Opublikowano 15 lipca 20241 r Są specjalne filtry do wody pod zlew(odwrócona osmoza). Koszt koło tysia. A wode masz idealnie czysta
Opublikowano 17 lipca 20241 r Padła pralka Bosch po 12 latach, co brać teraz? ktoś może szukał ostatnio? Zaczęło się, że zablokowały się drzwiczki na zakończeniu prania, otworzyłem jakoś i ułamałem część rączki, myślałem że to przez to, skleiłem złożyłem krzyczy że nie może wystartować prania bo drzwiczki można otworzyć w czasie prania (zamek z elektromagnesem nie trzyma zapewne), zamówiłem nowy zamek ale dalej to samo, tyle ze podłączyłem go na krótko i w ręku miałem ten haczyk bo uszkodziłem jeszcze to koło później. Można niby zamówić całe koło i złożyć, ale jak znowu się zatrzaśnie to już nie zwrócę tego, pewnie programator zwariował z tymi drzwiczkami tam majster powiedział przez tel. 50% szans że będzie działać, więc chyba lepiej kupić nową co?
Opublikowano 17 lipca 20241 r Mi jak coś sie zepsulo to po naprawie za 300pln po 3ms znowu cos jeblo wiec kupilem nowa i mam już 8 rok samsunga ecobubla i stara potrafi po kilka prań dziennie zrobić więc intensywnie użytkowane i tylko co jakiś czas trzeba filtr wyczyscic. Forumek pewnie poleci lg Edytowane 17 lipca 20241 r przez benito82pl
Opublikowano 20 lipca 20241 r Zaczynam robić risercz odnośnie odkurzacza pionowego, na tą chwilę w grę wchodzą 2 marki, albo Dyson albo Samsung. Wiem, że tutaj ludzie mieli Dysony i raczej chwalili, a miał ktoś Samsunga? Podszedłem dziś do RTV Euro AGD i można było obmacać V15 5gen, niestety nie mieli żadnych wysokich modeli Samsunga, wiem, że to przede wszystkim ma odkurzać, ale chciałbym żeby to było też dobrze wykonane, a ten plastik V15 to taki trochę PS5 vibe, przetopione jakieś kubeczki plastikowe, dość tanio to wygląda jak na nie tani odkurzacz. Edytowane 20 lipca 20241 r przez Wooyek
Opublikowano 20 lipca 20241 r Może akurat inna marka, ale kupiłem jakiś czas temu i jeden z lepszych zakupów do domu. https://www.euro.com.pl/odkurzacze-pionowe/electrolux-power-hygienic-800-ep81hb25wu.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=ad_pmax&gad_source=1&gclsrc=ds
Opublikowano 20 lipca 20241 r Pany, jakaś sprawdzona lodówka, nie za wysoka, pojedyńcza, z zamrażarką na dole, nie za miliony. Rodzice mają LG i generalnie ok, ale nie ma jakiegoś efektu wow nad wysłużonym Samsungiem.
Opublikowano 10 sierpnia 202410 sie Szukam jakiegoś przenośnego dobrego odkurzacza podręcznego. Miałem Miele, Dysona - topowe marki a o dupe rozbić. Najlepszy na świecie jest... ale gabarytowo jest nieporęczny. Szukam czegoś co używacie na codzien i jesteście mega zadowolenia. Podrzucicie cos
Opublikowano 10 sierpnia 202410 sie Mam Xiaomi od 2 lat. Nie zawiódł jeszcze, ładny, biały, wygodny, trochę tylko skrzypi po czasie. Cena też była dobra.
Opublikowano 10 sierpnia 202410 sie Podepnę się do zapytania kolegi, ale w temacie odkurzacza warsztatowego do domu. Mam Dyson V8 Absolute i na co dzień sprawdza się w zupełności, ale szukam dla niego wsparcia - by co jakiś czas dokładniej podziałać przy generalnym sprzątaniu. Dodatkowo sprzęt musi być na tyle pancerny, by wytrzymał ogólnopojęte drobne prace remontowo-warsztatowe w domu. Any ideas? Jakiegoś Karchera brać?
Opublikowano 11 sierpnia 202411 sie W dniu 10.08.2024 o 14:07, Harbuz napisał(a): Mam Xiaomi od 2 lat. Nie zawiódł jeszcze, ładny, biały, wygodny, trochę tylko skrzypi po czasie. Cena też była dobra. Pokaż go link jak możesz
Opublikowano 11 sierpnia 202411 sie W dniu 10.08.2024 o 13:44, sprite napisał(a): Którego dysona miałeś? xd Chyba v7 przez dość długo ale miał problem. Nie wciągał lupek słonecznika po seansie. Zona zakazała mi dłubać w salonie albo sprzątać po sobie Miele podobnie z tym ze bateria jeszcze słabsza była. Naprawdę trzeba jechać i testować wszystko na własną rękę bo no inaczej kupujesz kota w worku.
Opublikowano 11 sierpnia 202411 sie Ale to wpierdalałeś słonecznik a łupiny wywalałeś na podłogę zamiast do jakiejś miseczki czy coś? W lesie mieszkasz? Ja bym cię z domu wyjebał a nie kazał sprzątać po sobie Edytowane 11 sierpnia 202411 sie przez Wooyek
Opublikowano 13 sierpnia 202413 sie Komentarz rzucony jak bym w domu jeszcze byl. Czy przypadkiem nie identyfikujesz sie jako "ona" ? Pytam bo podobnie sapiecie
Opublikowano 14 sierpnia 202414 sie Też się podepnę do pytania o odkurzacz bezprzewodowy. Mam od lat Philips SpeedPro, ale to jest tak słabe, że chwilami wręcz bezużyteczne. Nie wiem, czy coś się z czasem popsuło, ale badziew nie jest w stanie wciągnąć nawet najmniejszych drobin żwirku, a niekiedy i z samą kocią sierścią ma problem. A głównie na tym mi zależy, bo przy dwóch kotach muszę odkurzać niemal codziennie, a nie zawsze mi się chce składać normalny odkurzacz. Chciałbym coś podręcznego, ale jednak musi mieć to trochę mocy.
Opublikowano 14 sierpnia 202414 sie Polecam sprawdzić coś z Dreame, mam jakiś podstawowy model t10. Komplet końcówek, uchwyt na ścianę. Do odkurzania płytek w pełni wystarcza. Cena około 700zł, ale są też droższe modele. Edytowane 14 sierpnia 202414 sie przez D.B. Cooper
Opublikowano 14 sierpnia 202414 sie @Suavek, wiadomo, że każdy chwali to co ma, ale porównywałem pracę swojego Dysona z konkurencją od Samsunga, Phillipsa znajomych, no i Dyson zasysa najmocniej. Tylko też trzeba pamiętać, że tymi odkurzaczami bez kabla odkurza się inaczej, musisz najechać szczotą dokładnie w miejsce, które chcesz wyczyścić, nie ma nawet minimlanego bocznego zasysania jak przy tradycyjnych. Też mam sierściucha i u nas się sprawdza Dyson + co jakiś czas generalne odkurzanie tradycyjnym (ale, że stary tradycyjny zaraz kipnie, to idę w odkurzacz warsztatowy jako support). Docelowo na nowym lokum będzie grany zestaw: Dyson + Roomba + od święta Karcher (czy coś podobnego)
Opublikowano 27 sierpnia 202427 sie Używał ktoś Phillips Aqua lub coś podobnego co jednocześnie odkurza i myje podłogę? W ogóle takie sprzęty są warte zachodu? Nie orientuje się zupełnie, a kobieta meczy o takie coś.
Opublikowano 27 sierpnia 202427 sie No ja wczoraj nabyłem drogą kupna, Dyson gen5 detect absolute, w sumie spoko to odkurza, z dywanu ładnie syfu wyciągnął, nie sądziłem że aż tyle tego będzie, bo roomba w miarę regularnie jeździ, także spoko, potrzebowałem czegoś dodatkowego do roomby i jestem zadowolony. A co do myjących odkurzaczy to wydaje mi się, że one są wszystkie gówno warte, kup zwykłego mopa od Viledy i bezprzewodowy odkurzacz. Edytowane 27 sierpnia 202427 sie przez Wooyek
Opublikowano 4 września 20244 wrz Czy mógłby ktoś polecić jakąś sensowną maszynkę do strzyżenia? Nie za miliony. Taką co to faktycznie te włosy z głowy będzie ścinać, a nie głaskać? Bo moja po ok 10 latach wyzionęła ducha, kupiłem jakiegoś losowego philipsa z dolnej półki cenowej i do niczego się on nie nadaje.
Opublikowano 22 września 202422 wrz Panowie po 12 lata zepsuła mi się lodówka. Myślałem, że dotrwa jeszcze 2-3 lata do generalnego i kupię 2 skrzydłową ale niestety. Potrzebuję dobrego sprzętu z dozownikiem lodu na ok 60cm szerokości. Polecicie coś? Update: dobra widzę ż kostkarki tylko w 2 skrzydłowych. Myślę o takiej. Pojemność jak niektóre 2 skrzydłowe (277l chłodziarki), klasa C (większość tego gabarytu E), świeża komora itp https://www.euro.com.pl/lodowki/samsung-rb38c603cs9-pelny-no-frost-203cm-szuflada-z-kontrola-wilgotnosci.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=agd_pmax&gad_source=1&gbraid=0AAAAAD6k90HT8sfzfBWYDY-gyoW6f0mf1&gclid=Cj0KCQjwgL-3BhDnARIsAL6KZ6-fE1-OcnZUgYae5d2AwIamJzWTNX7Ej0MWN2gbVbBTdPN7Y3lfC98aAiCpEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Opublikowano 22 września 202422 wrz Dokładasz 1000 i masz pięknego samsunga dwuskrzydłowego 418/232. Rodzicom 2 lata temu znalazłem, są zachwyceni, mamusia może zrobić zapasy zamrożonych klopsów na 2 lata. I w końcu ma puste miejsca w lodówce. No ale oni mają w domu razem 5 ludzi.
Opublikowano 22 września 202422 wrz 21 minut temu, Rtooj napisał(a): Dokładasz 1000 i masz pięknego samsunga dwuskrzydłowego 418/232. Rodzicom 2 lata temu znalazłem, są zachwyceni, mamusia może zrobić zapasy zamrożonych klopsów na 2 lata. I w końcu ma puste miejsca w lodówce. No ale oni mają w domu razem 5 ludzi. No nie mam miejsca w obecnym projekcie kuchni. Generalny remont za ok 3 lata i wtedy chciałem dwuskrzydłową wziąć (nowa kuchnia) Ten co znalazłem jest 277/114 to i tak dużo więcej jak obecnie mam (180/70).
Opublikowano 22 września 202422 wrz Wsadź ją bokiem i wysuwaj w razie potrzeby, ma bardzo komfortowe kółka