Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

Opublikowano
12 minut temu, easye napisał:

Tych Avengersow juz dodali?

mozna przez apke juz sciagac 140gb

• Odpowiedzi 13,5 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano
7 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

Dużo dobra zapowiedzieli do XGP i drugie tyle z premierą na Xa. Świetnie, że Japończycy, spoza wielkich devów, przekonują się do Xa.

duża w tym zasługa programu ID@Xbox, który oferuje wsparcie niezależnym devom w wydawaniu swoich gier na Xboxie, 

Opublikowano

Nexus :banderas:AI TSF :obama: I taka śmieciarka może podjeżdżać codziennie

Opublikowano
14 minut temu, ASX napisał:

duża w tym zasługa programu ID@Xbox, który oferuje wsparcie niezależnym devom w wydawaniu swoich gier na Xboxie, 

Zdecydowanie. Zwłaszcza, że często te indory faktycznie wyglądają na coś nowego (widać w nich wschodnią rękę), a nie kolejną metroidvanię i/lub soulslike. Czekam jeszcze co wykombinuje MS w sprawie japońskich devów, bo mówi się przecież o jakimś przejęciu (lub współpracy) z dużym devem z KKW.

Opublikowano

Nie można tak było od razu, lata temu, zamiast slepej uliczki " tivi tivi"?

Dziś rynek giereczkowy mógłby wyglądać zupełnie inaczej.

Opublikowano

Deva nie przejmą japońskiego raczej, bo tam z tego co kiedyś czytałem jest jakaś jazda biurokratyczna jeśli chodzi o przejmowanie jp firm przez "zachodni" kapitał. SONY czy nintendo mają na tym polu z górki w porównaniu do ms. Tak szczerze to jp to przegrany dla xboxa rynek i chyba jedynie jakby Spencer załatwił nowego mon huna jako exa to by mogli coś zwojować co w sumie nie jest takie niemożliwe patrząc jak capcom kisił serie na 3dsie długi czas zanim powrócił na szerszy rynek z mh world. Rise jest na switch i pc, wiec ms ogarniajac mon huna ma xbox + pc co zle dla capcomu nie brzmi.

Opublikowano
1 godzinę temu, szurubur napisał:

mozna przez apke juz sciagac 140gb

To już na pewno ściągam. :yao:

Opublikowano

Deva z  KKW spokojnie mogą przejąć, co innego gdyby to był duży wydawca jak np: Sega/Capcom/SE

Zresztą MS już ma Tango w pakiecie Bethesdy, wiadomo że 1-2 lata temu chcieli przygarnąć Platinum Games.

Pytanie czy MSowi potrzebny jest dev z KKW.

Opublikowano

oczywiście Xbox nigdy prawdopobnie nie podbije japonii, ale warto zaznaczyć że nowa generacja Xboxów sprzedaje się w kraju kwitnącej wiśni o wiele lepiej niż Xbox One, w lipcu Famitsu raportowało że XSX i XSS w ciągu 50 tygodni przebił granicę 100 000 sprzedanych sztuk, dla porównania Xbox One potrzebował aż 50 miesięcy żeby osiągnąć taki wynik. 

Ale sprzedane konsole to tylko część obrazu, bo w japonii rynek konsolowy jest wypierany na rzecz grania mobilnego na telefonach i tu pojawia się szansa dla dzisiaj ogłoszonego w Japonii Xclouda i gdybym był na miejscu Spencera to tutaj upatrywałbym głównego pola do rozwoju marki na dalekim wschodzie.

Koniec końców fajnie że się starają, nie olewają TGS, wspierają japońskich devów i inwestują w japońskie lokalizacje (pod tym względem japończycy są gorsi niż Czezare i jeśli gra nie ma japońskiej to nie ma szans by się tam sprzedała), fajnie byłoby gdyby w podobny sposób w Polski rynek.... ale na to pewnie trochę poczekamy

Opublikowano
30 minut temu, Soban napisał:

Deva nie przejmą japońskiego raczej, bo tam z tego co kiedyś czytałem jest jakaś jazda biurokratyczna jeśli chodzi o przejmowanie jp firm przez "zachodni" kapitał. SONY czy nintendo mają na tym polu z górki w porównaniu do ms. Tak szczerze to jp to przegrany dla xboxa rynek i chyba jedynie jakby Spencer załatwił nowego mon huna jako exa to by mogli coś zwojować co w sumie nie jest takie niemożliwe patrząc jak capcom kisił serie na 3dsie długi czas zanim powrócił na szerszy rynek z mh world. Rise jest na switch i pc, wiec ms ogarniajac mon huna ma xbox + pc co zle dla capcomu nie brzmi.

Czytałem dzisiaj, że ten zapis ma rzemomo dotyczyć spółek skarbu państwa, a prywaciarze mogą bez problemu (Tango w Bethesdzie). Tylko, że nie ma na rynku dużego deva który chciałby sprzedać się MSowi (nieudane próby przy Platinum i SEGA).

@ASX nie podbiją Japonii nigdy, ale mocno zachodnie produkcje mają jakąś tam popularność u nas (Nier, MonHun, Residenty). Marzy mi się coś dużego za pieniądze MSu, ale dużego - mówię tu o kalibrze From Software lub Capcom aniżeli jakiś niszowy noname dostarczający żółtko na meta.

Opublikowano

Udało się komuś zainstalować Phoenix Point? W apce jest ale mam błąd, a na konsoli nie ma ;O 

Opublikowano
1 minutę temu, MLeKSk napisał:

Do tego 46 GB aktualizacji :-D

To nie ściąga się już zaktualizowana wersja? XDD

Opublikowano

Ściągając gierkę zasysamy zawsze aktualną wersję, więc tutaj nie powinno być inaczej. Pozostaje jednak pytanie czy nie szkoda wam czasu i prądu na takiego potworka jak Avengers?

Opublikowano

Ja po ściągnięciu ok. 30-40gb miałem komunikat że mogę ograć, odpaliłem grę i tez pojawił się komunikat że jeszcze coś tam się ściąga, ale normalnie mogłem grać w prolog, ale którzy wyłączyłem go po kilku minutach, bo nasączanie AAA gamizmow było dla mnie zbyt duże

Opublikowano

Gorzej, przymus wolnego chodzenia po planszy, wzrok Batmana i QTE

Opublikowano

Ostatnio jestem zadowolony z usługi gamepass. Naprawdę od chuja ciekawych tytułów wpada.

Opublikowano

Fajnie tak z partyzanta dostać na koniec miesiąca kilka dodatkowych gier, a w następny wtorek zapowiedz na kolejne dwa tygodnie :obama:

Opublikowano

Ja ostatnio zacząłem grać w octopath traveler i całkiem fajne to ale randomowe walki są już dla mnie nie do zniesienia :-\

Opublikowano

Masz zdolność która ogranicza częstotliwość tych randomowych walk