Skocz do zawartości

Remaster Resident Evil 4, 5, 6

Featured Replies

Opublikowano

Solo było łatwiej niż w coopie w tej walce. LiN też do przejścia.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 345
  • Wyświetleń 44,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dr.Czekolada
    Dr.Czekolada

Konami  Bohaterzy. Nawet nie musieli. W końcu to nie ich gra.

• Tylko grać.   Hejtu co do Czwartego Residenta nigdy nie miałem i uważam go za najlepszego z pośród tych już nowych. Włożyłem płytkę, zainstalował się pograłem już godzinę i ten klimat jest niesamow

• a ch,uj ci do  tego że tak się spytam

Opublikowano

Patrząc w prognozy finansowe Capcomu, nowego Residenta można się spodziewać przed marcem 2017, owe prognozy przewidują:

Monster Hunter - 2mln sprzedanych kopii
MajorTitle - 4 mln (to musi być Resident Evil 7 - żadne inne IP Capcomu nie jest tak mocne)
MajorTitle2 - 2 mln - albo nowe Dead Rising, albo Devil May Cry, albo Dragon's Dogma (wątpliwe).

To będzie ciekawe E3 dla nich :v

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dwa szybkie pytanka do zorientowanych w Re5, tryb no mercy będzie też możliwy o grania w split screen i czy split screen będzie w zmniejszonym oknie tak jak większość gier czy normalnie jak np. Geasy?

Opublikowano

W oryginale były zachowane proporcje na splicie, a patrząc na poziom jaki ma prezentować remaster można stwierdzić, że nie będzie zmian.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Ja już zakupiłem. Polecam odpalić gierke po sciągnięciu bo reszte danych aplikacja zassysa dopiero po odpaleniu (reszta czyli 11 gb).

Będzie grane online z ojcem tym razem. Pamiętam jak oraliśmy w to na split screnie na ps3, polecam taki styl życia.

Opublikowano

Chyba taki styl dymania graczy przez Capcom. Spodziewałem się jakiś znaczących zmian względem grafy a dostaliśmy tylko 1080p/60 fps. Nawet tekstur nie poprawili i sprzedają to za niemałe pieniądze. Wstyd. 

Opublikowano

A komu to potrzebne? 

Opublikowano

Pograłem trochę i jest taki sam sztos jak był za czasów PS 3. Szybkie loadingi, online w coopie jest genialny jak zwykle, nic tylko grać ze znajomym zdobywać nowe pukawki.

Będzie platynka  :ohstop:

Opublikowano

Ja też czekam na czwórkę. Jedna z najgenialniejszych gier wszechczasów...

Opublikowano

I ja również czekam na czwórkę. Ogram na Xboxie bo jeszcze na zielonej konsoli nie grałem w Residenta. Mam nadzieję że dadzą nowe, lepsze trofiki. Te z poprzedniej wersji były żenujące. W REmake HD były świetne i z przyjemnością robiło się platynkę.

Opublikowano

Gram sobie w RE5 skończyłem chapter 1-2 a tu info że następny się pobiera a pasek stoi w miejscu...Co jest grane??

016d63f56e7b7abcgen.jpg

Edytowane przez Popi

Opublikowano

Dlatego ja nigdy nie odpalam gry zanim nie pobierze mi całości - w (pipi)e mam taką funkcjonalność, że niby można, wolę poczekać na wszystko i grać w wersję kompletną, z pełnym pakietem patchy itp.

Opublikowano

Przeoczyłem posta Ofi, który wyżej pisał i rzeczywiście, jest patch 15 giga którego przeoczyłem. Myślałem , że tylko ściągnięta gra wystarczy do pełnej zabawy.

Opublikowano

Ja chyba jednak podziękuje. Zaczekam na RE4.

A RE6 już kupiłeś? I po co czekać znowu na RE4, ile razy się już to przechodziło? Podejrzewam, że więcej nic nie będzie, re4 hd wersja zresztą jest do kupienia. Jeszcze jakby w pudełku wydali to spoko, brałbym do kolekcji ale takto trochę lipka.
Opublikowano

Ładnym steelbookiem tez bym nie pogardził. Coś na wzór MGS2, 3, PW. No ale jak chcą robić po swojemu to proszę bardzo!

Opublikowano

Dla mnie piąteczka była najlepsza bo bardzo dobrze jest tutaj zrobiony COOP.

Gra w ogóle się nie zestarzała gameplay'owo. Dalej się miodnie śmiga korytarzykami i strzela do Majii

Opublikowano

Znaczy piątka, jak i czwórka, to gameplayowo są po prostu drętwe i archaiczne, w porównaniu do obecnych shooterów TPP, więc w sumie nie miała się jak "zestarzeć", bo bardziej już się chyba nie da. :P

Po prostu odpalając ten tytuł, trzeba się na to psychicznie przygotować i dać się ponieść wyobraźni, że znów jesteśmy piękni i młodzi, a w residentach tak się właśnie steruje i już :)

Pamiętam, że RE5 na PS3 ogrywałem dość późno, więc stosunkowo niedawno i najpierw nie mogłem się przekonać do sterowania właśnie, jak już jednak się przemogłem to wręcz się zakochałem w tym tytule - masa świetnej rozrywki na najwyższym poziomie i to solo - nie grałem w co-op'ie.

Opublikowano

Premiera RE4 na PS4/Xone - 30 sierpnia. Info z oficjalnego kanału na Fejsie. 

Czyli szału nie będzie jeśli idzie o poprawę jakości. Ta legenda aż prosi się o solidny remaster. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Ta gra sie prosi o remake a nie 15sty remaster ktory (pipi) zmieni i jest tylko pretekstem zeby wydac na nowa platforme.

Opublikowano

Mam nadzieje, że dwójka będzie sztos, bo musze się przyznać, że nigdy jej nie przeszedłem  :reggie: