Opublikowano 22 kwietnia22 kwi Obejrzałem dwa odcinki tego Daemons of the Shadow Realm, no i powiedziałbym że na razie jest takie sobie. Dziwny początek, bardzo nie lubię kiedy mangaka (tutaj chyba mangaczka?) jest niezdecydowany czy chce robić komedię czy poważne story spoilerśmieszki heheszki, chwilę później wszyscy wieśniacy brutalnie wyrąbani w pień, a za dwa momenty znowu robimy sobie jaja, bo czemu nie sam motyw przyzywania obdarzonych supermocami pomocników do walki śmierdzi na kilometr Faith/Stay czy inną Personą. No i chyba jednak nastawiałem się na typową fantastykę, a tutaj spoilerhelikoptery, samochody i nakurwianie giwerami, zabrakło tylko mechów z Metal Gear SolidAle szansę jeszcze dam, bo FMA też na początku mnie nie zachwyciło, żeby później solidnie się rozkręcić.
Opublikowano wtorek o 18:222 dni I Got a Cheat Skill in Another World and Became Unrivaled in the Real World, Too, - 2023 rok, 13 odcinków... ALE NAZWAA xD. Uberkoks. xDBezgranicznie... dziwne w tym anime jest to dlaczemuż to jego tytuł jest taki kruci... długi... ,,I Got a Cheat Skill in Another World and Became Unrivaled in the Real World, Too"? Cholernie ambitna i całkiem oryginalna fabuła, jak i same założenia gatunku ,,isekai". Faktycznie, naszemu MC idzie momentami kapitalnie łatwo, bo nie rozumiem dlaczego ,,skille" z tego dziwnego wymiaru/alternatywnego świata, do którego dostaje się przez drzwi od chatki, którą podarował mu jego krewny, obowiązują w normalnym, doświadczanym przez niego świecie? To nie powinno się wydarzyć, tu a tu są inne prawa i normy spajające te światy. Czyli wynika z tego, że Yuuya poexpi trochę w fantastycznym wymiarze i wszelakie zdolności i potęga zostanie wykorzystana we własnym życiu i rzeczywistości. Połowa sezonu za mną i nie widzę niczego co mogłoby Yuuyę powstrzymać przed ciągłym rozwojem: uberkoks do oporu xD.
Opublikowano wczoraj o 10:58 1 dzień Dorohedoro s2. - dawno nie widziałem takiej rzeźni w animespoilerscena "zdegradowania" Asu Podobnie jak pierwszy sezon absolutny top jeżeli chodzi o styl: niesamowita zgraja powykręcanych popaprańców, obrzydliwy i depresyjny świat, mocno stonowane kolory i efekty, zupełnie jakbym oglądał jakieś pojebaństwo z lat 90. Większy problem mam z fabułą, bo podobnie jak w 1 sez. zabrakło mi tu jakiegoś głównego wątku napędzającego całe story, a zamiast tego mamy chaotyczny zlepek wydarzeń skaczących od jednej postaci do drugiej, skupiających się na przedstawieniu ich przeszłości (finalnie i tak niewiele się dowiadujemy). Wciąga to średnio, ale i tak warto obejrzeć dla klimatu, artstyle'u i kilku ostro zrytych scen. Oby na następne odcinki znowu nie trzeba było czekać 25 lat.
Opublikowano wczoraj o 13:44 1 dzień W planach do ,,watchingu" anime o skromnym tytule: ,,86" - seria odcinkowa z 2021, bodaj tylko z jednym sezonem jak dotąd. Intryguje nie tyle tytuł, co to jaki gatunek serial prezentuje, fabułę, okoliczności Uniwersum, no i postaci. Opis intryguje i pobudza apetyt:https://www.filmweb.pl/serial/86-2021-100069942 godziny temu, Josh napisał(a):Dorohedoro s2. - dawno nie widziałem takiej rzeźni w animespoilerscena "zdegradowania" Asu Podobnie jak pierwszy sezon absolutny top jeżeli chodzi o styl: niesamowita zgraja powykręcanych popaprańców, obrzydliwy i depresyjny świat, mocno stonowane kolory i efekty, zupełnie jakbym oglądał jakieś pojebaństwo z lat 90. Większy problem mam z fabułą, bo podobnie jak w 1 sez. zabrakło mi tu jakiegoś głównego wątku napędzającego całe story, a zamiast tego mamy chaotyczny zlepek wydarzeń skaczących od jednej postaci do drugiej, skupiających się na przedstawieniu ich przeszłości (finalnie i tak niewiele się dowiadujemy). Wciąga to średnio, ale i tak warto obejrzeć dla klimatu, artstyle'u i kilku ostro zrytych scen. Oby na następne odcinki znowu nie trzeba było czekać 25 lat.Tak, Dorohedoro to serial o bandzie (zarówno tych ,,Kaimanowskich" i tych ,,Enowskich") totalnych szajbusów, pomyleńców i renegatów własnego losu. Kalejdoskop emocji, genialna stylizacja, idealnie dobrana do założeń fabuły i kreacji tej ,,dziurowej" rzeczywistości. Skoro takie rekomendacje lecą o sezonie drugim w tym Uniwersum, to trzeba jak najszybciej ogarnąć sprawę i oglądać s02 z ,,Dorohedoro" właśnie. Łej! :D
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Ej na czym polega fenomen jujutsu kaisen? Fabuła praktycznie nie istnieje i zasadniczo całe anime to aura farming i ładne animacje(juz solo leveling ma jakas fabułe). Odpaliłem ostatnio 3 sezon i serio nie miałem pojęcia o co tu w sumie chodzi mimo, że kiedys tam ogladalem 1 i 2, a to cale culling game to nie mam pojecia na czym polega w sumie, bo jest tam chyba z 10 zasad dlugich jak opisy kart yu gi oh.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 1 minutę temu, Soban napisał(a):- fabuła praktycznie nie istnieje- culling game to nie mam pojecia na czym polega w sumie, bo jest tam chyba z 10 zasad dlugich jak opisy kart yu gi ohMusisz wybrać jedno Nie no, tak na serio, to nie mam zamiaru bronić story z JJK, bo wiadomo że tu chodzi głównie o zajebiscie zrobione i pomysłowe walki oraz charyzmatycznych bohaterów, ale czy ktoś wymaga więcej od tego gatunku? Dragon Ball jest niby lepsze? Naruto? Bleach? Popcorniak jest wiele innych, ale z dużo lepszą animacją od wcześniej wymienionych. I nawet mi nie każ zaczynać kolejnej tyrady odnośnie Solo Leveling, które opiera się w całości na przekoksowanym pedałku pokonującym bez żadnych poblemów kolejnych bossów. Tam to dopiero nie ma fabuły, chyba nawet w Tetrisie jest bardziej skomplikowana i wciągająca.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Ja przy jujutsu odpadłem po pierwszym sezonie, zupełnie nie dla mnie, ale ja w większości tych nowych popularnych sie odbijam. Solo leveling to miałem dość po 3 epach i chyba jedynie demon slayera oglądam, ale to głównie przez to że znajomi lubią więc sobie jeździmy na kinówki razem przy okazji
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Jujutsu też mi nie podszedł pierwszy sezon, ale od drugiego to już jest taki rozpierdol non stop, że warto się przemęczyć.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Prośba o polecankę - anime oglądam bardzo mało, nie jestem na bieżąco, więc rekomendacje mogą dotyczyć i rzeczy z ubiegłego wieku.Szukam czegoś zwartego, najlepiej jeden-dwa sezony, dobra intryga z zagadką (okolice kryminału itp.), mogą być elementy paranormalne, jakaś ładna bitka też nie zawadzi, byle nie było dużej ilości humorku czy "dziecinnych" designów. Opis pewnie bardzo ogólny, więc i przyjmę rozmaite rekomendacje - najważniejsze, żeby rzecz nie była rozciągnięta i zbyt infantylna.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 11 minut temu, Jukka Sarasti napisał(a):Prośba o polecankę - anime oglądam bardzo mało, nie jestem na bieżąco, więc rekomendacje mogą dotyczyć i rzeczy z ubiegłego wieku.Szukam czegoś zwartego, najlepiej jeden-dwa sezony, dobra intryga z zagadką (okolice kryminału itp.), mogą być elementy paranormalne, jakaś ładna bitka też nie zawadzi, byle nie było dużej ilości humorku czy "dziecinnych" designów. Opis pewnie bardzo ogólny, więc i przyjmę rozmaite rekomendacje - najważniejsze, żeby rzecz nie była rozciągnięta i zbyt infantylna.Pluto
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Kara no Kyoukai/The Garden of Sinners, Baccano!, Shinsekai yori, 91 Days, Texhnolyze.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 6 godzin temu, Jukka Sarasti napisał(a):Prośba o polecankę - anime oglądam bardzo mało, nie jestem na bieżąco, więc rekomendacje mogą dotyczyć i rzeczy z ubiegłego wieku.Szukam czegoś zwartego, najlepiej jeden-dwa sezony, dobra intryga z zagadką (okolice kryminału itp.), mogą być elementy paranormalne, jakaś ładna bitka też nie zawadzi, byle nie było dużej ilości humorku czy "dziecinnych" designów. Opis pewnie bardzo ogólny, więc i przyjmę rozmaite rekomendacje - najważniejsze, żeby rzecz nie była rozciągnięta i zbyt infantylna.MyAnimeList.netMouryou no HakoAbsent-minded schoolgirl Yoriko Kusumoto only has eyes for Kanako Yuzuki. After planning for their summer trip, their journey comes to a premature and brutal end when Kanako is found severely woundedKryminał z elementami nadprzyrodzonymi na bazie jednej z książek z cyklu powieści. Boogiepop phantom też kręci się wokół zagadki i jest sporo twistów itd. Może jeszcze Paranoia Agent? Wszystkie są raczej starsze, ale moim zdaniem warte sprawdzenia.