Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

jeśli dobrze pamiętam, to już Xbox One S ma UHD BR ;)

Ano ma, ale to nadal prawie ten sam bazowy Xbox "klątwa 900p" One. Podejrzewam, że Sony nie zdecydowało się wrzucić do Slima UHD, bo dziwnie by wyglądało, że w słabszej konsoli coś takiego jest, a w niby mocniejszej Pro nie ma, bo trzeba było nadal lecieć po kosztach i walczyć ceną. Myślałem, że Neo\Pro i Scorpio to będzie starcie takich konsol "w wersji premium", gdzie nikogo nie zaboli te powiedzmy 100$ w końcowej cenie w tę czy we w wtę. Ale jak widać Sony wybrało inną drogę. :/

Edytowane przez Frantik

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 221,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wróciłem ! Kaganiec embarga sprzedażowego i pilnowania założono mi skutecznie i tak trochę było nieprzyjemnie, ale żyje.   Montuje kilka materiałów na YT, mam nadzieje się wyrobić na jutro, choć pracy

• NIE SLUCHAJ HEJTEROW   Zakladaj kominiare i graj na Pro  

• To nie jest takie proste. Dawniej gry były dużo mniej skomplikowane a algorytmy nimi rządzące mogła opanować jedna osoba (tak jak np. Miyamoto przepisał Pokemony praktycznie od zera bo pierwsza ekipa

Opublikowano

@Mike

Wiadomo, że procesor w PS4 to pięta achillesowa, no ale on także dostanie boosta o 30%.

Edytowane przez Kyokushinman

Opublikowano

Jeżeli CDP zdeklaruje się, że zrobi patch do W3 pod Pro to kupię nową konsole, jeżeli nie, mam wywalone i po prostu czekam 2-3 lata na nową konsolę.

Opublikowano

@up

Patrząc na ceny innych konsol, można przyjąć przelicznik ~4,6pln.

@Kyokushinma

To za mało. Jeśli jakiś tytuł ma spadki do 40fps, to 30% wzrost samego taktowania CPU nie sprawi, że gra dobije do 60fps.

Edytowane przez Mike

Opublikowano

399 chyba też okulary vr od sony i wyszło 1769. Ciekawi mnie jak w praktyce obie konsole będą współpracowały z vr i jak duża przepaść będzie.

Edytowane przez simonldz

Opublikowano

Jeżeli CDP zdeklaruje się, że zrobi patch do W3 pod Pro to kupię nową konsole, jeżeli nie, mam wywalone i po prostu czekam 2-3 lata na nową konsolę.

wiesiek w betonowym 30fps, detalach na ultra, malym pop-upie i z wieksza liczba ludzi w miastach mmmmm

Opublikowano

Niesamowite jaką okazję do zadania ciosu ma teraz MS. Jeśli nie będą wciskać kitu o 4K, a zapewnią fullHD i 60 fpsów w już wydanych jak i tych przyszłych grach to powinni kupić ludzi. Sony teraz daje tak dezorientujące informacje, zupełnie jak MS w przypadku premiery One. Najlepiej to się nie skończyło.

Ale to jest Sony. Sony może, i tak wszyscy będą posikani z radości.

Opublikowano

Przy takiej cenie slima i obecnym kursie waluty to lepiej chyba wziac fata w obecnych niezlych zestawach z gierkami i miec wywalone.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

btw te rozkminy o trybach, detalach i rozdzielczościach w tomb raiderze przez ostatnie parę stron są okropne zerzygałem się

jeśli w tą stronę mają zmierzać konsole to ja dziękuję bardzo

Opublikowano

był gdzieś ciekawy zapis (gdzieś z miesiąc temu to czytałem jakiś leak był) , że do gier wypuszczonych po którymśtam października Sony wymaga od devsów patcha  "Neo mode" do lepszej grafy, gry wypuszczone po tym terminie muszą mieć ten tryb...być może Square zawaliło z tym do FFXV stąd obsuwa? xD

link

http://www.giantbomb.com/articles/sources-the-upgraded-playstation-4-is-codenamed-ne/1100-5437/

by się zgadzało, nawet daty premiery można się było domyśleć już wcześniej

w skrócie :

- Sony wymaga 'neo mode'

- nie wymaga natywnego 4K

Edytowane przez nero2082

Opublikowano

No ale dla mnie to będzie piekna gwiazdka w mega wypasiony tv 4K specjalnie pod ps4 Pro.

Wchodze w te nowa ere / generacje pełna gębą.

Opublikowano

Skalowane 4k, wypasione 1080p, 1800zł, 310W... hmmm, nie wiem czy mam się cieszyć.

Edytowane przez Masamune

Opublikowano
  • Autor

U55r trollujesz czy na serio? gry na wczorajszym pokazie gierki wyglądały jakby chodziły w 20-25fps to jest przecież niegrywalne.

3 tryby ustawień do wyboru niby fajnie bo każdy sobie dopasuje do posiadanego Tv tak, ale nikt nie poruszył innej kwestii, to zapewne wydłuży proces dewelopingu (który już teraz i tak jest długi), aby wszystko jako tako płynnie działało. Tym samym może hipotetycznie wzrosnąć cena gier jeśli dłużej trzeba będzie nad nimi pracować. Ehhh dobrze i niedobrze, już sie człowiek zaczyna sam za głowe łapać co z tą branżą

Opublikowano

juz czytalem na fb komentarze, ze skoro ps4pro jest 3 razy mocniejsze od ps4 to ps4 powinno byc teraz trzy razy tansze xDDD

Opublikowano

U55r trollujesz czy na serio? gry na wczorajszym pokazie gierki wyglądały jakby chodziły w 20-25fps to jest przecież niegrywalne.

3 tryby ustawień do wyboru niby fajnie bo każdy sobie dopasuje do posiadanego Tv tak, ale nikt nie poruszył innej kwestii, to zapewne wydłuży proces dewelopingu (który już teraz i tak jest długi), aby wszystko jako tako płynnie działało. Tym samym może hipotetycznie wzrosnąć cena gier jeśli dłużej trzeba będzie nad nimi pracować. Ehhh dobrze i niedobrze, już sie człowiek zaczyna sam za głowe łapać co z tą branżą

Przecież dzisiaj robi się wszystko suwaczkami, i ta PS4 Pro to nic innego jak trochę mocniejsza konfiguracja PC, która dostanie kilka lepszych efektów. Imo wielce się z tym nie namęczą.

Edytowane przez Masamune

Opublikowano

Kotaku. A Pro owner who merely has a current-standard 1080p TV may also see marginal improvements to games that are programmed to use the more powerful console’s power for non-4K/HDR effects. According to developers working on games for the Pro, these gamers may see the game they’re playing running at a more stable framerate or with some improved graphical details.

Więc jakieś zmiany na zwykłym tv będą.

To teraz sobie przetlumacz slowko "marginal" i bedziesz mial swoja odpowiedz na wczorajsze pytanie :)

btw. "Custom 4k" kisne xDDDDDDDDDD

A mowilem ze nie ma opcji ze tak slabe pudlo bedzie wyciagac natywne 4k (moze w remasterach z ps3 by dali rade xd), a niektorzy wczoraj mieli majaki ze kilakanascie gier juz ma zapowiedziane native xdd

Az sie powtorze:

nC6V8LB.gif

Opublikowano

Andromeda podobno 30 klatek i 1080 zarówno na zwykłej jak i Pro :reggie:

Na Twitterze Bio podało Custom 4K co do Andromedy ale szczegółów nie mogli podać ;-]

Opublikowano

Ten 4K custom to już wypacza idee konsoli, beka i tyle niestety.

Opublikowano

No, że jak sobie zrobisz to będziesz miał xD

Opublikowano

Scorpio to juz 9 generacja. O yezusie to za kilka lat bedzie 10. To sie dopiero bedzie dzialo. Nasze umysly beda przenoszone do serwera i tam odbywqc bedziemy wirtualne przygody niczym w rzeczywistosci.