Opublikowano 31 stycznia 20223 l 12 minut temu, C1REX napisał: Nie wiem jak grałeś w tego Surge, ale jest to jedna z najbardziej dynamicznych gier z gatunku. Te doskoki i wślizgi sprawiają, że gra ma mega tempo. Jeden z bossów przy użyciu drugiej najwolniejszej klasy broni. No bez kitu, jakie to wolne. Nie da się grać. Jeszcze sugerowanie, że gra jest mniej dynamiczna i ma mniejsze tempo od Dark Souls. Ja nawet nic nie pisałem ani nie sugerowałem, że ma mniejsze tempo niż Dark souls tylko pisałem o bloodborne, czytaj ze zrozumieniem. Grałem podobnie jak na filmiku bo jest to chyba najskuteczniejsza taktyka, ale mi to nie podeszło to ciągłe spamowanie skokiem i wślizgiem, w tym jest też problem tej gry, gra staje się przez to bardzo łatwa i monotonna po dłuższym czasie.
Opublikowano 31 stycznia 20223 l 7 minut temu, Rotevil napisał: Ja nawet nic nie pisałem ani nie sugerowałem, że ma mniejsze tempo niż Dark souls tylko pisałem o bloodborne, czytaj ze zrozumieniem. 12 godzin temu, Rotevil napisał: Jako że Soulsike to mój ulubiony gatunek.... W tym poście sam pisałeś o wolnej grze. O Bloodborne napisałem ja, bo dla mnie Surge jest szybszy nawet od tej gry. Ale skoro Surge jest za wolne, to pewnie umrzesz przy tempie gry w Elden Ring.
Opublikowano 31 stycznia 20223 l 9 minut temu, C1REX napisał: W tym poście sam pisałeś o wolnej grze. O Bloodborne napisałem ja, bo dla mnie Surge jest szybszy nawet od tej gry. Ale skoro Surge jest za wolne, to pewnie umrzesz przy tempie gry w Elden Ring. Przy Elden Ring nie umrę, czekam z niecierpliwością na tą grę, tu już nawet nie chodzi o tempo, a o jakość animacji, Która jest tragiczna w Surge, w ogóle co to za porównanie z bloodbornem-w tej grze nie nudziłem się w ogóle, nawet po wbiciu platyny miałem ochotę na dalszą grę. Podsumuje to jednym wielkim "XD". Jak dajesz Surge 9/10 i uważasz za jedną z lepszych gier na PS4 to dalsza dyskusja dla mnie nie ma sensu bo widać, że masz niskie wymagania co do gier.
Opublikowano 31 stycznia 20223 l Czy to alter żuroma? Sam się nie znasz, pierdoło. Surge jest super i znacznie dynamiczniejsze od drewniaków From
Opublikowano 31 stycznia 20223 l 1 minutę temu, 20inchDT napisał: Czy to alter żuroma? Sam się nie znasz, pierdoło. Surge jest super i znacznie dynamiczniejsze od drewniaków From Tak wiem, te drewna od From nawet nie stały koło genialnego Surge, w ogóle nie rozumiem tych słabych ocen tej gry, ludzie się nie znają widocznie na grach
Opublikowano 31 stycznia 20223 l Ty z pewnością się nie znasz @Bzduras chyba kolega wrócił Pierwsza wzmianka o mrocznym lore może się pojawić po premierze ER
Opublikowano 31 stycznia 20223 l 7 minut temu, 20inchDT napisał: Ty z pewnością się nie znasz @Bzduras chyba kolega wrócił Pierwsza wzmianka o mrocznym lore może się pojawić po premierze ER No nie znam się, bo nie gustuje w słabych grach, jak tobie się podoba to spoko, dla mnie to była wpadka i na przyszłość będę bardziej uważał przy zakupach.
Opublikowano 31 stycznia 20223 l Surge ma o wiele bardziej dynamiczny system walki niz Soulsy i byc moze nawet BB. Na pewno nie jest od niego wolniejsze a juz pisanie ze to strasznie powolna gra to jakis zart. No i konstrukcja poziomow, system skrotow o wiele lepszy niz w soulsach. Zanizanie ocen prawdopodobnie wzielo sie z tego, ze to tworcy slabego LOTF bo wiele osob sie do tego odnosi, mimo ze zrobili ogromny progres i w The Surge doslownie wszystko jest lepsze.
Opublikowano 31 stycznia 20223 l 10 minut temu, Il Brutto napisał: Surge ma o wiele bardziej dynamiczny system walki niz Soulsy i byc moze nawet BB. Na pewno nie jest od niego wolniejsze a juz pisanie ze to strasznie powolna gra to jakis zart. No i konstrukcja poziomow, system skrotow o wiele lepszy niz w soulsach. Zanizanie ocen prawdopodobnie wzielo sie z tego, ze to tworcy slabego LOTF bo wiele osob sie do tego odnosi, mimo ze zrobili ogromny progres i w The Surge doslownie wszystko jest lepsze. Dla mnie konstrukcja poziomów i system skrótów w Dark Souls jest o wiele spójniejszy i ciekawszy, w surge te powtarzalne korytarze i skróty irytowały mnie.
Opublikowano 2 lutego 20223 l Panowie, Zeby byc sprawiedliwym trzeba napisac, ze w Surge 1 wiekszosc broni faktycznie jest powolna (choc sama postac, uniki czy wslizgi nie). Dlatego ja gralem pazurami przez caly czas i przez to Surge tez zapamietalem jako w miare dynamiczna gre, szczegolnie w porownaniu do Dark Souls 1, 2 i Demon's Souls. Dwojka ma duzo szybsze bronie, jest lepiej polaczona ze soba, jest mniej klaustrofobicznie, ma lepsze walki z bossami i fajny system parowania. Moze jednak sprobuj, skoro jedynce dajesz 4/10, to ja tu widze potencjal na przyzwoita zabawe w drugiej czesci. Ja lubie obie. Przeszedlem oba Niohy, Sekiro, Bloodborne i wszystkie Soulsy, i uwazam, ze Surge nie jest szczegolnie gorsze od zadnej z nich. No chyba, ze od Sekiron czyli najlepszej gry From.
Opublikowano 2 lutego 20223 l 11 godzin temu, Nyu napisał: Panowie, Zeby byc sprawiedliwym trzeba napisac, ze w Surge 1 wiekszosc broni faktycznie jest powolna (choc sama postac, uniki czy wslizgi nie). Dlatego ja gralem pazurami przez caly czas i przez to Surge tez zapamietalem jako w miare dynamiczna gre, szczegolnie w porownaniu do Dark Souls 1, 2 i Demon's Souls. Dwojka ma duzo szybsze bronie, jest lepiej polaczona ze soba, jest mniej klaustrofobicznie, ma lepsze walki z bossami i fajny system parowania. Moze jednak sprobuj, skoro jedynce dajesz 4/10, to ja tu widze potencjal na przyzwoita zabawe w drugiej czesci. Ja lubie obie. Przeszedlem oba Niohy, Sekiro, Bloodborne i wszystkie Soulsy, i uwazam, ze Surge nie jest szczegolnie gorsze od zadnej z nich. No chyba, ze od Sekiron czyli najlepszej gry From. A spróbuję drugą część, może mi się spodoba, ja nawet jedynce dam drugą szansę, jest jeszcze NG+ i coś tam poplatynować spróbuję
Opublikowano 14 lutego 20232 l The Surge Gram od kilku dni tylko w to ,a to znaczy, ze mnie wciągnęło . Ale krew mnie zalewa bo jestem już w trzeciej miejscówce,a nadal biegam z trzema apteczkami . Na samym początku przygody pamietam sprzedawałem zduplikowane implanty w maszynie i sprzedałem tez ten dodatkowy od apteczek . Da się jakoś te implanty dropic z mobkow? Nie wiem czy chce mi się zaczynać od nowa,trochę męczący jednak jest ten level „dizajn”. Edit: zacząłem jednak od nowa i prędziutko odnalazłem owy implant . Przebiegnę jeszcze ze dwa razy pierwsza miejscówkę i idę lać paxa Edit 2: No i mam już 9 apteczek ,jak ja wcześniej mogłem te implanty posprzedawać to ja nie wiem Edytowane 15 lutego 20232 l przez Szajka
Opublikowano 16 lutego 20232 l Nie no się wciągnąłem, progress zrobiłem mocny(6 lepszych apteczek i 9 gorszych) masa nowych implantów. No i pootwierane masę przejść,dwie czy trzy kolejne miejscówki odblokowane. Tylko ja bym chciał wrócić do drugiej miejscówki ją wyeksplorować,a po jednym bossie spadłem w dół do kolejnej miejscówki. Plus jest taki ze rdzeń ulepszony w egzo mam, i złom się zbiera szybciutko,a przeciwnicy tu biją mocno. Aż żal do pracy iść.
Opublikowano 17 lutego 20232 l W pewnym momencie otwiera się skrót do drugiego poziomu gdzie były koksy z katanami i trzeba tam wrócić. Dla mnie gra sztos, oprócz badziewnego pierwszego poziomu na złomowisku. Gra od drugiego etapu na klimat jak w jakimś terminatorze. Warto kupić dlc, duża lokacja w luźnym klimacie z epickim bossem. Ja tam wszedłem pod koniec gry i na początku myślałem, że jest za łatwo, ale jednak było wyzwanie jak w podstawce.
Opublikowano 17 lutego 20232 l Mnie gra wciągneła jak bagno, ale zdaje sobie sprawę z bardzo monotonnych miejscówek które akurat mi przypasowały więc nie miałem z tym problemu. Dla mnie największą wada gry są bossowie gdzie walka z nimi to jak walka w platformówce. Nie czekasz na okienko kiedy można bossa zaatakować a potem uniki/bloki tylko uderz w kończyny, potem w jakiś inny punk bo inaczej bossa nie padnie. Ten sam zabieg był w lords of the fallen gdzie akurat mi klimat nie podszedł i tam poszedł uinstall. Taki prawdziwy soulsowy boss z krwi i kości to jest dopiero ostatni boss.
Opublikowano 17 lutego 20232 l Dwójka to jakaś bezpośrednia kontynuacja czy można od niej zacząć bez utraty lore? To jak rozumiem dość soulse-like produkcja, ale czy podobnie trudna i wymagająca dziesiątek podejść do tego samego levelu?
Opublikowano 17 lutego 20232 l Godzinę temu, _Red_ napisał: Dwójka to jakaś bezpośrednia kontynuacja czy można od niej zacząć bez utraty lore? To jak rozumiem dość soulse-like produkcja, ale czy podobnie trudna i wymagająca dziesiątek podejść do tego samego levelu? Tak, trudna. Nie ma tez żadnego multi i przyzywanie innych do pomocy. Edytowane 17 lutego 20232 l przez PanKamil
Opublikowano 19 lutego 20232 l Nawet się wkręciłem. Zupgrejdowałem wszystkie bronie, pocwiczylem i pierwszy Boss PAX padł w drugiej próbie. Pytanko taktyczne - dotąd duplikaty implantów np. leczenie lvl 1 usuwałem z ekwipunku, bo myślałem, że to zwykly powtarzalny loot. Nie wiem czy dobrze zrobilem, bo może lepiej stackować z jakiegoś powodu?
Opublikowano 19 lutego 20232 l 10 minut temu, _Red_ napisał: Nawet się wkręciłem. Zupgrejdowałem wszystkie bronie, pocwiczylem i pierwszy Boss PAX padł w drugiej próbie. Pytanko taktyczne - dotąd duplikaty implantów np. leczenia usuwałem z ekwipunku, bo myślałem, że to zwykly loot. Nie wiem czy dobrze zrobilem, bo może lepiej stackować z jakiegoś powodu? Zrobiłem ten sam błąd za pierwszym podejściem i sprzedałem implant dający 3 apteczki. Przez co bardzo trudno było z trzema później. Zacząłem od nowa i już nie popełniłem tego błędu. Bezpiecznie zostawiam sobie teraz conajmniej dwa danego typu.
Opublikowano 19 lutego 20232 l Możliwe, że właśnie usunąłem duplikat implantu leczenia lvl 1 (chodzi o leczenie w ilości 3 shotów per run?), ale pewnie coś się dalej znajdzie. Szkoda mi cofać się z tego powodu, a póki co zarąbisty jest implant leczący zapasem energii. Praktycznie można leczyć się co pokonanego wroga.
Opublikowano 19 lutego 20232 l Tak znajduje się potem nawet mocniejsze implanty dajace szoty HP. Lecz spokoju mi nie dawał fakt ze mógłbym mieć więcej szotów,no i po ludzku ciężko było tylko z trzema,a dobrnąłem tak do trzeciej miejscówki. Te z kolei są bardzo podobne do siebie i pomimo nie głupich skrótów i tak się miotalem po nich,a postać jeszcze nie była koksikiem. Tak 30 HP za energię to dobry dil,szczególnie jak brońka szybko nabija energię,mam używam do teraz .
Opublikowano 20 lutego 20232 l Od samego biegania i lania wrogów w drugiej lokalizacji wpadł 45 level rdzenia, drugi Boss firebug padł za trzecia próbą. Korytarze fajnie odblokowują skróty, nowsze implanty dodają ciekawe umiejętności. Jest wkrętka z odcinaniem kończyn i zbieraniem złomu. Chyba gra mi się przyjemniej pod kątem trudności i (nie)skomplikowania statystyk niż w Soulsy czy Nioh. Dodatkowo dla mnie dużym plusem jest możliwość pauzowania gry (wiadomo, bez online multi to ma sens).
Opublikowano 21 lutego 20232 l Dobra gra. Jak ci się podoba, a widzę, że tak, to polecam również jej kontynuację. Rzecz jasna za jakiś czas, by przesyt nie zapukał do drzwi. Udanego złomowania przeciwników, Red.
Opublikowano 21 lutego 20232 l Wszystko szło dobrze, ale na razie utknąłem na trzecim bossie. Ta yebana kamera tak wariuje, że nie widzę skąd macki na mnie opadają:/ Nagle obraca się i dostaję one shota z góry. Chyba z dziesiąte podejście:/