Opublikowano 3 października 20177 l Ale to od razu niby wszystkie mają być dostępne? Jaki to wtedy byłby fun z gry? :D
Opublikowano 3 października 20177 l Tak. Wszystkie, ale za kasę. A nie, że jest auto w grze, ale nie mogę go kupić bo nie ma go w sklepie. Przecież to idiotyzm totalny.
Opublikowano 3 października 20177 l Ale poczekaj może aż odpalą się forzathony :) Nie bronię gry na siłę, ale w FH3 też było sporo furek, które od razu nie były dostępne ;)
Opublikowano 3 października 20177 l E, mi to akurat nie przeszkadza. Lubię te Forzathony i fajnie autka z nich potem smakują. I tak samochodów dostępnych "od ręki" jest więcej niż jestem w stanie ogarnąć.
Opublikowano 3 października 20177 l To tam się da jakoś edytować ustawienia wyścigu? Wyjdę na nooba, ale jak to zmienić? :D Przed wyścigiem w karierze wchodzisz do asyst i na samym dole masz do wyboru długość wyścigu. Na normalnym poziomie wyścig trwa coś kolo 5min i dostajesz jakieś 20k cr. Długi trwa 15-20min i zwykle dostaje za niego 60-80k ( z modami ponad 100k) . Jest jeszcze bardzo długi, ale nie sprawdzałem go. Edytowane 3 października 20177 l przez marcin33
Opublikowano 3 października 20177 l Szkoda, że nie dało się zmodyfikować jednego wyścigu: Circuit de Spa-Francorchamps, które miało 23 okrążenia Ciekawe ile wtedy by wyszło na długim :D To ciekawe info - szkoda, że dowiedziałem się o tym dopiero teraz kiedy jestem już w połowie przedostatniego pucharu :D
Opublikowano 3 października 20177 l To tam się da jakoś edytować ustawienia wyścigu? Wyjdę na nooba, ale jak to zmienić? :DPrzed wyścigiem w karierze wchodzisz do asyst i na samym dole masz do wyboru długość wyścigu. Na normalnym poziomie wyścig trwa coś kolo 5min i dostajesz jakieś 20k cr. Długi trwa 15-20min i zwykle dostaje za niego 60-80k ( z modami ponad 100k) . Jest jeszcze bardzo długi, ale nie sprawdzałem go. A to mega opcja. Czy wtedy pojawiają sie zjazdy do pitstopow i pogoda dynamiczniejsza? W sensie pory dnia??Rozumiem że jak przychodzi deszcz to trzeba zjechać zmienić opony?
Opublikowano 3 października 20177 l W sensie pory dnia?? Twórcy mówili że niezależnie od długości wyścigu pogoda będzie ta sama, tylko w zależności od długości wyścigu zmiany atmosferyczne będą bardziej rozciągniete w czasie lub zintensyfikowane. Zjazdu do Pit-Stopu na zmianę opon na deszczowe chyba nie ma, ale mogę się mylić niech ktoś mnie poprawi.
Opublikowano 3 października 20177 l Dopiero siądę ok 21 do gry. Mam nadzieję że preload to wszystko i dziś nie będzie niespodzianki. Czy w pudelkowym wydaniu było coś ekstra? Kod DLC?
Opublikowano 3 października 20177 l Zmiany opon na deszczowe nie ma - to nie symulator F1 :P Ale do PIT zjechać trzeba chociażby po to żeby uzupełnić paliwo i zmienić laczki na nowe ;)
Opublikowano 3 października 20177 l na pewno? https://www.youtube.com/watch?v=4p6awbAncNk wyścig zaczyna się wieczorem, a kończy w nocy
Opublikowano 3 października 20177 l ale niby jakbys stal w miejscu to sie ciemno nie zrobi tylko dalej by bylo jasno, nie ma realtimowego uplywu czasu rzekomo tylko z zaleznosci od momentu, w ktorym znajdujesz sie na torze robi sie odpowiednia pora dnia w sumie banalnie to sprawdzic to nie wiem skad ta niepewnosc - moglby ktos kto gre ma dac filmik co sie dzieje jak pojazd stoi w miejscu jakis czas
Opublikowano 3 października 20177 l Turn 10 to leniwe (pipi)e, ewentualnie Xbox One jest zbyt słaby by ogarnąć zmiane pory dnia w realtime. Albo to i to.
Opublikowano 3 października 20177 l ewentualnie lekkie przeklamanie, ktore w sumie by zauwazyc trzeba wymusic (stanie w miejscu), a pewnie troche mocy konsoli zaoszczedza i mozna spozytkowac gdzie indziej
Opublikowano 3 października 20177 l Stanie w miejscu czy nie. Nie ma żadnego ustawienia apropo pory dnia i zmienności pogody.
Opublikowano 3 października 20177 l Przecież to są zmiany real time, tylko zegar "świata" nie płynie wraz z czasem a wraz z naszym postępem w wyścigu. Jedyna logiczna opcja biorąc pod uwagę, że nieważne czy wyścig ma 3 czy 30 okrążeń, a zmian pogody zobaczymy tyle samo i każda faza zajmie procentowo taką samą część wyścigu. Przecież nie da się tego inaczej osiągnąć jak właśnie powiązać postępu w wyścigu ze stanem atmosferycznym. Gdyby pogoda zmieniała się losowo, to nie możnaby mówić, że wyścig niezależnie od długości będzie miał takie same zjawiska pogodowe. Gdyby było to połączone z upływem czasu, szybszy zawodnik doświadczyłby tej pogody mniej niż wolniejszy.
Opublikowano 3 października 20177 l To zmiany pogody są skryptowane czy całkowicie losowe, bo już się gubię?
Opublikowano 3 października 20177 l a jak jest polaczona pogoda z miejscem na trasie to co? jak np slonce zachodzi na 8 zakrecie i scigamy sie w dwojke i Ty mnie dublujesz, a ja jeszcze tam nie dojechalem to Ty juz masz noc (albo juz kolejny ranek), a ja jeszcze dzien pomimo dubla? zreszta i tak nie chce mi sie wierzyc w ta cala plotke
Opublikowano 3 października 20177 l Dynamiczna pogoda jest, ale ograniczona: Z porami dnia też jest coś nie tak. Może być wieczór>noc, albo noc>ranek. Ranek>południe>dzień>wieczór>noc>ranek już nie, no i nie można wybrać dokładnej godziny wyścigu. Są tylko zapisane, rano, wieczór, noc, dzień. Ze środka dnia, noc nam się nie zrobi. To wszystko skrypt, ale całkiem rozbudowany.
Opublikowano 4 października 20177 l Wyszedł patch nowy. Ale co zmienia to nie wiem. Xbox mógłby w końcu zacząć pokazywać co zmieniają update jak na PlayStation.
Opublikowano 4 października 20177 l - Fixed numerous livery-related issues, including some liveries applying as paint colors only, liveries not appearing in multiplayer, and game lock-ups when cancelling liveries. - Fixed an issue where vinyls would not appear in the vinyl editor for players who were creating vinyl groups with HDR enabled. - Arabic text is no longer reversed in game menus - Default profile slider settings for wheel users are no longer maxed out - Benchmark mode on PC now displays the correct minimum FPS - Framerate now improved in loading with G-Sync enabled.
Opublikowano 4 października 20177 l a jak jest polaczona pogoda z miejscem na trasie to co? jak np slonce zachodzi na 8 zakrecie i scigamy sie w dwojke i Ty mnie dublujesz, a ja jeszcze tam nie dojechalem to Ty juz masz noc (albo juz kolejny ranek), a ja jeszcze dzien pomimo dubla? zreszta i tak nie chce mi sie wierzyc w ta cala plotke Nie wiem, to tylko moje gdybania. Nie rozumiem tego rozkładania na czynniki pierwsze jak to wszystko działa. Jaką plotkę? Pogoda się zmienia podczas wyścigów, czego jeszcze potrzeba?
Opublikowano 4 października 20177 l Mieć wpływ na to jak się zmienia i czy wogóle. W kontekście online oczywiście.