Opublikowano 22 kwietnia22 kwi Obejrzałem dwa odcinki tego Daemons of the Shadow Realm, no i powiedziałbym że na razie jest takie sobie. Dziwny początek, bardzo nie lubię kiedy mangaka (tutaj chyba mangaczka?) jest niezdecydowany czy chce robić komedię czy poważne story spoilerśmieszki heheszki, chwilę później wszyscy wieśniacy brutalnie wyrąbani w pień, a za dwa momenty znowu robimy sobie jaja, bo czemu nie sam motyw przyzywania obdarzonych supermocami pomocników do walki śmierdzi na kilometr Faith/Stay czy inną Personą. No i chyba jednak nastawiałem się na typową fantastykę, a tutaj spoilerhelikoptery, samochody i nakurwianie giwerami, zabrakło tylko mechów z Metal Gear SolidAle szansę jeszcze dam, bo FMA też na początku mnie nie zachwyciło, żeby później solidnie się rozkręcić.
Opublikowano wczoraj o 18:22 1 dzień I Got a Cheat Skill in Another World and Became Unrivaled in the Real World, Too, - 2023 rok, 13 odcinków... ALE NAZWAA xD. Uberkoks. xDBezgranicznie... dziwne w tym anime jest to dlaczemuż to jego tytuł jest taki kruci... długi... ,,I Got a Cheat Skill in Another World and Became Unrivaled in the Real World, Too"? Cholernie ambitna i całkiem oryginalna fabuła, jak i same założenia gatunku ,,isekai". Faktycznie, naszemu MC idzie momentami kapitalnie łatwo, bo nie rozumiem dlaczego ,,skille" z tego dziwnego wymiaru/alternatywnego świata, do którego dostaje się przez drzwi od chatki, którą podarował mu jego krewny, obowiązują w normalnym, doświadczanym przez niego świecie? To nie powinno się wydarzyć, tu a tu są inne prawa i normy spajające te światy. Czyli wynika z tego, że Yuuya poexpi trochę w fantastycznym wymiarze i wszelakie zdolności i potęga zostanie wykorzystana we własnym życiu i rzeczywistości. Połowa sezonu za mną i nie widzę niczego co mogłoby Yuuyę powstrzymać przed ciągłym rozwojem: uberkoks do oporu xD.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Dorohedoro s2. - dawno nie widziałem takiej rzeźni w animespoilerscena "zdegradowania" Asu Podobnie jak pierwszy sezon absolutny top jeżeli chodzi o styl: niesamowita zgraja powykręcanych popaprańców, obrzydliwy i depresyjny świat, mocno stonowane kolory i efekty, zupełnie jakbym oglądał jakieś pojebaństwo z lat 90. Większy problem mam z fabułą, bo podobnie jak w 1 sez. zabrakło mi tu jakiegoś głównego wątku napędzającego całe story, a zamiast tego mamy chaotyczny zlepek wydarzeń skaczących od jednej postaci do drugiej, skupiających się na przedstawieniu ich przeszłości (finalnie i tak niewiele się dowiadujemy). Wciąga to średnio, ale i tak warto obejrzeć dla klimatu, artstyle'u i kilku ostro zrytych scen. Oby na następne odcinki znowu nie trzeba było czekać 25 lat.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. W planach do ,,watchingu" anime o skromnym tytule: ,,86" - seria odcinkowa z 2021, bodaj tylko z jednym sezonem jak dotąd. Intryguje nie tyle tytuł, co to jaki gatunek serial prezentuje, fabułę, okoliczności Uniwersum, no i postaci. Opis intryguje i pobudza apetyt:https://www.filmweb.pl/serial/86-2021-100069942 godziny temu, Josh napisał(a):Dorohedoro s2. - dawno nie widziałem takiej rzeźni w animespoilerscena "zdegradowania" Asu Podobnie jak pierwszy sezon absolutny top jeżeli chodzi o styl: niesamowita zgraja powykręcanych popaprańców, obrzydliwy i depresyjny świat, mocno stonowane kolory i efekty, zupełnie jakbym oglądał jakieś pojebaństwo z lat 90. Większy problem mam z fabułą, bo podobnie jak w 1 sez. zabrakło mi tu jakiegoś głównego wątku napędzającego całe story, a zamiast tego mamy chaotyczny zlepek wydarzeń skaczących od jednej postaci do drugiej, skupiających się na przedstawieniu ich przeszłości (finalnie i tak niewiele się dowiadujemy). Wciąga to średnio, ale i tak warto obejrzeć dla klimatu, artstyle'u i kilku ostro zrytych scen. Oby na następne odcinki znowu nie trzeba było czekać 25 lat.Tak, Dorohedoro to serial o bandzie (zarówno tych ,,Kaimanowskich" i tych ,,Enowskich") totalnych szajbusów, pomyleńców i renegatów własnego losu. Kalejdoskop emocji, genialna stylizacja, idealnie dobrana do założeń fabuły i kreacji tej ,,dziurowej" rzeczywistości. Skoro takie rekomendacje lecą o sezonie drugim w tym Uniwersum, to trzeba jak najszybciej ogarnąć sprawę i oglądać s02 z ,,Dorohedoro" właśnie. Łej! :D