otwarty świat, a tam zaplanowane jak by nie było zamknięte lokacje

Pewnie nie przypadek:
Killzone: Shadow Fall
C15wnGvXcAU_289.jpg
C15wn_UW8AADAUQ.jpg

Grał np. w Lostach

lance-reddick-quantum-break.png

No i ta bestia!

AKj7ep.jpg

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Killzone miał świetnie nakreślony setting. Opis historii wojen z tego uniwersum trzymał mnie bardziej w napięciu niż którakolwiek z gier z serii. Mam nadzieję, że w Horizon będzie dużo lepiej.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano
  • Autor

Fanek, ten z Shadow Fall to inny aktor.

hkglukihgcjxe.gif

Mam nadzieję, że to miasto będzie fajnie rozbudowane i dadzą tam coś do roboty, a nie tylko kilka sklepów i zamek władcy :D Oczywiście nie Novigrad, ale taki trochę większy Oxenfurt z W3 styknie ;)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Pewnie i tak, ale przeskok w jakości też niezły.

Opublikowano

Jeśli już chodzi o kwestie graficzne to IMO nie przebiją U4

Weź mnie nie rozśmieszaj. OK?

Ta gra to znaczny skok wizualny w stosunku do aktualnych gier.

Opublikowano

Widzę, że wszędzie ludzie mylą Harewooda i Reddicka xDD

Edit:

Za mało The Wire!

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Ja mówie o UNCHARTED 4, a nie aktualnych grach, do tego ty wszedzie widzisz ziarno, także eot.

Opublikowano

fanek daje screena z serialu z QB a mowi o Lostach

ehh ten franek

Opublikowano

hkglukihgcjxe.gif

Mam nadzieję, że to miasto będzie fajnie rozbudowane i dadzą tam coś do roboty, a nie tylko kilka sklepów i zamek władcy :D Oczywiście nie Novigrad, ale taki trochę większy Oxenfurt z W3 styknie ;)

Przecież to na PROsiaku w 4K (tak wiem skalowanym) wypali gałki oczne :obemi:

Opublikowano

Od razu poznałem Lance'a Reddicka.

Szanuję go za rolę w Lost, ale przede wszystkim za Fringe, The Wire oraz Oz.

Opublikowano

Grał np. w Lostach

lance-reddick-quantum-break.png

Grał np. w Lostach

Grał np. w Lostach

Grał np. w Lostach

Fanek

pijobf4e8h.jpg

Opublikowano

Gra wygląda z każdym materiałem coraz lepiej, aż się nie chce wierzyć. Nie mogę się doczekać recenzji i pierwszych opinii. A i ciekawe jakie będą różnice pomiędzy PRO a zwykłym PS4 - oby nie aż tak duże na jakie się zanosi.