Opublikowano 17 października 20231 r U mnie problem z lodówką Beko, wyświetla kod błędu E-2. Niby usterka sensoru defrost. Działa normalnie póki co, ciekawe ile za naprawę. Przez 4 lata zepsuły mi się już nowe piekarnik, płyta indukcyjna, telewizor Philips i Xbox. Wszystkie oprócz lodówki były naprawiane na gwarancji
Opublikowano 18 października 20231 r Ja Beko już nigdy nic nie kupię. Zmywarka topowy model kupiony 5 lat temu najpierw zaczął wywalać korki a potem padł całkowicie 2 miechy po gwarancji. Autoryzowany serwis nie był w stanie znaleść przyczyny wywalania korków na gwarancji a potem to już po gwarze jakiś błąd też e coś tam i serwis wycenił naprawę w kwocie równej nowej zmywarce.
Opublikowano 16 listopada 20231 r Możecie polecić płyń do czyszczenia ekspresu? Ten ma niby pozytywne opinie - ZESTAW DO CZYSZCZENIA EKSPRESU CA670410 + CA670010 - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl ale może jest coś lepszego.
Opublikowano 16 listopada 20231 r On 10/18/2023 at 8:22 AM, mozi said: Ja Beko już nigdy nic nie kupię. Zmywarka topowy model kupiony 5 lat temu najpierw zaczął wywalać korki a potem padł całkowicie 2 miechy po gwarancji. Autoryzowany serwis nie był w stanie znaleść przyczyny wywalania korków na gwarancji a potem to już po gwarze jakiś błąd też e coś tam i serwis wycenił naprawę w kwocie równej nowej zmywarce. Moja lodówka Beko działa bezproblemowo od 6 lat.
Opublikowano 16 listopada 20231 r 42 minuty temu, Bartolinsky napisał: Możecie polecić płyń do czyszczenia ekspresu? Ten ma niby pozytywne opinie - ZESTAW DO CZYSZCZENIA EKSPRESU CA670410 + CA670010 - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl ale może jest coś lepszego. Ja zawsze używam najtańszego i kupuję w większych butlach w Media Markt, albo innym sklepie z RTV i AGD. Odkamieniacze się czymś różnią prócz niewielką różnicą w ilości substancji czynnej?
Opublikowano 20 listopada 20231 r Mega promka na solidny ekspres do kawy ze spieniaczem, może komuś uda się wyrwać w sklepie. W Poznaniu odwiedziłem dzisiaj z rana 6 placówek i w tej ostatniej właśnie wyrwałem jedną sztukę https://www.lidl.pl/p/de-longhi-automatyczny-ekspres-do-kawy-z-systemem-spieniania-mleka/p10009121
Opublikowano 20 listopada 20231 r W dniu 16.11.2023 o 10:09, Bartolinsky napisał: Możecie polecić płyń do czyszczenia ekspresu? Ten ma niby pozytywne opinie - ZESTAW DO CZYSZCZENIA EKSPRESU CA670410 + CA670010 - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl ale może jest coś lepszego. Soda z octem, albo sam ocet.
Opublikowano 20 listopada 20231 r Cytat Soda z octem Soda z octem nie ma sensu do czegokolwiek bo jedno z drugiem się neutralizuje, chyba że do produkcji wody gazowanej i słabej soli Ocet rozcieńczony w wodzie za to jak najbardziej odkamienia, szczególnie syf w szklanym czajniku. Nie wiem jednak jaki ma długoterminowy wpływ na przewody w ekspresie no i smród octu w kawie. @krupek co tam kupujesz konkretnie? Pewnie przepłacam za Delonghi, ale zużywam butelkę w ponad pół roku to aż tak nie boli
Opublikowano 20 listopada 20231 r Jakieś no name ze sklepu RTV, albo z niemieckimi produktami. Akurat w zeszłym tygodniu robiłem serwis ekspresu i elegancko odkamieniło. Do tego jeszcze do mojego Saeco polecany jest specjalny smar do prowadnic w bloku zaparzającym, który trzeba odświeżać a ja jadę zwykłą wazeliną techniczną i ekspres działa bez zarzutu od ponad 11 lat.
Opublikowano 21 listopada 20231 r Autor Kwasek cytrynowy to zabójca kamienia. Polecam taki roztwór sobie zrobić.
Opublikowano 21 listopada 20231 r Powiedzcie mi proszę, jeżeli do ekspresu planuję wlewać wodę filtrowaną (dzbanek Dafi), to korzystanie z dodatkowego filtra w samym ekspresie jest bez sensu? Tak na logikę sobie to przyjąłem.
Opublikowano 21 listopada 20231 r Ja wlewam z dzbanka i filtra w expresie już nie używam. Odkamieniam tym co wrzucił Red ale ostatnio chyba kupiłem jakąś podróbkę na Allegro.
Opublikowano 21 listopada 20231 r Autor Godzinę temu, ginn napisał: Powiedzcie mi proszę, jeżeli do ekspresu planuję wlewać wodę filtrowaną (dzbanek Dafi), to korzystanie z dodatkowego filtra w samym ekspresie jest bez sensu? Tak na logikę sobie to przyjąłem. Podobno nawet się nie powinno, bo podwójnie filtrowana woda "psuje" smak kawy. Tak twierdzą brodaci goście robiącą Ci kawę w czarnych rękawiczkach w cenie 30zł.
Opublikowano 21 listopada 20231 r Ma ktoś sodastream? Zastanawiam się nad zakupem, żeby nie nosić gazowanej wody ze sklepu. Teoretycznie po jakimś czasie się zwróci.
Opublikowano 21 listopada 20231 r Kolega ma, właśnie w tym celu i mówi, że cenowo mniej więcej po równo wychodzi, ale bardziej eko, mniej plastiku.
Opublikowano 21 listopada 20231 r Ja też mam i sobie chwalę. Nagazujesz sobie tak jak lubisz i nie trzeba nosić żadnej wody i napoi z Biedronki.
Opublikowano 21 listopada 20231 r 3 godziny temu, Shen napisał: Ma ktoś sodastream? Zastanawiam się nad zakupem, żeby nie nosić gazowanej wody ze sklepu. Teoretycznie po jakimś czasie się zwróci. Mam i to zajebista sprawa. Trzy naboje gazu zużywam w ponad 3 miesiące, potem idę do punktu naładować każdy po 15 zł i mam spokój. I tak piję wyłącznie wodę filtrowaną z kranu, więc żadnego plastiku nie trzeba nosić ze sklepu. Co do ceny - nabój starcza nam na ok 37 litrów wody gazowanej przy 4 psiknięciach na butelkę - 15 zł, czyli 0,40 zł/litr. 1000 litrów zimnej wody z kranu - 12 zł, czyli 0,012 zł/litr. filtr Dafi ok 11 zł, starczy na max dwa miesiące, przepuści 150 litrów wody, czyli 0,07 zł/litr. Nie licząc robocizny, kosztów alternatywnych (zamiast np. robić samemu wodę, czy jeździć po wymianę gazu można np. w tym samym czasie zrobić jakieś zlecenie za milion złotych...) wychodzi: 0,48 zł/l czyli za typowe półtora litra wychodzi tyle samo co jakaś najtańsza Oaza czy inna źródlanka z dyskontu Zalety? Masz świeżą wodę zawsze mocno gazowaną, a nie zwietrzałą flachę, z której CO2 wyleciało. Zawsze jest zimne pićku na zawołanie bez użycia lodówki, no chyba że macie tylko ciepłą wodę w kranie xd Nie generujesz tony plastiku do żółtych kontenerów, nie taszczysz sześciopaków z marketu. Minusy? Mineralna pewnie nie jest, zależy ile syfu macie w rurach, w Krakowie to pewnie można uznać za uzdrowiskową z dużą ilością wapnia
Opublikowano 21 listopada 20231 r O, właśnie też chciałem to kupić dla ojca, dzięki za opinie. Sam gazowanych nie piję, próbowałem już tych dzbankow z filtrami, ale u mnie woda z kranu zwyczajnie śmierdzi na drugi dzień więc pozostaje mi dalej tachanie na trzecie piętro sześciopaków.
Opublikowano 22 listopada 20231 r Ja właśnie planuję rodzicom na święta kupić, bo lubią wodę gazowaną. Dla mnie to bezużyteczne, bo wolę wodę mineralizowaną, albo wysoko mineralizowaną, kranówa dla mnie jako uzupełnienie.
Opublikowano 29 listopada 20231 r Troszkę ponad miesiąc po gwarancji zepsuła mi się płyta indukcyjna Amici. Miałem wykupioną przedłużoną gwarancję w Euro, mogę dać zatem znać jak się sprawa potoczyła i czy te gwarancje działają
Opublikowano 29 listopada 20231 r Ja ostatnio kupowałem blender Tefal w Euro i też wziąłem przedłużoną gwarancję do 5 lat, bo porzedni Boscha zepsuł się właśnie zaraz po gwarancji. Przez 5 lat na banka się zepsuje ten Tefala, więc myślę, że warto było wziąć.
Opublikowano 29 listopada 20231 r Ja w euro brałem przedłużoną na zmywarkę. Przyjechał gość z serwisu po kilku dniach zrobił i nara. Tylko, że u mnie była to jakaś pierdoła. Gorzej mogło być jakby coś bardziej skomplikowanego trzasnęło bo ergo Hestia chyba ma w Łodzi podpisaną umowę z jednym serwisem i do tego ze Zgierza gdzie opinie ma takie se, więc miałem obawy. Na Sonke też wziąłem na awarię sprzętu do 2027.
Opublikowano 30 listopada 20231 r Zakończyło się tym, że serwisant nawet nie przyjedzie, tylko wymiana płyty na nową do kwoty, jaką zapłaciłem za płytę